Připojte se znovu k Raynor a Mothovi

Po stezkach_uvodni
Náročná a dobrodružná pouť manželů Raynor a Motha začala strachem, mohla by však skončit nadějí. Putují přes nejodlehlejší skotské hory a jezera, aby se vyrovnali nejen s nástrahami přírody, ale i s Mothovou vážnou nemocí.

Příběh lásky a vytrvalosti plný soucitu, humoru a blízkosti k přírodě. Raynor Winnová ví, že zdravotní stav jejího manžela Motha je den ode dne horší. Naději vkládá do léku, který už jednou fungoval. V minulosti je v jejich nejtěžší hodině zachránilo splynutí s přírodou. Nyní doufají, že dokáže znovu čarovat. Kniha Po stezkách rozebírá závažná témata, jako je klimatická krize, migrace či bezdomovectví. Zároveň je ale ústředním tématem boj se smrtelnou nemocí manžela Motha, který trpí vzácným neurodegenerativním onemocněním zvaným kortikobazální degenerace. Se zhoršující se nemocí se Raynot a Moth rozhodnou vyrovnat způsobem jim nejbližším – vydají se na cestu.

 

Po stezkách

Autorka: Raynor Winnová
Přeložila: Lucie Mikolajková

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 143×213 mm
ISBN: 978-80-7670-121-2
Doporučená cena: 498 Kč

Knihu Po stezkách vydalo nakladatelství Kazda.

Do 24. února můžete knihu vyhrát v naší soutěži.

 

Ukázka z knihy

Voda padá z hory s takovou silou, že vytváří vlastní vítr, který žene rachot a vodní páru vzhůru, vodní tříšť mi úplně promáčí šaty a málem ohluchnu z řevu padající vody, která se s ozvěnou odráží od kopců. Bota mi uklouzne na mokré skále, mně se posune batoh na zádech a já sjedu skoro k propasti pod sebou. Chytnu se balvanu před sebou a povede se mi zarazit pád, ale z téměř kolmé skalní stěny porostlé mokrou vegetací sletí sprška kamínků a zmizí v hlubinách rokle. Držím se skály jako klíště a otřásám se strachem, který mnou projíždí jako série elektrických šoků. Ale když zvednu hlavu, na kratičký okamžik spatřím jiný svět: svět modrého nebe, na němž se pod zvolna plynoucími mraky tiše vznáší šedá vrána. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Po dokončení Jihozápadní pobřežní cesty se Raynor Winnová nadále pravidelně věnuje dálkovým pochodům, píše o přírodě, bezdomovectví a táboření pod širým nebem. Žije v Cornwallu se svým manželem Mothem. Její první kniha Pobřežní cesta, oslava života prodchnutá magickou atmosférou, se stala mezinárodním bestsellerem, umístila se na žebříčku nejprodávanějších knih Sunday Times, získala cenu Christophera Blanda udělovanou Královskou literární společností, byla nominována na Wainwrightovu cenu a cenu Costa Book Award. Po druhém románu Bouřlivé ticho, nadějí prozářeném příběhu o návratu domů, následuje její třetí kniha, která příběh uzavírá.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePo stezkách

Winnová, Rayonor

Kazda, 2023

Napsat komentář