I deštivá sobota může být skvělá

Velky mokry balonek_uvodni
Ricardo Liniers, autor populární série komiksů Macanudo, napsal a ilustroval také příběh Velký mokrý balónek, k němuž ho inspirovaly jeho dvě dcerky. Rozverná knížka chytne za srdce vaše děti i vás.

Když si Matildina mladší sestra Klementina postaví hlavu a prohlásí, že do deště zkrátka nejde, Matilda sama sobě určí téměř nedosažitelný cíl: ukázat Klemce, že i promoklá a rozmáčená sobota je pořád ta skvělá sobota a má mnoho předností. Po jedné velké chybě je to však právě Matilda, kdo se o světě i sobě samé naučí mnoho nového. Světově proslulý a oceňovaný autor Ricardo Liniers přináší čtenářům zábavný a rozverný portrét svých dvou dcer, které jsou pro něj velkou inspirací. Po jedenácti pokračováních oblíbené série Macanudo přináší nakladatelství Meander další z Liniersových melancholických příběhů, který byl nominován na ocenění Eisner Award, dostal se do výběru deseti nejlepších dětských knih magazínu Parents za rok 2013 a doslova vzal dech dětem, rodičům i knihovníkům.

 

Velký mokrý balónek

Autor: Ricardo Liniers
Přeložila: Markéta Pilátová

Počet stran: 32
Vazba: brožovaná
Formát: 148×226 mm
ISBN: 978-80-7558-031-3
Doporučená cena: 148 Kč

Knihu Velký mokrý balónek vydalo nakladatelství Meander v edici Pro Emu.

 

Ukázka z knihy

Velky mokry balonek_ukazka2

Prohlédněte si další ukázky.

 

O autorovi a ilustrátorovi

Ricardo Liniers studoval práva, ale raději seděl doma, kreslil si komiksy plné tučňáků, robotů, trpaslíků, much, pánů s motýlky a holčiček, které mají rády kvalitní literaturu, Felliniho filmy a béčkové horory. Taky roznášel ručně šité papuče své maminky po domech. Pak si jeho melancholických obrázků všimla argentinská kreslířka Maitena, stejně proslulá jako u nás třeba Adolf Born. Maitena Linierse doporučila do velkých novin La Nación a od té doby se prodavač papučí nezastavil. Vydal třináct knih komiksů (Macanudo) a každý den kreslí pro La Nación jeden mikropříběh. Dále také ilustroval a kreslil komiksy pro knižní publikace jako Página/12Hecho en Buenos AiresLugares, Suélteme!Komix 2000 (Francie), Olho Mágico (Brazílie), Artists Respond (USA) a další. V roce 2001 a 2003 uspořádal dvě samostatné výstavy. Mezi jeho další díla patří např. Dobrou noc, Planetko!.

Zdroj informací: nakladatelství Meander


Meander je nezávislé nakladatelství, které se s velkou péčí věnuje originální umělecké tvorbě pro děti a mládež, zejména původní tvorbě a autorské knize, klade přitom velký důraz na výtvarné pojetí titulů. Snaží se vydávat knihy, z nichž bude dětem a mladým lidem jasné, proč se vůbec říká „krásná literatura“. S Meandrem spolupracovali nejen respektovaní autoři (od Violy Fischerové přes Jiřího Stránského, Ludvíka Vaculíka až po Václava Havla), ale také začínající literáti, kteří v Meandru debutovali (například Petr Nikl, z něhož časem vyrostl autor Knihy roku v soutěži Magnesia Litera).

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelký mokrý balónek

Liniers, Ricardo

Meander, 2017

Napsat komentář