Vyhrajte užitečného rádce při výchově šťastného psa

po-cem-psi-touzi-perex
Chystáte se pořídit si své první štěně, nebo už psa máte, ale výchova vám nejde tak, jak byste si představovali? Naučte se svému čtyřnohému parťákovi rozumět a uvidíte, že bude spokojenější jak on, tak i vy.

Spokojený pes = poslušný pes

Přemýšlíte, proč váš pes žere trávu nebo jak to, že nedokáže najít červený míček na louce? Na výchovu a trénování psa má každý nějaký názor. Množství rad v knihách a na internetu je téměř bez hranic, přičemž mnohé informace jsou nejasné, zavádějící, nebo si dokonce protiřečí. Jak v tom moři názorů oddělit zrno od plev? Autor knihy, Mat Ward, říká, že potřeboval 25 let studia a praktických zkušeností s tisíci psů a jejich chovatelů, aby dokázal shrnout fakta, která jsou pro péči o psa nejdůležitější. Informace, které nám předkládá, jsou nejčerstvější výsledky vědeckého bádání o psech, spolu s jeho zkušenostmi v roli praktického specialisty na chování zvířat.

Ať uvažujete o pořízení prvního štěněte, nebo máte s chovem čtyřnohých společníků letité zkušenosti, kniha vám pomůže psovi porozumět, účinně ho cvičit, odnaučit špatným návykům, zbavit strachu, úzkosti i agresivity a vytvořit si především vzájemný silný vztah. Věřte, že po přečtení této knihy a využití získaných poznatků v praxi bude váš pes spokojenější – a vy také!

 

Po čem psi touží

Autor: Mat Ward

Vydalo: nakladatelství Slovart
Překlad: Kateřina Lerlová, Tomáš Kapic
Počet stran: 160
Vazba: pevná
Vydáno: 8/2023
ISBN: 978-80-276-0557-6

Přečtěte si více o knize Po čem psi touží, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

SUPERNOS
Věděli jste, že pes dokáže poznat pachovou látku v koncentraci jedna k trilionu? Je to zhruba jako jedna kapka v nádrži o objemu dvaceti olympijských bazénů. Prakticky to například znamená, že psovi stačí očichat pět vašich stop, posoudit, jak jsou staré – a podle toho pozná, kterým směrem jste šli.
Tato úžasná schopnost je výsledkem řady specifických tělesných vlastností. Pes má uvnitř čenichu dutinu, v níž se zachytí 12 % vdechovaného vzduchu. Je vybavena čichovými receptory. Ty se nacházejí i ve sliznici vystýlající nosní kosti a kůstky tvarované tak, aby jejich povrch byl co největší. Pes má také výjimečnou schopnost získané čichové vjemy zpracovávat – čichové centrum v jeho mozku je nejméně třikrát větší než naše. (str. 13)

 

Vyhrajte knihu Po čem psi touží

O výchově a tréninku psů existuje celá řada knih, článků na internetu, videí i podcastů, a čím více jich prostudujete, tím zmatenější si můžete připadat. Názory se totiž nejen různí, ale často si dokonce protiřečí. Jak tedy vychovat poslušného a vyrovnaného psa bez špatných návyků? S tím vám poradí publikace Mata Warda, která shrnuje ta nejdůležitější fakta a ověřené výcvikové metody, které vycházejí z více než 25 let studia a praktických zkušeností s tisíci psů a jejich chovatelů.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Po čem psi touží vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Po čem psi touží
probíhá od 14. do 20. ledna 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Po čem psi touží

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePo čem psi touží

Ward, Mat

Slovart, 2023

Napsat komentář