Vyhrajte pátrání po vrahovi muže z řeky

morovy-ostrov-perex
Nils Gunnarsson je přivolán k mrtvému muži, kterého vytáhli z vody. Protože jde evidentně o vraždu, rozjíždí se ihned pátrání po stopách, které vrchního strážmistra přivedou až na Morový ostrov. Co tam objeví?

Tajemství nechvalně proslulého ostrova

Göteborg 1925. Vrchní strážmistr Nils Gunnarsson je přivolán do oblasti, kde žijí lidé na okraji společnosti, Osady vrakařů. Mezi zchátralými chatrčemi u řeky leží mrtvý muž, kterého vrakaři vytáhli z vody. Gunnarsson se pustí do pátrání, které ho přivede až na nechvalně proslulý Morový ostrov. Ostrov kdysi sloužil jako karanténní stanice, kde byli námořníci izolováni, aby se zabránilo šíření infekce. Ale co se tam děje teď? A kdo je muž vězněný na ostrově? Aby záhadu vyřešil, požádá Gunnarsson opět o pomoc vynalézavou Ellen Grönbladovou.

 

Morový ostrov

Autorka: Marie Hermansonová

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Helena Stiessová
Počet stran: 320
Vazba: pevná
Vydáno: 8/2023
ISBN: 978-80-7689-224-8

Přečtěte si více o knize Morový ostrov, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

V patře policejní stanice pracoval za psacím stolem vrchní strážmistr Nils Gunnarsson. Jeho kancelář byla malá a stejně jako zbytek stanice byla vymalovaná hnědou barvou, takže působila ještě stísněněji.
Bylo mu jedenatřicet let, byl vysoký, měl široká ramena, slámově blond vlasy a světle modré oči. Ve tváři vypadal poněkud ošlehaně: byl to důsledek let, kdy obcházel ulice města coby strážník, nebo možná dědictví po těžce zkoušených předcích z kraje Bohuslän. Poklidným tempem vyťukával oběma ukazováčky na psacím stroji denní hlášení: dva případy potulky, krádež tří prostěradel ze šňůry a jedno oznámení o zaběhnutém, případně odcizeném psu dobré rasy.
Znenadání ucítil přítomnost čehosi cizího. Zvedl hlavu a nadskočil údivem.
Uprostřed kanceláře stál chlapec. Byl vyhublý a šlachovitý a měl podivný obličej. Vypadal jako nějaká žabka. Nils ho vůbec neslyšel přicházet. Proč ho slečna Brickmanová poslala nahoru za ním, místo aby se ho ujal někdo ze strážníků v přízemí? (str. 10)

 

Vyhrajte knihu Morový ostrov

Jak se vyšetřovaly zločiny v dobách, kdy se kriminalisté nemohli spoléhat na moderní metody, které známe dnes? To zjistíte, pokud se vydáte zpět do roku 1925 a pustíte se po stopách vraha s vrchním strážmistrem Nilsem Gunnarssonem. Co se děje na nechvalně proslulém Morovém ostrově? Na to mu snad pomůže přijít novinářka Ellen Grönbladová.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Morový ostrov vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Morový ostrov
probíhá od 11. do 17. února 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 historické krimi knihy Morový ostrov

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMorový ostrov

Hermansonová, Marie

Jota, 2023

Napsat komentář