Láska a jiné posedlosti

Tipy_Ty moje skvostne zviratko_A co bylo dal
Prostřednictvím dnešních tipů se přesvědčíme, že láska nemusí být jenom krásná a povznášející, ale i ničivá a strašlivá. Ponoříme se do nejděsivějších zákoutí zakázaného vztahu, ale také se vrátíme mezi své oblíbené hrdiny.

Kniha Ty moje skvostné zvířátko spisovatele Lucase Rijnevelda je šokujícím, dojemným i velmi skličujícím příběhem zakázaného vztahu postaršího veterináře, jenž si s sebou z dětství přináší neléčená traumata, a čtrnáctileté dívky toužící po lásce a utíkající do svých fantazií.

Ty moje skvostné zvířátko

Autor: Marieke Lucas Rijneveld
Přeložila: Veronika ter Harmsel Havlíková

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-257-4289-1
Doporučená cena: 388 Kč

Knihu Ty moje skvostné zvířátko vydalo nakladatelství Argo.

V odlehlé holandské vesnici, kam lidi zvenčí přijdou jen zřídka, se místní veterinář vydává na další rutinní návštěvu sousedního statku. Je začátek parného léta a v okolí se šíří zvěsti o nemoci skotu, ale on má oči jen pro čtrnáctiletou farmářovu dceru, která tráví osamělé prázdniny podivnými hrami a fantazírováním. Nikdo netuší, kolik toho ti dva mají společného (citlivost, vnitřní trýzeň a neukojitelnou představivost) a jak daleko jejich tajný vztah zajde. V literatuře se některé velké příběhy neodbytně vrací, ale jen čas od času v ní zazní i zvlášť silné hlasy. A Rijneveld dává ten svůj do služeb jednoho z takových příběhů: jeho odvážná reinterpretace Lolity zasazená na holandský venkov připomíná jednu z nebezpečných podob lásky, z níž nikdo nevyjde bez úhony.

 

Ukázka z knihy

Umřel Kurt Cobain. Už před jedenácti lety, ale tys to zjistila právě před hodinou, když jsi poprvé slyšela „Smells Like Teen Spirit“, a tu písničku sis pouštěla na discmanu pořád dokolečka a tvrdilas rozhodně, že zpěvák nezemřel na předávkování ani se nezastřelil, nýbrž ho zabila příliš vysoká dávka úspěchu, že po ní člověk mívá pocit, že umí létat, dokud nezjistí, že žádná křídla nemá, a nezřítí se dolů jako animované postavy z Looney
Tunes: jakmile si uvědomí, že se vznášejí ve vzduchu, žuchnou do hlubin. A pokračovalas dál, že až ty budeš jednou slavná, opravdu slavná, nikdy nezapomeneš na to, odkud pocházíš, budeš si pamatovat pach siláže, čpavku, chlévské mrvy a kamarádky, no vážně, ale už tehdy jsi věděla, že něco podstatného ztratíš, že tě úspěch změní… (str. 20)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorovi

Lucas Rijneveld (* 1991) pochází z ortodoxně protestantské farmářské rodiny, usazené v Severním Brabantsku. Kritika vysoce cenila už jeho básnické sbírky, skutečný poprask na literární scéně a obrovskou čtenářskou odezvu však vyvolal až jeho prozaický debut S večerem přichází tíseň z roku 2018. Vyšel v desítkách jazyků a anglický překlad byl v roce 2021 oceněn Mezinárodní Bookerovou cenou. Do češtiny jej stejně jako nový román Ty moje skvostné zvířátko z roku 2020 převedla Veronika ter Harmsel Havlíková. Rijneveld poutá pozornost neotřele metaforickým jazykem plným tělesnosti a neúprosnou přímočarostí, s níž ukazuje svět dětí a dospívajících, svět plný nejistot, touhy, zármutku a zranitelnosti.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

 

O nakladatelství Argo

Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Naší hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokážeme seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snažíme se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

————————————————

Oblíbená spisovatelka T. L. Swan napsala již pátý díl série Milesův klub, román A co bylo dál, jenž svým věrným čtenářkám odhalí další osudy bratrů známých z předchozích příběhů a učiní za nimi sladkou, erotickou tečku.

A co bylo dál

Autorka: T. L. Swan
Přeložila: Michaela Vavrušová

Počet stran: 216
Vazba: vázaná
Formát: 124×200 mm
ISBN: 978-80-7625-305-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu A co bylo dál vydalo nakladatelství Metafora.

Jameson s Emily se snaží o svého prvního potomka. Tedy, Emily se snaží. Jameson je jako obvykle v pracovním stresu, což nakonec dožene Emily k tomu, že Jamesona unese do thajského wellness resortu, kde by si oba měli odpočinout a zbavit se napětí ve vztahu. Jak je ovšem u Jamesona pravidlem, nic se neobejde bez humorných a přehnaně dramatických výlevů.
Tristan se chystá na převzetí Claiřina podniku, snaží se ze svých adoptivních synů vychovat schopné mladé muže, s Claire očekávají první dítě a do toho všeho připravují svatbu, která bude tak velkolepá, jak se jen na Milesovy sluší. Doufejme, že vše proběhne hladce… pokud někdo ohlídá Pochcánka.
Elliot a Kate měli za to, že už všechny překážky ve vztahu překonali. Od Elliotových pochyb o pravé lásce po Kateinu sestru podvodnici, ti dva si už vytrpěli dost. Osud jim však připravil ještě jednu velkou zkoušku, ale zdá se, že řešení je blíž, než by se zdálo.
Sledovat zpovzdálí Christophera, jak se snaží sžít s venkovem, je Haydenina nejoblíbenější volnočasová aktivita. Spolu s Eddiem se smějí Chrisovým pokusům navázat kontakt se sousedy, ulovit vlka, který údajně terorizuje okolí, ale nikdo ho neviděl, či pořídit nejplodnější býky, které trh nabízí. Eddie však pomalu dospívá a jeho budoucnost leží právě v rukou jeho adoptivních rodičů.

 

Ukázka z knihy

Dveře výtahu se otevřou a já z něj vystoupím do vestibulu. „Ahoj, Sammio.“ S úsměvem procházím recepcí.
„Díky bohu, že jsi tady.“ Vykulí oči.
Uchechtnu se, ten pohled znám.
„Zase má svůj den, co?“ zeptám se.
„I tak se to dá říct.“
„Můj manžel je protiva.“
„Jsi milá.“ Sammia se ušklíbne a obrátí se zpátky k počítači. „Je u sebe v kanceláři.“
„Díky.“ Vykročím chodbou dál. Vzala jsem si v práci odpoledne volno a přišla jsem Jamesona zkontrolovat. Něco se mi na něm nezdá.
Nejsem si jistá, co přesně se s ním děje, ale vždycky poznám, jak moc je vystresovaný, podle toho, jak probíhá sex. Čím víc je ve stresu, tím drsnější máme sex.
Nemilovali jsme se už celé týdny, zato každý den šukáme o sto šest. (str. 15)

Prolistujte si celou ukázku.

 

O autorce

T. L. Swan je studentka psychologie a šťastně vdaná matka tří dětí z krásného Sydney v Austrálii. Vždy chtěla psát, ale život jí stál v cestě. Vždy byla příliš zaneprázdněná, příliš unavená, příliš nejistá svým talentem. Nyní je ale šťastně závislá na svém psaní a ráda oživuji sexy příběhy ze své hlavy krásnými postavami. Jejím cílem je psát něžné, zapálené romantické milostné příběhy, které s vámi zůstanou dlouho poté, co knihu zavřete. Je autorkou erotických románů Jednou za životNa druhý pokus, Bez zábran, Jen mezi námi a A co bylo dál. Další informace najdete na jejím webu.

Zdroj informací: Goodreads (přeloženo)

 

O nakladatelství Metafora

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Líbily se vám naše tipy o lásce a posedlosti? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTy moje skvostné zvířátko

Rijneveld, Lucas

Argo, 2024

zobrazit info o knizeA co bylo dál

Swan, T. L.

Metafora, 2024

Napsat komentář