Geometrická kouzla

Acheson Geometrie obalka a potah v1.indd
Baví vás matematika? Fascinují vás matematické vztahy? Pak právě vás osloví kniha z pera amerického matematika Davida Achesona. Provede vás historií geometrie a předvede vám hned několik geometrických kouzel!

Autor bere čtenáře na poutavý výlet po historii geometrie od starého Řecka po současnost. Důraz klade na elegantní dedukce a ukazuje, že geometrie může být nejsnazší cestou k osvojení ducha matematiky. Setkáme se zde se zvláštními a nečekanými skutečnostmi, největšími osobnostmi historie této vědy a odhalíme řadu půvabných tajemství.

Kniha geometrických kouzel

Matematická expedice
Autor: David Acheson
Přeložil: Jiří Rákosník

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 110×185 mm
ISBN: 978-802-7675-142-2
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Kniha geometrických kouzel vydalo nakladatelství Dokořán.

Ukázka z knihy

 kniha_geometrickych_kouzel

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Americký matematik David Acheson je profesorem matematiky na Jesus College v Oxfordu. Studoval dynamiku kapalin a chaotické systémy, je nadšený popularizátor vědy. Ve svém volném čase hraje na elektrickou kytaru. Napsal knihu 1089 a další parádní čísla.

Zdroj informací: nakladatelství Dokořán


Nakladatelství Dokořán vzniklo v roce 2001 a dosud vydalo více než 1 000 titulů, z nichž asi 1/3 tvoří překlady z angličtiny, francouzštiny, němčiny, holandštiny, čínštiny, italštiny, polštiny a ruštiny. Od počátku se zaměřuje na populárně-naučnou a odbornou literaturu s výběrovými přesahy do kvalitní beletrie a poezie. Snaží se vydávat tituly nejen zajímavé, ale i profesionálně vyrobené.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKniha geometrických kouzel
Matematická expedice

Acheson, David

Dokořán, 2023

Napsat komentář