Získejte napínavý román o hledání naděje

dopad uvodni
Novinář Loa viní svoji kamarádku z tragédie, která se v minulosti odehrála. Danijela se však naděje na jejich přátelství nevzdává a Loa nakonec sám pochopí, že její pomoc bude přeci jenom nezbytná.

Při hledání pravdy může jít o život

Strhující detektivní román o touze najít naději v okamžiku tragédie.

Loa Bergman se po dlouhé pracovní neschopnosti vrací do redakce večerníku. Pomalu se zotavuje z traumatického zážitku a zároveň se snaží vyhýbat své bývalé nejlepší kamarádce a kolegyni Danijele. Nedokáže jí prominout, čeho se dopustila onoho osudného dne, který mu navždy změnil život. Loa po svém návratu dostane za úkol napsat článek rekapitulující starou leteckou havárii, národní katastrofu, jež kdysi plnila přední strany všech novin.

U příležitosti dvacátého výročí chce čtenářům ukázat tehdejší události v novém světle. Při shromažďování materiálu pro svůj článek však Loa narazí na stopu, která se jeho vlastního osudu dotýká víc, než si zprvu dokáže připustit. Mezitím se Danijela snaží oživit jejich přátelství a pustí se do pátrání na vlastní pěst. Loa nakonec chtě nechtě musí přijmout její pomoc, protože mu při hledání pravdy brzy začne jít o život.

Dopad

Autor: Viktor Pavic Lundberg
Přeložila: Hana Švolbová

Vydalo nakladatelství: Host
Počet stran: 423
Vazba: vázaná
Vydáno: 9/2023
ISBN: 978-80-275-1685-8

Přečtěte si více informací o knize Dopad, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.
host
Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

O autorovi

Victor Pavic Lundberg (nar. 1987) je švédský spisovatel a novinář. Od roku 2008 pracuje pro Aftonbladet, jeden z nejvýznamnějších švédských deníků. Ve své prozaické prvotině Dopad (2022) představuje důvody, které ho přiměly stát se novinářem. Prozkoumává problém zpochybňování předem stanovené pravdy a vlivu médií.

(Zdroj informací: Host)

Vyhrajte knihu Dopad

Novinář Loa se potýká nejenom s tragickou událostí, jež zasáhla do jeho života, ale také s pocity vůči své kamarádce Danijele, které se snaží vyhýbat. Když však při sběru materiálů pro svůj článek narazí na věci, které se osobně dotýkají jeho samotného, nakonec zjistí, že se právě bez pomoci Danijely neobejde…

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Dopad vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dopad
probíhá od 10. do 23. listopadu 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

 

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Dopad

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDopad

Lundberg,Viktor Pavic

Host, 2023

Napsat komentář