Vyhrajte román o útěku před občanskou válkou

dlouhy-okvetni-platek-more-perex
Španělsko se propadá do chaosu občanské války a vliv generála Franka sílí. Na útěku před jeho stoupenci je i těhotná Roser, jejíž manžel zahynul v bojích. Podaří se jí dostat do bezpečí? A uvidí ještě někdy svou rodnou zemi svobodnou?

Co je Roser ochotna udělat pro záchranu života?

Koncem třicátých let 20. století se Španělsko propadá do chaosu občanské války. Na útěku před stoupenci generála Franka se ocitne i mladá těhotná vdova Roser a Víctor Dalmau, armádní lékař a bratr jejího zesnulého manžela. Aby přežili, musí udělat něco, po čem ani jeden netouží – uzavřít sňatek. Spolu se dvěma tisíci dalších uprchlíků se na lodi vydávají do Chile, kde hodlají začít nový život. I přes svoji složitou situaci se nevzdávají naděje. Uvidí ještě někdy svou rodnou zemi svobodnou?

 

Dlouhý okvětní plátek moře

Autorka: Isabel Allende

Vydalo: nakladatelství Motto
Překlad: Stanislav Škoda
Počet stran: 376
Vazba: pevná
Vydáno: 9/2023
ISBN: 978-80-267-2521-3

Přečtěte si více o knize Dlouhý okvětní plátek moře, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si prohlédnout ukázku.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Dlouhý okvětní plátek moře

Je konec třicátých let 20. století a ve Španělsku zuří občanská válka. Boje si vyžádaly už mnoho obětí a na příkaz generála Franka jsou další nevinní lidé pronásledováni a popravováni. Roser je těhotná a dítě je to jediné, co jí zůstalo po smrti manžela Guillema. Proto je odhodlaná ze země utéct. Do sňatku s Guillemovým straším bratrem se jí sice příliš nechce, ale aby ona i dítě přežily, udělá cokoliv. Nevzdává se však naděje, že se ještě někdy vrátí do svobodné vlasti. Přečtěte si její příběh v románu nejprodávanější latinskoamerické autorky Isabel Allende.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Dlouhý okvětní plátek moře vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dlouhý okvětní plátek moře
probíhá od 29. října do 4. listopadu 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Dlouhý okvětní plátek moře

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDlouhý okvětní plátek moře

Allende, Isabel

Motto, 2023

Napsat komentář