Vyhrajte publikaci o koníčcích císařovny Sisi

zaliby-cisarovny-sisi-perex
Jako správná dáma u císařského dvora se i císařovna Sisi svém volném čase věnovala různým bohulibým činnostem. Nespokojila se však pouze s ryze ženskými zálibami, o čemž se můžete přesvědčit v nové knize Dagmar Beňakové.

Kratochvíle u císařského dvora

Rakouská císařovna Alžběta byla ženou mnoha tváří a talentů. Dodnes fascinuje svým citem pro módu a budováním kultu krásy, ale také provozováním zálib, jež byly pro ženy té doby neobvyklé, ať už šlo o sport (především jízdu na koni, plavání, šerm či pěší turistiku), cestování nebo učení se netradičním cizím jazykům.

Odbornice na Sisi Dagmar Beňaková vám tentokrát představí nejrůznější koníčky císařovny – jak ty notoricky známé, tak i ty, o kterých se moc nemluví: malování, psaní básní, sběratelství, nákupní mánii a mnohé další.

Dozvíte se vše o Alžbětiných nejmilovanějších společnících – koních a psech – a zavítáte též na spiritistické seance, jichž se císařovna často účastnila.

 

Záliby císařovny Sisi

Autorka: Dagmar Beňaková

Vydalo: nakladatelství Grada
Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Vydáno: 2/2024
ISBN: 978-80-247-1264-2

Přečtěte si více o knize Záliby císařovny Sisi, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Grada.

Nakladatelství Grada vzniklo v roce 1991 a za dobu své existence si vybudovalo pozici největšího tuzemského nakladatelství odborné. Nakladatelství vydalo téměř 8.000 titulů a jeho nabídka pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí.

 

O autorce

JUDr. PhDr. Dagmar Beňaková, Ph.D., LL.M., vystudovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a rovněž Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze (obor německá a rakouská studia). Absolvovala řadu zahraničních pobytů, během nichž se věnovala právu, historii i cizím jazykům. Nyní pracuje na Ministerstvu zahraničních věcí České republiky. Již od dětství putuje po stopách císařovny Alžběty Rakouské, zvané Sisi. Stejně intenzivně sbírá a studuje veškerou dostupnou literaturu o císařovně, a to nejen v češtině, ale především v němčině, dále v angličtině, francouzštině, maďarštině, italštině a španělštině. Od svých vysokoškolských studií také k tomuto tématu vyhledává v archivech a knihovnách primární prameny, psané často i kurentem, který se pro účely svého bádání naučila číst.
(Zdroj informací: nakladatelství Grada)

 

Vyhrajte knihu Záliby císařovny Sisi

Mezi běžné kratochvíle dam u císařského dvora Františka Josefa I. patřilo vyšívání, zpěv či tanec. Těm se věnovala i císařovna Sisi, ale nebála se pustit ani do zálib pro ženy méně obvyklých. Jezdila na koni, milovala pěší turistiku nebo se učila netradiční cizí jazyky. Pokud se o koníčcích císařovny Alžběty chcete dozvědět více, začtěte se do knihy Dagmar Beňakové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Grada vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Záliby císařovny Sisi vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Záliby císařovny Sisi
probíhá od 20. února do 4. března 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Záliby císařovny Sisi

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZáliby císařovny Sisi

Beňaková, Dagmar

Grada, 2024

Napsat komentář