Ukázka z knihy Není úniku (Yrsa Sigurđardóttir)

neni-uniku-perex
Královna islandské krimi přichází s novým kriminálním příběhem. Policejní vyšetřovatel Týr má po návratu na Island plné ruce práce kvůli čtyřnásobné vraždě. Podaří se mu odhalit pachatele?

Knihy Není úniku vydalo nakladatelství Metafora.

Manželé stáli u skříňky v předsíni a Ása držela v ruce prázdnou misku, kam se obvykle odkládaly všechny klíče v domácnosti. Teď klíče od domu, od aut i od sněžných skútrů zmizely. Oba současně vrhli pohled na Sóldís a ta spěšně prohlásila, že žádné klíče nesebrala.
„No tak kdo je potom vzal?“ Ásin hlas zněl vyčítavě a zároveň zoufale.
Než stihla Sóldís odpovědět, objevila se Íris. „Nejde mi telefonovat. Vypadl signál, nebo se mi rozbil mobil?“

Sóldís zachvátila panika. Zajela rukou do kapsy a sevřela v prstech taxikářovu vizitku ve snaze se trochu uklidnit. Teď nemají šanci se odsud dostat. Ani žádným motorovým vozidlem, ani na koni. Jsou na statku uvězněni.
Není úniku.

—————————–

Přečtěte si celou ukázku.

—————————–

O autorce

Yrsa Sigurðardóttir (1963) je celosvětově uznávaná islandská autorka detektivní a thrillerové literatury. V roce 2005 vydala svůj první detektivní román Poslední rituál (Metafora, 2007), který jí okamžitě vysloužil přídomek „královna severské krimi“ a který znamenal začátek oceňované série s právničkou Tórou Gudmunsdóttir. Své postavení jedné z nejlepších detektivních autorek současnosti upevnila řadou samostatných thrillerů, jež byly dosud přeloženy do více než 30 jazyků, a především pak v roce 2014 románem DNA (Metafora, 2017), prvním dílem volné série s dětskou psycholožkou Freyjou a detektivem Huldarem. Na ten hned o rok později navázala druhým dílem Černá díra (Metafora, 2018) a posléze třetím dílem Katarze (Metafora, 2019).

Přečtěte si náš rozhovor s touto islandskou autorkou.

Zdroj informací: nakladatelství Metafora


Logo_MetaforaNakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V oblasti poznání je Metafora vydavatelem knih takových autorů, jako je Elizabeth Haichová, Judy Hallová či Anthony Wiliam. V lednu 2019 spojila Metafora síly s Nakladatelským domem Grada.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNení úniku

Sigurdardóttir, Yrsa

Metafora, 2023

Napsat komentář