Vyhrajte pátrání po důvodu manželovy smrti

tizive-ticho-perex
Will byl šťastný a žil přesně takový život, jaký si přál, tak proč by proti sobě obracel zbraň? Maggie je přesvědčená, že její manžel nebyl sebevrah, a čím více střípků skládá k sobě, tím si je jistější, že je v nebezpečí i ona sama.

Proč bylo třeba Willa umlčet?

Maggie je úspěšnou lékařkou a s manželem Willem žijí přesně takový život, jaký si vysnili. Jednoho dne však k ní do nemocnice přivezou postřeleného muže v povědomém oblečení. Maggiin život se nejprve zastaví a pak obrátí naruby. Přes všechnu snahu se Willa nepodaří zachránit a Maggie je přesvědčená, že se stal obětí vloupání. Policejní zpráva zní ale jasně: spoušť stiskl Will sám.

Maggie je zdrcená žalem i sžíravými otázkami. Její manžel nebyl sebevrah. Měl toho tolik, pro co žít. Po pohřbu odjíždí Maggie do jejich prázdninového domu na malém chorvatském ostrově, aby unikla realitě. Jenže realita ji dostihne i na opuštěném místě a je mnohem temnější, než čekala.

Vše odstartuje dopis, který jí Will napsal pro případ své smrti a jenž obsahuje indicie odhalující děsivé tajemství.

Jak si Maggie skládá střípky dohromady, zjišťuje, že Willova smrt je spojena s někým z jeho minulosti… S někým, kdo udělá vše pro to, aby umlčel i ji.

 

Tíživé ticho

Autor: Robert Bryndza

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Kateřina Elisová
Počet stran: 368
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2023
ISBN: 978-80-271-3687-2

Přečtěte si více o knize Tíživé ticho, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Jak se stalo, že nejhorší den mého života začal jako jeden z nejlepších? V tu ospalou neděli se nedělo nic převratně vzrušujícího. Byl to prostě jeden z těch slastných, líných dní – dlouho v posteli, dobrý sex, káva, pořádná snídaně se spoustou smažené slaniny, vajíček, žampionů a fazolí. A noviny u krbu. Naprostá pohoda a štěstí s mým manželem Willem. Jakmile odbila pátá a já se musela připravit do práce, bylo těžké se od toho všeho odtrhnout.
Když jsem vyšla z domu na stezku na nábřeží Temže, byla zima. Nad domy z červených cihel na druhé straně řeky zářilo zapadající slunce a voda v soumraku nabírala inkoustový nádech.
Otočila jsem se zpátky směrem k našemu domu, kde stál Will v arkýřovém okně v horním patře a jeho rozcuchané kaštanové vlasy zářily ve světle z ložnice. Měl na sobě své nedělní tepláky a starou mikinu s logem skupiny Nirvana a v náručí držel malou bílou kočku. Luna byla tulačka, kterou krmil, a zrovna jsme se bavili o tom, že nainstalujeme kočičí dvířka, ale jako všechny naše diskuse jsem ji musela přerušit, protože jsem šla do práce. (str. 11)

 

O autorovi

Robert Bryndza je britský autor žijící trvale na Slovensku. Celosvětový úspěch mu přinesla jeho první série thrillerů s vyšetřovatelkou Erikou Fosterovou, která vychází ve 29 zemích. Této prozatím šestidílné série knih Dívka v ledu, Noční lov, Temné hlubiny, Do posledního dechu, Chladnokrevně a Smrtící tajnosti se prodaly více než tři miliony výtisků a připravuje se jejich filmové zpracování. Poté Robert Bryndza představil novou sérii případů s vyšetřovatelkou Kate Marshallovou, pro kterou připravil zapeklité případy v knihách Kanibal z Nine Elms, Mlha nad Shadow Sands a Propast smrti. Po třech případech Kate Marshallové a jejího asistenta Tristana Harpera se Robert rozhodl vrátit zpět k oblíbené Erice Fosterové a jejímu týmu a připravil jim střetnutí se záludným vrahem v knize Osudné svědectví. Kromě těchto dvou sérií je taktéž autorem série romantických komedií s hlavní hrdinkou Coco Pinchardovou.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Tíživé ticho

Když jednoho večera přivezou k Maggie do nemocnice postřeleného muže, mladá lékařka si s hrůzou uvědomí, že jde o jejího manžela. Stal se obětí přepadení? Maggie je přesvědčena, že se policisté musí mýlit, když případ uzavřou jako sebevraždu. Will neměl k takovému činu důvod, přesto Maggie nikdo neposlouchá. Zdrcená proto odjíždí do prázdninového domu na malém chorvatském ostrově. Právě tam se jí do rukou dostane dopis a před ní se tak začnou skládat střípky skládačky děsivého tajemství. Uvěří konečně policie, že Will byl zavražděn, nebo bude Maggie dříve umlčena? To si přečtěte v novém napínavém thrilleru Roberta Bryndzy.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Tíživé ticho vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Tíživé ticho
probíhá od 7. do 20. listopadu 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Tíživé ticho

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTíživé ticho

Bryndza, Robert

Cosmopolis, 2023

Napsat komentář