Zahrajte si o první díl audioknihy s psychologem O’Loughlinem

soutez v podezreni uvod(1)
Joseph má prakticky dokonalý život. Před okolím však skrývá závažnou nemoc, a tak o svoji dokonalost pravděpodobně přijde. Buď kvůli obvinění z vraždy, nebo útěku před zákonem… Nebo se ještě může všechno obrátit v jeho prospěch?

Zavraždil svou pacientku?

Klinický psycholog Joseph OʼLoughlin vede v Londýně s krásnou manželkou a milovanou dcerou život, který mu leckdo závidí – dokonce i jeho přítel Jock, povrchní zazobanec a sukničkář. Přitom stačí málo a Joseph, skrývající před okolím symptomy Parkinsonovy choroby, může o všechno přijít. Když totiž policie objeví zohavené ženské tělo a případem pověří detektiva ze staré školy Vincenta Ruize, je o odbornou spolupráci požádán právě profesor OʼLoughlin.

Ze zavražděné se naneštěstí vzápětí vyklube specialistova bývalá pacientka, co mu to kdysi zavařila doma i v práci. A přestože on sám z vraždy podezřívá svého nového pacienta, jemuž se pořád nemůže dostat do hlavy, stopy bohužel ukazují přímo na Josepha…

Dokáže se na útěku před zákonem očistit? A může se spolehnout aspoň na Jocka, hbitě utěšujícího jeho zoufalou choť?
První díl úspěšné série kriminálních thrillerů s psychologem OʼLoughlinem, kterou můžete znát i z televizních obrazovek.

V podezření (audiokniha)

Autor: Michael Robotham
Přeložil: Neuman, Alexandr
Interpret: Otakar Brousek ml.

Vydavatel: OneHotBook
Délka: 14 h 36 m
Vydáno: 9/2023
ISBN: 8594169486116

Přečtěte si bližší informace o audioknize V podezření, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství OneHotBook. Můžete si také poslechnout ukázku.

OneHotBook

Vydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

O autorovi

Michael Robotham (*1960) je novinář z australského městečka Casino získal žurnalistické ostruhy v Sydney a po přestěhování do Londýna se vypracoval v přispěvatele předních britských novin a magazínů. Jako spolupracovník listu The Mail on Sunday byl mezi prvními lidmi, kteří si prohlédli dopisy a deníky posledního ruského cara Mikuláše II., a podařilo se mu získat přístup i ke Stalinovým složkám o Adolfu Hitlerovi, považovaným desítky let za ztracené. Coby ghostwriter stojí za životopisy řady hvězd, mj. bývalé „Spice Girl“ Geri Halliwellové nebo herce Rickyho Tomlinsona. V roce 1996 se na rodný kontinent vrátil, aby se věnoval výlučně vlastnímu psaní. O sedm let později ho prvotina V podezření (česky vyšla i pod názvem Podezřelý) vynesla mezi elitu autorů krimithrillerů. O rukopis knihy se strhla bitva mezi nakladateli na Londýnském knižním veletrhu, posléze byla přeložena do 24 jazyků a prodalo se jí přes milion výtisků. Úspěšný román založil sérii s ústřední postavou vyšetřujícího psychologa Josepha O’Loughlina, jež se rozrostla na dosavadních devět dílů (všechny se dočkaly českého překladu). Autor dalších samostatných próz – román The Secrets She Keeps (2015) se stal předlohou stejnojmenného šestidílného australského seriálu – a cyklu příběhů o forenzním psychologovi Cyrusi Havenovi za svá díla posbíral doma i v zahraničí řadu cen, či přinejmenším nominací.

Zdroj informací: OneHotBook

Interpret

Otakar Brousek ml. (*1957) stejně jako jeho otec začínal dnešní doyen herecké dynastie Brousků kariéru v kladenském divadle (1978–1990). Posléze přijal angažmá v Městských divadlech pražských. Od roku 2008 byl stálým hostem v Divadle Na Fidlovačce a od roku 2012 je oporou souboru Divadla na Vinohradech. Před kamerou stanul poprvé ještě coby středoškolák v romanci Údolí krásných žab a od té doby má na kontě desítky rolí v TV filmech, pohádkách i seriálech. Na plátně se objevil třeba ve snímcích Hop – a je tu lidoopSvatba upírů, Bumerang, Snowboarďáci a nejnověji v Okupaci. Jeho sametový hlas se uplatňuje při moderování i v dabingu: promlouvají jím Ralph Fiennes, Russell Crowe či David Thewlis ze série o Harrym Potterovi.

Zdroj informací: OneHotBook

Vyhrajte stažení audioknihy V podezření

Joseph je přizván k vyšetřování vraždy a ačkoliv on sám je přesvědčen o tom, že ví, kdo za zločinem stojí, k jeho velké smůle ukazují stopy na něj samotného. Dokáže se zbavit takového obvinění? A zůstal vůbec někdo, komu může věřit?

Ve spolupráci s vydavatelstvím OneHotBook vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát audioknihu V podezření, kterou si stáhne z portálu Audiolibrix. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu V podezření
probíhá od 20. října do 2. listopadu 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 stažení audioknihy V podezření

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeV podezření (audiokniha)

Robotham, Michael

OneHotBook, 2023

Napsat komentář