Moudré promluvy pro adventní čas

Richard Rohr_Ocekavani Vanoc
Přečtěte si v kouzelném adventním čase knihu františkána Richarda Rohra plnou moudrostí a zamyslete se nad tématy, která vám pomohou najít novou sílu a klid.

Kniha známého duchovního autora, františkána Richarda Rohra, nabízí zamyšlení pro každý den adventu. Vychází z liturgického čtení na daný den a dává čtenáři impulzy k tomu, aby dobu adventního očekávání strávil skutečnou vnitřní obnovou a posilou. Rohr se staví proti infantilizaci Vánoc a vybízí naopak k tomu, aby se staly opravdovými svátky křesťanské dospělosti. Dává podněty k objevení Boží lásky, velkorysosti, jeho touhy po lidské svobodě. V krátkých, ale moudrých promluvách nabízí na každý den adventu téma, které je možné celý den promýšlet. K tomu slouží i podněcující otázka v závěru, jež obrací pozornost na konkrétní život čtenáře.

 

Očekávání Vánoc

Adventní zamyšlení
Autor: Richard Rohr
Přeložila: Monika Kittová

Počet stran: 88
Vazba: brožovaná
Formát: 120×165 mm
ISBN: 978-80-262-1270-6
Doporučená cena: 159 Kč

Knihu Očekávání Vánoc vydalo nakladatelství Portál.

 

Ukázka z knihy

Následování Boha
Ježíš zde opět mluví v hádankách. Jestliže bych takovým způsobem mluvil nebo psal já, pravděpodobně byste mě obvinili z morálního relativismu nebo poněkud nejednoznačného uvažování! Jak se máme naučit žít s takovým zmatkem?
Zaprvé si musíme být ochotni připustit rozpory, které v sobě máme, a přitom dovolit Bohu, aby nás miloval i v tomto nedokonalém stavu. Jakmile budeme ochotni spatřit své stinné stránky, svou bláhovost, svůj hřích, a zároveň budeme vědět, že nás Bůh neopustil, staneme se ztělesněným paradoxem, na kterém se ukazuje Boží dobrota. (str. 59–60)

Přečtěte si další ukázku.

 

Richard Rohr

Richar Rohr je americký františkán, mezinárodně uznávaný ekumenicky smýšlející učitel duchovního života. Základem jeho učení je kontemplativní praxe a žitá kenoze (oprošťování se), které se projevují radikálním soucítěním, především se sociálně slabými. Je autorem mnoha duchovních bestsellerů a zakladatelem Rohrova institutu a Živé školy akce a kontemplace.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Portál.


Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOčekávání Vánoc

Rohr, Richard

Portál, 2017

Napsat komentář