Zachraňte ztracené pohádky!

modry drak uvodni
Už jste někdy byli ve skladu vyřazených knih? Že ne? V nové knize české autorky a jejího syna se tam společně s Petrem a jeho sestrou můžete podívat. Do skladu je sice vstup zakázán, ale dětská zvědavost je prostě silnější… Podaří se dětem zachránit pohádky?

Petr ví, že se do skladu vyřazených knih chodit nesmí. Ale jako by ho nějaká tajemná síla právě do této místnosti táhla. A když se svou sestrou objeví velmi starou a poničenou knihu, ve které narazí na dračí formuli, ještě netuší, že je čeká to největší a nejbláznivější dobrodružství… Vydejte se s dětmi a modrým drakem na napínavou výpravu do říše pohádek. Na hřbetě draka navštivte kouzelné světy a pusťte se do řešení záhadných zmizení částí pohádek i krádeže té nejvzácnější knihy. Povede se ji dětem a modrému drakovi zachránit?

Modrý drak

Autor: Vojtěch Dražil, Sandra Dražilová-Zlámalová
Ilustrace: Bibi Hykl

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 167×220 mm
ISBN: 978-80-271-3975-0
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Modrý drak vydalo nakladatelství BAMBOOK.

Ukázka z knihy

modry drak ukazka (1)

Můžete si stáhnout celou ukázku.

O autorech

Sandra Dražilová Zlámalová se dětským čtenářům představila v roce 2017, kdy vyšla její pohádková prvotina Kulíškovy neposedné příhody. Vystudovala učitelství jak pro střední, tak pro základní školy, z čehož čerpá i ve své tvorbě. Dříve se věnovala také překládání a tlumočení z německého jazyka. Nyní je především maminkou tří uličníků, takže jsou všechny její příběhy „testované na dětech“. Má ráda, když její vyprávění obsahuje více textových rovin. Miluje knížky, sportování a cestování se svými dětmi a manželem. Se svou rodinou bydlí v Jizerských horách, kde se odehrává i děj Čarodějnice Bordelíny. Čtenáři mohou znát i její další knihy: Neplechy čerta Zbrklíka, Řemeslné pohádky, Babiččina kouzelná zahrádka, Zbrklík a čertidlo aj. Kniha Modrý drak je prvotinou, která vznikla ve spolupráci se synem Vojtěchem Dražilem, ve spolupráci s Bibi Hykl, ilustrátorkou a redaktorkou, vznikla už kniha Lery nebo Co zmůže hvězdný prach.


BambookNakladatelství BAMBOOK je součástí nakladatelského domu Grada. Nabídka Grady pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd. Značka BAMBOOK je určena všem dětským čtenářům. Nabídkou dětských knížek provází její maskot, pandí kluk Bambook, který seznamuje děti se světem čtení a příběhů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeModrý drak

Dražil, Vojtěch – Dražilová-Zlámalová, Sandra

bambook, 2023

Napsat komentář