Nenechte si ujít v týdnu od 1. do 7. ledna 2024

nenechte_si_ujit
Hned v prvních dnech nového roku se můžete zúčastnit řady literárních akcí. Nenechte si ujít besedu s Hanou Hindrákovou, křest nové knihy významné teatroložky a publicistky Jany Patočkové či některou z akcí pro děti! 

Brně můžete v prvních lednových dnech navštívit výstavu Svět podle Miroslava Šaška. Expozice je koncipována jako jedna velká interaktivní hra. Skrze realistické, vtipné i naučné ilustrace jednoho z našich nejvýznamnějších ilustrátorů, který většinu svého života prožil v zahraničí, se neseznámíte pouze s jeho výtvarným dílem, ale i s urbanismem, historií, architekturou a obyvateli světových metropolích obecně. Výstava se koná v líšeňské pobočce Knihovny Jiřího Mahena.

Znáte nakladatelství Kazda? Zaměřuje se především na populárně naučnou literaturu, a to konkrétně na přírodu, cestování, umění či udržitelnost. Knihy od tohoto nakladatelství vycházejí již od roku 2014. I Knihovna Jiřího Mahena v Brně se zapojí do oslav narozenin! Navštivte i vy třeba hned v úterý 2. ledna pobočku Židenice a prohlédněte si knihy z produkce tohoto nakladatelství.

A teď tu máme akci určenou dětem: v Knihovně Jiřího Mahena v Brně dobře vědí, že v úterý 2. ledna jsou ještě prázdniny. Děti tedy mohou využít den volna a zastavit se na pobočce Židenice, kde si vyškrabou obrázek. Zaženou nudu a ještě budou mít krásný dáreček pro své blízké.

Zábavná soutěž pro děti se koná od úterý 2. ledna také v brněnské pobočce Bosonohy. Děti si mohou přijít ověřit své znalosti lidových přísloví.

Nový rok je tu, což je správný čas k zapojení do čtenářské výzvy, kterou si pro své čtenáře připravila Knihovna Jiřího Mahena v Brně. Seznam témat si můžete od středy 3. ledna vyzvednout na pobočce Ořešín.

Od středy 3. ledna se starší děti mohou zapojit do komiksové soutěže Morčata v akci, kterou připravila Knihovna Jiřího Mahena v Brně. Více informací poskytne zájemcům pobočka Medlánky.

Ve Vsetíně se ve čtvrtek 4. ledna koná beseda se spisovatelkou Hanou Hindrákovou. Napsala už mnoho příběhů (např. Obchodnice s dětmi) a spousta z nich se odehrává v Africe, kterou si zamilovala a kam se také často vrací. Přijďte si poslechnout, co ji přivedlo do Afriky a jak se od dobrovolnictví dostala k psaní románů z afrického prostředí. Beseda začíná v 17.00 v Masarykově veřejné knihovně Vsetín.

Ve čtvrtek 4. ledna si v Praze nenechte ujít křest výboru statí významné teatroložky a publicistky Jany Patočkové. Součástí jsou i recenze či analýzy několika inscenací Václava Havla a filmového Odcházení. Knihu představí její editorky Barbara Topolová a Kamila Černá, o autorce a jejím díle promluví Jana Machalická a Vladimír Just. Buďte v Knihovně Václava Havla v 19.00.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář