Dětská dobrodružství

deti si ctou
Středeční knižní tipy se nesou ve znamení dobrodružství – představíme vám rovnou tři dobrodružné příběhy. Cestujete rádi časem? V jedné z knih se podíváme do roku 2998, v další do doby ledové! A na své si přijdou i fanoušci komiksů.

Máte rádi příběhy s tematikou cestování časem? Pak si nenechte ujít Deník z budoucnosti od Markéty Tomkové. Hlavní hrdinka Sára totiž vlastní stroj času!

Když jednoho dne najde Lucka zdánlivě obyčejnou baterku, nemá ani tušení, jaký poklad se jí dostal do rukou. Skrývá se v ní totiž hologram deníku z budoucnosti.
Sára žije v roce 2998. Její škola vlastní stroj času, díky kterému mohou žáci cestovat do minulosti. A Sára si všechna dobrodružství zaznamenává do deníku, který nešťastnou náhodou ztratí při jedné z výprav.

Pusťte se spolu s Luckou a Sárou do dobrodružné výpravy za poznáním a odhalte původ nejznámějších záhad, které mnohým zamotaly hlavu. Možná přijdete i na to, jak to ve skutečnosti bylo s kletbou hrobky faraona Tutanchamona nebo jak se do Skotska dostala lochnesská příšera.

Deník z budoucnosti

Autorka: Markéta Tomková
Ilustrátorka: Natálie Plachá

Počet stran: 104
Vazba: brožovaná
Formát: 137×204 mm
ISBN: 978-80-271-3577-6
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Deník z budoucnosti vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

 denik_z_budoucnosti

Podívejte se na celou ukázku.

————————————————

Patříte-li mezi milovníky komiksů, přečtěte si druhý díl komiksového románu Rváčov. Autorem textu je Džian Baban a ilustrací Richard Fischer.

Druhý díl komiksového románu se odehrává v 90. letech 20. století. Generace dětí z 80. let již město opustila a v divokém porevolučním čase se prostor Starého Města a Malé Strany pro následující generaci zmenšuje a zužuje. Dvory a půdy se zamykají nebo rekonstruují, domy přecházejí do soukromého vlastnictví. Přesto první polovina 90. let byla neméně unikátním časem a ve Stínadlech to vřelo mnoha dobrodružstvími. V příběhu se objeví nová skupina hrdinů, ale vracejí se i hrdinové prvního dílu, už jako čerstvě dospělí. Migrén, Šídlo, Bob, vypravěč Béla, Marie i její podivná „teta“ Marta a její tajemství. Děj nás i tentokrát zavádí do několika časových vrstev. Od nultých let 21. století až hluboko do středověku. Příběh potom vrcholí v polovině srpna 2002, kdy se Prahou valí tisíciletá voda.

Rváčov 2

Autor: Džian Baban
Ilustrátor: Richard Fischer

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 200×280 mm
ISBN: 978-80-257-4318-8
Doporučená cena: 698 Kč

Knihu Rváčov 2 vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

Džian Baban je scenárista a hudebník. V roce 2004 s Vojtěchem Maškem založili tvůrčí skupinu Monstrkabaret Freda Brunolda a pod touto značkou píší komiksy, filmové scénáře a divadelní představení. Spolupracuje s výtvarníkem Jiřím Grusem, se kterým opakovaně obdrželi ceny KomiksFEST! Muriel za nejlepší scénář nebo nejlepší komiksový počin roku. Dva protagonisté z jejich magického a absurdního univerza vystupují od roku 2005 v komiksovém stripu Hovory z Rezidence Schlechtfreund na zadní straně kulturního magazínu A2, stejně jako v jediném českém divadelním seriálu Jožkalipnikjebožíčlověkaneumílhát!. Za scénář k prvnímu dílu vontské komiksové ságy Rváčov (společně s Richardem Fischerem) obdržel Baban v roce 2020 cenu Muriel za nejlepší scénář.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

O ilustrátorovi

Richard Fischer jr. (*1968) se vyučil strojařině v Sezimově Ústí. Po vojně pak dva roky strávil ve fabrice, než odtud zběhl na Školu umění a managementu v Hostivaři, kde odmaturoval v oboru propagační grafika. Od té doby se živí výtvarnem na volné noze. Vytváří ilustrace a komiksy, v rodinném projektu Domácí dílna pak užitou malbu, tvorbu interiérů a tisky na textil. Přispívá ilustracemi do tištěných časopisů a knih.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Do země mamutů vás již podruhé zavede Pavel Radosta. Jaké dobrodružství hlavní hrdinové prožijí tentokrát? A jak dopadne jejich setkání s tajemným šamanem?

Dobrodružství chlapce Niama, jeho sestry Žíně a ochočeného vlka Bratříčka v zemi mamutů pokračuje! První část strhujícího vyprávění nazvaná Ztracen v zemi mamutů se hned po svém vydání na konci loňského roku vyhoupla na přední místa prodeje. Ani v dalším díle nechybí napínavá střetnutí s velkými a nebezpečnými zvířaty doby ledové, někdy se bojuje o holý život, ale přicházejí také nová setkání, přátelství a první lásky. Přežijí naši hrdinové těžké chvíle? Splní úkol, který si předsevzali, a zachrání svůj kmen? A jakou roli sehraje v příběhu tajemný šaman? Autor textu Pavel Radosta důsledně vychází ze současných vědeckých poznatků o době lovců mamutů, na kterých vystavěl poutavý a čtivý příběh, ilustrovaný působivými obrázky Kateřiny Coufalové.

Šaman ze země mamutů

Autor: Pavel Radosta
Ilustrátorka: Kateřina Coufalová

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-276-0826-3
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Šaman ze země mamutů vydalo nakladatelství Slovart.

Doporučujeme

Nezapomeňte si přečíst první díl série Země mamutů.

Ukázka z knihy

saman_ze_zeme_mamutu

Prolistujte si i další ukázky.

O autorovi

Pavel Radosta  absolvoval lesnickou fakultu Mendelovy univerzity v Brně, nedokončil Institut výtvarné fotografie. V minulosti redaktor, noční hlídač – psovod, vědecký pracovník, vedoucí výzkumné stanice, vládní konzultant, stážista francouzského ministerstva školství, vědy a výzkumu, PR poradce a marketingový ředitel, vedoucí kartografického nakladatelství, kurátor výstav National Geographic, fotograf, redaktor a editor. Vydal několik fotografických knih a beletrii pro dospělé i pro mládež.

Zdroj informací: pavelradosta.com

O ilustrátorce

Kateřina Coufalová vystudovala ilustraci a animaci. Pracovala i na animacích do stálých expozic pro Národní muzeum.

Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDeník z budoucnosti

Tomková, Markéta

bambook, 2023

zobrazit info o knizeRváčov 2

Baban, Džian

Argo, 2023

zobrazit info o knizeŠaman ze země mamutů

Radosta, Pavel

Slovart, 2023

Napsat komentář