Postní zamyšlení nad Biblí

podivuhodna_setkani
Velikonoční pondělí se blíží a dnešním dnem (tzn. Velkým pátkem) vrcholí čtyřicetidenní očistné období. Nastal tedy ideální čas přečíst si knihu postních zamyšlení nad Biblí ekumenického učitele Richarda Rohra.

Richard Rohr nás zve k sebepoznání a k tomu, abychom s jasností, nadhledem a posvátnou touhou vstoupili do podivuhodného božského rozhovoru. Tato každodenní rozjímání pro postní dobu jsou jeho darem pro naši proměnu v náš původní „obraz a podobu“, která je samotným obrazem Božím. A to, o co vždy a s konečnou platností jde, je setkání!
Otec Rohr začíná každé rozjímání jedním titulem nebo větou, která vystihuje jeho podstatu. Poté nabízí vlastní rozjímání, po němž následují klíčové pasáže ze čtení. Každé rozjímání zakončuje uvozující modlitbou, která nás vyzývá k sebeodhalení a k tomu, abychom vstoupili do podivuhodného božského rozhovoru s jasností, vhledem – a svatou touhou!

„Jsou dvě věci, na kterých záleží. Jedna je ta, že víte, že váš jediný život je naprosto hodnotný a živý. Druhá je ta, že víte, že váš život, tak jak ho v současnosti žijete, je zcela zbytečný a prázdný. Obě potřebujete k tomu, abyste šli správným směrem. Postní doba je o obojím.“

Kniha Podivuhodná setkání není vázána na konkrétní cyklus čtení a je možné ji využívat každý rok.

Podivuhodná setkání

Postní zamyšlení nad Biblí
Autor: Richard Rohr
Přeložil: Ivo Lukáš

Počet stran: 116
Vazba: brožovaná
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-7364-165-8
Doporučená cena: 210 Kč

Knihu Podivuhodná setkání vydalo nakladatelství Lukáš a syn.

O autorovi

Richard Rohr je celosvětově uznávaný ekumenický učitel svědčící o univerzálním probuzení v rámci křesťanského a obecněji náboženského mysticismu. Je františkánským knězem z Nového Mexika a zakladatelem Centra pro akci a kontemplaci v Albuquerque. Jeho učení je založeno na františkánské alternativní ortodoxii – praktikující rozjímání a sebe-vyprázdnění – a projevuje se radikálním soucitem, zejména pro sociálně marginalizované. Napsal mnoho knih – např. Univerzální KristusČíst Bibli jako Ježíš, Svět, tělo a ďábelBožský tanec: Trojice a vaše proměna, Všechno má své místo, Adamův návrat, Nahá přítomnost, Dýchání pod vodou, Pád vzhůruNesmrtelný diamant, Očekávání Vánocaj.

Zdroj informací: nakladatelství Lukáš a syn


Nakladatelství Lukáš a syn je nezávislé rodinné nakladatelství, vydává knihy o spiritualitě, filozofii a náboženství, přírodě a civilizaci a knihy pro děti, v menší míře i krásnou literaturu a odborné publikace z humanitních věd. Společnost byla založena v roce 1996, v současné době jsou majiteli a jednateli Ivo Lukáš a Bohdan Lukáš.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePodivuhodná setkání
Postní zamyšlení nad Biblí

Rohr, Richard

Lukáš a syn, 2024

Napsat komentář