Jak na to

Rady_a_tipy_pro_lepsi_zivot
Zajímalo by vás, jak se cítit fit i v 50 letech? Chtěli byste umět fotografovat akt? Víte, co dělat, když nastane blackout? Máte ponětí, jak souvisí dýchání s množstvím vaší energie? Prohlédněte si naše dnešní knižní tipy, které vám tyto otázky a mnohé další zodpoví!

Chcete se stále cítit mladí – bez ohledu na věk? Žádný problém! Stačí se řídit radami Thorstena Tschirnera. Kromě zdravého životního stylu je podle něj důležitý především aktivní svalový trénink.

Nejúčinnějším prostředkem proti stárnutí jsou svaly. Nejnovější vědecké poznatky o procesu stárnutí a o tom, jak ho lze zastavit, nebo dokonce zvrátit – zdravým životním stylem a aktivním svalovým tréninkem. Kniha Buďte v 50 fit jako ve 30 je komplexně sestavený šestiměsíční trénink se spoustou variací, aby vás cvičení stále bavilo. Pomůže vám se snížením biologického věku, zpevněním a vytvarováním těla, spalováním tuku, posílením kardiovaskulárního systému aj.

Buďte v 50 fit jako ve 30

Vraťte biologické hodiny zpět – 15 minutami svalového tréninku denně
Autor: Thorsten Tschirner
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 165×200 mm
ISBN: 978-80-7670-140-3
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Buďte v 50 fit jako ve 30 vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

 Budte v 50 fit jako ve 30_ukazka

Podívejte se na celou ukázku.

O autorovi

Thorsten Tschirner je jedním z nejúspěšnějších autorů v oblasti zdraví a fitness v německy mluvících zemích. Vystudoval tělesnou výchovu a žurnalistiku a má dlouholeté zkušenosti z oborů fitness a zdraví. Během své kariéry pracoval jako odborník na všechny podstatné aspekty v těchto oblastech. Nejprve jako trenér a osobní kouč, později navrhoval lázeňská a fitness zařízení po celé Evropě pro prémiovou hotelovou společnost a školil jejich personál. Dnes předává své zkušenosti jako autor, konzultant a člen vedení podniku v oblasti cestovního ruchu a zdravotnictví. Thorsten Tschirner nabízí jasně strukturované koncepty, které dokážou lidi motivovat a které lze úspěšně realizovat.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

————————————————

Patříte k lidem, kteří se na svět rádi dívají skrz fotoaparát? Pak se vám bude líbit kniha Naučte se fotografovat AKT. Světově uznávaný fotograf Bryan Peterson vás tentokrát naučí zachytit veškeré krásy ženského těla.

Naučte se s Bryanem Petersonem fotografovat ženský akt. Nová kniha světoznámého fotografa je oslavou krásy ženského těla a zároveň nápaditým průvodcem, jak ji zachytit a vytvořit dechberoucí fotografie.

Světově uznávaný fotograf a pedagog Bryan Peterson je zpět! A jeho nová kniha, která vychází v češtině exkluzivně ve světové premiéře, se nezabývá ničím menším než ženským aktem. Protože, jak sám autor píše, „ženské tělo je diamant“, provede vás všemi taji a zákoutími umění fotografovat veškeré jeho krásy.

Bylo to právě ženské tělo, které Bryana kdysi přimělo odložit paletu a štětce a vzít do ruky fotoaparát. Léta cestoval po světě, fotografoval různá témata, psal knihy a učil, ale k aktu se průběžně vracel, protože jeho fascinace tělem je skutečně hluboká a nikdy ho neopustila. Nyní svým čtenářům a široké fotografické veřejnosti předkládá knihu, ve které shromáždil nejen fascinující fotografie z celého světa, včetně Prahy, ale také své postřehy a návody, jak zachytit přesně ten okamžik, který se vám vryje do paměti.

V knize Akt najdete fotografie z exteriéru i interiéru, ženu v davu lidí i osamělou na zmrzlé pláni, dozvíte se, jak důležité je zvolené pozadí, hra světla a stínu, délka expozice a v neposlední řadě i to, jak důležitou roli hraje kontrast a textura.

To vše s jeho specifickou lehkostí a nadhledem. Způsob, jakým autor popisuje vznik vlastních fotografií, je sám o sobě návodem pro začínající i pokročilé fotografy. Akt je v řadě Bryanových knih přeci jen specifické dílo, nejedná se tentokrát o „školu“, na jakou jsme u něj zvyklí, nenajdete v ní fotografie „špatné“ a „dobré“, dokonce ani snímky před a po. Jen finální záběry, které vám vezmou dech svou precizností a nápaditostí. Nechte se inspirovat krásou ženského těla!

Naučte se fotografovat AKT

Autor: Bryan Peterson
Přeložil: Radomír Beneš

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Formát: 215×260 mm
ISBN: 978-80-7413-585-9
Doporučená cena: 496 Kč

Knihu Naučte se fotografovat AKT vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

naucte_se_fotografovat_akt

 Nezapomeňte si prohlédnout i další ukázky.

O autorovi

Bryan Peterson je stálicí mezi autory fotografických knih. Lidé jeho kurzy milují. Je jedním z těch fotografů, co vás nezahltí technickými informacemi, ale inspiruje k tomu, abyste nad fotografií přemýšleli a do fotografování vložili kus sebe, protože to, co dělá skvělou fotografii, je záměr skrytý za obrazem. Co chtěl fotograf zachytit? A je tento záměr pro diváka zřejmý a přesvědčivý? Skvělá fotografie přináší radost nebo smutek nejen fotografovi, ale i ostatním. Podívejte se i na jeho další knihy: Naučte se fotografovat dobřeExpozice – problémy a řešeníNaučte se fotografovat dobře – KompoziceNaučte se exponovat kreativně , Naučte se fotografovat portrét kreativně a Fotografická škola Bryana Petersona.

Zdroj informací: Zoner Press

————————————————

Víte, co je blackout? A co byste dělali, kdyby nastal? Pokud se na takovou situaci necítíte připraveni, přečtěte si rady Jana a Stanislava Juhaňákových.

Předpokládá se, že blackout dříve či později zasáhne ve větším i Českou republiku, a jako obvykle je výhodnější být připraven než čelit problému bez plánu a znalostí. Brožurka přináší stručné a praktické shrnutí, co při blackoutu dělat ihned, co stihnout do první noci a následující dny. Blackout – bezprostředně nefungují: pouliční lampy, semafory výtahy, el. garážová vrata, brány… vlaky, tramvaje, metro, trolejbusy bankomaty, pokladny internet, TV, mobilní sítě dodávky vody, tepla, plynu lékárny, obchody, služby. Jak se dostanete domů? Kdo se postará o děti a příbuzné? Kde se setkáte? Kdo co bude dělat? Návod si připravte tam, kde jej najdete potmě. Až zhasne, tento návod už nestáhnete ani nekoupíte.

Blackout

Co dělat, když nastane
Autoři: Jan a Stanislav Juhaňákovi

Počet stran: 16
Vazba: brožovaná
Formát: 140×200 mm
ISBN: 978-80-7684-250-2
Doporučená cena: 49 Kč

Knihu Blackout vydalo nakladatelství Triton.

Ukázka z knihy

Šetřete – vodu, teplo v domácnosti, chlad v lednici a mrazáku, palivo v autě. Vodu lze bezprostředně po vý­padku, dokud je tlak v trubkách, natočit do vany, kbelíků. Lednici a mrazák otevírat minimálně, lze přikrýt/zabalit pro větší izolaci. V chladných ročních obdobích minimál­ně otvírat dveře a okna. (str. 5)

Nezapomeňte si dočíst ukázku.

O autorovi

Stanislav Juhaňák (*1965) se narodil v Kroměříži. V roce 1991 absolvoval lékařskou fakultu Univerzity Karlovy, praktikujícím lékařem však nikdy nebyl. Jako student lékařské fakulty se začal věnovat vydávání fakultního časopisu, v tomto okruhu pracoval i v průběhu revoluce. Postupně se začal věnovat vydavatelské činnosti. Je majitelem nakladatelství Triton (založeno 1999). V roce 2018 úspěšně zakončil bakalářské studium na Katolické teologické fakultě. Klíčový je pro něj duchovní přerod a intenzivní příklon ke křesťanství po roce 2008.

Zdroj informací: studenti89.usd.cas.cz

————————————————

Věděli jste, že z toho, jak dýcháte, můžete zjistit, jakou máte hladinu energie? Věnujte svému dýchání více pozornosti a pořiďte si knihu 10× se nadechněte a bude po únavě.

JEN DÝCHÁŠ NEBO UŽ VDECHUJEŠ ENERGII?
Tato otázka není laciným reklamním sloganem, který má posílit váš zájem o tuto knihu. Nemá také nic společného s esoterikou nebo novým trendem proti stárnutí, ale s čistou vědou. Za touto otázkou se skrývají nejméně dvě Nobelovy ceny, nespočet vědeckých studií a bohaté lékařské zkušenosti, které sahají až do starověku.
DÝCHAT VÍCE ENERGIE JE SNADNÉ! Zvládne to každý – jen musíte vědět, jak na to. Tato kniha vám poskytne kompletní informace o tom, jak získat více energie s každým nádechem.
KOLIK ENERGIE V SOBĚ MÁTE? Test v knize vám během několika minut ukáže, zda je vaše tělo dostatečně zásobeno, nebo zda je ještě potřeba optimalizace.
OKAMŽITĚ VDECHUJTE VÍCE ENERGIE! Díky tréninkovým programům v praktické části můžete během krátké doby zvýšit svou energetickou hladinu prostřednictvím dýchání.
Vyšší hladina energie vás udržuje mladé a zabraňuje nemocem. Zlepšuje pohodu, kvalitu spánku, koncentraci, kondici a sex.

10× se nadechněte a bude po únavě

Tréninkový program pro více energie
Autor: Egor Egorov
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 138×210 mm
ISBN: 978-80-7670-142-7
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu 10× se nadechněte a bude po únavě vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

Dýchání je jako řízení auta: Všichni jsou přesvědčeni, že to umějí. Pokud jde o dýchání, každý si myslí, že ví, jak na to. Dýcháme neustále a je to pro nás přirozené. Ani nás nenapadne, že bychom své dýchání mohli zlepšit. Měříme kroky, srdeční tep a kalorie, ale svůj dech ne. (str. 4)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Doktor Egor Egorov se již více než 20 let intenzivně zabývá energetickým metabolismem lidského těla. Na začátku roku 2000 opustil dobře placenou práci anesteziologa, protože si stále jasněji uvědomoval, že chronické nemoci nelze léčit pomocí prášků a injekcí. Odjel do USA, aby se dozvěděl více o vysokém samoléčebném potenciálu buněk. Po návratu si v Berlíně otevřel svou první soukromou praxi biologické celostní medicíny.
Doktor Egorov se již více než 10 let zabývá vlivem dýchání na energetickou bilanci těla. Je spoluautorem několika studií o hypoxii a přednáší na mezinárodních kongresech. Své znalosti a zkušenosti předává svým kolegům na seminářích a vzdělávacích akcích v Německu i v dalších zemích. Je považován za jednoho z předních odborníků na hypoxii v Evropě.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

————————————————

V oblasti sexuality se můžete vzdělávat prostřednictvím knihy Biologie lásky. Autorka Marnia Robinson vám dokáže, že v případě sexuálního nasycení není řešením výměna partnera za jiného, ale změna přístupu k milování.

Amorův šíp přilétne a zasáhne primitivní část mozku. Poslušně se zamilováváme, užíváme si ohňostroj emocí a vášně, na nějaký čas se sblížíme… a pak se vzájemně omrzíme a vše pomalu bledne. Možná se pokoušíme svého partnera předělat, hledáme útěchu na internetu nebo se vrháme do nového milostného dobrodružství. Starověcí mudrci si tuto nástrahu uvědomovali a našli způsob, jak se jí vyhnout: berte milování jako cestu k vzájemné rovnováze a harmonie se dostaví sama.

Ztrátu zájmu o partnera způsobuje sexuální nasycení (pocit „mám dost!“). Jakmile vyprchá neurochemie zamilovanosti, přichází na řadu emocionální odcizování. V tu chvíli je pravý čas na změnu. Avšak ne partnera, ale přístupu k milování. Biologie lásky vysvětluje, k jakým neurochemickým změnám dochází v různých fázích zamilovanosti, co je způsobuje, a jak obejít naše primitivní naprogramování „zploď a jdi dál.“ Dozvíte se, jak na milování založené na sbližování a vytváření vazby. Najdete zde příjemnou směsicí osobních zkušeností, vědy a praktik (včetně cvičení), a to vše doplněné o osvěžující dávku humoru.

Biologie lásky

Amorův otrávený šíp, proč láska bolí a co s tím
Autor: Marnia Robinson

Počet stran: 352
Vazba: brožovaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7370-643-2
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Biologie lásky vydalo Synergie Publishing SE.

Ukázka z knihy

V naší společnosti panuje mýtus, že vášeň patří – v lepším případě – do začátku vztahu. A že nelze udržet stejnou chuť na milování a jeho intenzitu, když už jsme spolu roky, nebo dokonce desítky let.
Ovšem pokles frekvence a kvality sexuální intimity si bohužel vybírá svou daň na kvalitě vztahu.
Kvalitní milování je nejsilnějším vztahovým poutem. Vytváří pocity lásky, propojení, blízkosti a vděčnosti. Podporuje fyzické i duševní zdraví. Navyšuje hladinu naší energie, tvořivosti a celkové životní spokojenosti. (str. 13)

O autorce

Marnia Robinsonová je autorkou Biologie lásky: Amorův otrávený šíp, proč láska bolí a co s tím. Jako bývalá podniková právnička (s tituly z Browna a Yalea) nikdy nečekala, že bude psát knihy o sexu. Ponořila se do tématu částečně proto, že byla nevěstou nebo družičkou na čtyřech svatbách a téměř každý, kdo došel k oltáři (včetně Marnie), se od té doby rozvedl a znovu oženil.

Zdroj informací: huffpost.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBuďte v 50 fit jako ve 30
Vraťte biologické hodiny zpět – 15 minutami svalového tréninku denně

Tschirner, Thorsten

Kazda, 2023

zobrazit info o knizeNaučte se fotografovat AKT

Peterson, Bryan

Zoner Press, 2023

zobrazit info o knizeBlackout
Co dělat, když nastane

Juhaňák, Jan – Juhaňák, Stanislav

Triton, 2023

zobrazit info o knize10× se nadechněte a bude po únavě
Tréninkový program pro více energie

Egorov, Egor

Kazda, 2023

zobrazit info o knizeBiologie lásky
Amorův otrávený šíp, proč láska bolí a co s tím

Robinson, Marnia

Synergie Publishing SE, 2023

Napsat komentář