Získejte knihu o hrozbách 21. století

megahrozby uvodni(1)
Dnešní doba je plná nástrah, které se týkají ekonomické, finanční, ale i třeba politické sféry. Mnohdy je ani nevnímáme, a přesto zde jsou. Zaměřme se na ně a zkusme všichni společně najít minimálně pro některé z nich také možné řešení. Existuje vůbec?

Nástrahy našeho moderního století

Nouriel Roubini, jenž proslul svými úspěšnými předpověďmi náhlých obratů v hospodářském a politickém vývoji světa, vykresluje vyhlídky lidstva pro 21. století. Analyzuje deset fundamentálních problémů ekonomické, finanční, politické a ekologické povahy, k jejichž destruktivnímu potenciálu nelze přirovnat nic z toho, co lidstvo zažilo v minulosti.

Patří k nim obrovské celosvětové zadlužení, negativní demografický vývoj, dramaticky se zhoršující stav penzijních systémů, deglobalizace se závažnými důsledky pro mezinárodní obchod, růst geopolitického napětí v důsledku soupeření mezi Spojenými státy a Čínou, nevypočitatelný faktor v podobě rychlého rozvoje počítačových technologií a z nich bouřlivý vstup tzv. „umělé inteligence“ i výhled „přehřáté“, částečně neobyvatelné planety. Závěrečná kapitola přináší pozitivní autorovy návrhy, jak by bylo možné odvrátit některé z těchto hrozících katastrof.

Megahrozby

Deset nebezpečí, kterým čelí lidstvo v 21. století, a jak je překonat
Autor: Nouriel Roubini
Přeložil: Aleš Valenta

Vydalo: nakladatelství Leda
Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Vydáno: 06/2023
ISBN: 978-80-7335-881-5

Přečtěte si více o knize Megahrozby, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Leda. Kniha vyšla v edici AGORA, která se zaměřuje na nekonformní knihy z oblasti politiky a společnosti.

leda

Nakladatelství Leda vzniklo v roce 1992 a je jediným českým vydavatelstvím specializovaným na jazykové slovníky, učebnice a příručky a na naučné slovníky. Jako jediné nakladatelství u nás se systematicky věnuje jak hlavním světovým jazykům, tak jazykům menších národů a států. Usiluje o vysokou odbornou úroveň své produkce, o její kvalitu, serióznost a uživatelskou přitažlivost.

O autorovi

Nouriel Roubini je profesorem ekonomie a mezinárodního obchodu. Je také spoluzakladatelem a předsedou Roubini Global Economics, nezávislé globální společnosti pro výzkum makroekonomických a tržních strategií. Profesor Roubini má kromě širokého akademického vzdělání také rozsáhlé politické zkušenosti. V letech 1998 až 2000 působil jako hlavní ekonom pro mezinárodní záležitosti v Radě ekonomických poradců Bílého domu a poté jako hlavní poradce náměstka ministra pro mezinárodní záležitosti na ministerstvu financí. Mezinárodní měnový fond, Světová banka a řada dalších významných veřejných a soukromých institucí čerpaly z jeho poradenských zkušeností. Publikoval přes 70 teoretických, empirických a politických dokumentů o mezinárodních makroekonomických otázkách. Názory profesora Roubiniho na globální ekonomické problémy jsou široce citovány médii a je častým komentátorem různých obchodních zpravodajských pořadů.

Zdroj informací: stern.nyu.edu

Vyhrajte knihu Megahrozby

Ekonom Nouriel Roubini je známý svými předpověďmi v oblasti hospodářské i politické. V knize, která letos vyšla, vás seznámí s tím, jaké problémy mohou v dnešní době lidstvo ohrožovat, a zaměří se také na to, jakým způsobem by se (podle něj) alespoň některé tyto potíže daly eliminovat.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Leda vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Megahrozby vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Megahrozby
probíhá od 3. do 16. listopadu 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

 

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Megahrozby

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMegahrozby
Deset nebezpečí, kterým čelí lidstvo v 21. století, a zda je dokážeme překonat

Roubini, Nouriel

Leda, 2023

Napsat komentář