Potřebují děti náboženství?

pastyr a dite uvodni (1)
Víra a hledání cesty k Bohu je často i pro dospělé složitým úkolem. Ještě těžší cesta je to pak pro děti. Jak jim s tím tedy můžeme pomoci? Jakým způsobem s dětmi komunikovat o víře a potřebují vůbec malé děti o náboženství něco vědět? To vše vám prozradí zajímavá knižní novinka.

Již mnoho let nabízí Katecheze Dobrého pastýře cestu, jak nahlédnout do duchovního světa dětí a jak se jim stát pomocníkem na cestě objevování Boha. „Malé děti nás vedou k hlubokému prožívání tajemství víry,“ poznamenává jedna z autorek. České vydání této knihy představuje sérii praktických námětů a základních návrhů, jak pomoci duchovnímu růstu dětí a vést je k plnosti štěstí.
Potřebují malé děti náboženské vzdělání? Jsou malé děti schopné žít vztah s Bohem? Je to důležité pro jejich růst jako celistvé osobnosti? Pokud ano, kdy, co a jak jim řekneme o Boží smlouvě lásky s nimi?
Kniha je první vlaštovkou, která může pomoci rodičům, učitelům, katechetům i dalším o krůček hlouběji porozumět vnímání a prožívání víry u dětí předškolního věku.

Dobrý pastýř a dítě

Radostná cesta
Autorky: Sofia Cavalletti, Patricia Coulter
Přeložily: Renata Macháčková Dostálková,  Marcela Roubalová Fojtíková

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-7684-168-0
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Dobrý pastýř a dítě vydalo nakladatelství Triton.

Ukázka z knihy

Zakončíme skutečným příběhem malého chlapce, který vyprávěla jeho matka. V době, kdy se to stalo, byly jejímu synovi tři roky. Se svými čtyřmi dětmi a s manželem hasičem, pokud zrovna nebyl ve službě, se každý večer sešli na krátkou chvilku ticha a modlitby. Zajímavé na tomto příběhu je, podle slov matky, že si nedělala žádné naděje, pokud šlo o dobu strávenou modlitbou, obzvláště v případě jejího syna Marka. Připustila, že se ptala sama sebe, co, pokud vůbec, mu přinesou tyto okamžiky. Ve skutečnosti měla tendenci myslet si, že mu šlo jen o to, aby směl na začátku zapálit svíčku a na konci ji sfouknout – aktivita, kterou jeho otec jinak nepodporoval!

K dispozici máte kompletní ukázku.

O autorce

Sofia Cavalletti (1917–2011) je spolu se svou kolegyní Giannou Gobbi vývojářkou Katecheze Dobrého pastýře. Její přístup k náboženské výchově se do značné míry opírá o metodu Montessori vzdělávání. Katecheze Dobrého pastýře je třístupňový devítiletý přístup k náboženské výchově, jehož cílem je pomoci dětem k „živému setkání s živým Bohem“. Tento přístup je nyní ve 32 zemích na pěti kontinentech. Většina zúčastněných církví je katolická nebo biskupská, i když jiné křesťanské tradice nyní ve svých církvích používají tento přístup.

Zdroj informací: Biola University


triton_logo120x60Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6 –10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu. V Nakladatelství Triton je každoročně přeloženo mnoho úspěšných zahraničních titulů z výše zmíněných oblastí.

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDobrý pastýř a dítě
Radostná cesta

Cavalletti, Sofia – Coulter, Patricia

Triton, 2023

Napsat komentář