Zahrajte si o příběh českého padesátníka

tezke duse soutez (1)
Období kolem padesátky není náročné jen pro ženy. Zářným příkladem je Johanes, který s blížící se padesátkou bilancuje a vrací se k věcem, které ho tíží víc, než by chtěl.

Když chlapovi táhne na padesátku

Román o životních přešlapech, muzice a střetu boomerů s mladou generací.

Johanesovi táhne na padesát, živí se jako vyklízeč bytů a domů. Má dospívající dceru ve střídavé péči. Taky má za sebou rozvod a na krku jeden sexuální skandál. A především tři kamarády, s nimiž ho spojuje láska k heavy metalu i frustrace ze současného světa, kterému z různých důvodů přestávají rozumět. Johanesův životní stereotyp, tvořený tvrdou fyzickou prací a hospodským tlacháním u piva, pravidelně narušuje jen dcera Žofie. Oč víc je nezkušená, o to progresivnější názory na otce a život jeho generace zastává. Zvlášť když Johanes nemá problém s konzumací masa a na ženy se dívá pořád tak nějak nekorektně.

Horší je, že sám Johanes se v sobě nevyzná — je jen obyčejný chlap, který souhrou nešťastných okolností tak trochu selhal, nebo zavrženíhodný sexuální predátor? A záleží víc na tom, jak se ke svému prohřešku postaví on sám, jeho dcera, nebo snad celá společnost? A jak mu v tom všem pomáhá humor, nadhled — a taky znovuobjevená elektrická kytara?

Po úspěšném románu Havířovina autorka ve své nové knize Těžké duše opět otevírá palčivá témata současnosti — a to s vtipem sobě vlastním.

Těžké duše

Autorka: Iva Hadj Moussa

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 359
Vazba: vázaná
Vydáno: 02/2024
ISBN: 978-80-275-2009-1

Přečtěte si více informací o knize Těžké duše, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

host

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Ukázka z knihy

Současná Helena mi připomíná letiště. Všechno je na ní naleštěný, voňavý a trochu nafoukaný. Co jsem jí vlastně udělal tak strašnýho, že mě kopla do prdele? A proč si ty rty vůbec nechala přifouknout, kdy je má stejně ustavičně nasupeně semknutý k sobě? Nebo to tak má jenom tehdy, když vidí mě? Až tak moc jsem ji naštval a zklamal? Mně se přitom Helena vždycky líbila, vždycky! Některý chlap, co znám, bývají občas na svý manželky protivný a nepříjemný, ale to já ne.

O autorce

Iva Hadj Moussa (* 1979) vystudovala psychologii na Masarykově univerzitě v Brně. Je autorkou knih Šalina do stanice touha (2020), Démon ze sídliště (2021) a Havířovina (2022). Vyšla také její povídky Hlavně na to nemysli. Kromě psaní se věnuje psychoterapii dětí a dospívajících, občas píše reklamní texty a pokouší se kreslit vtipy.

(Zdroj informací: Host)

Vyhrajte knihu Těžké duše

I muži mají duši! I takoví, kteří na to ani trochu nevypadají. Podobně jako Johanes, který rád posedí v hospodě a živí se poměrně těžkou prací, při které má však dost času na přemýšlení o tíze, kterou si s sebou nese v životě.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Těžké duše vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Těžké duše
probíhá od 8. do 21. března 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Těžké duše

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTěžké duše

Moussa, Iva Hadj

Host, 2024

Napsat komentář