Na výzvy není nikdy pozdě

lukostrelec uvodni
Tecuja už je zkušený a životem protřelý muž. Když jej ale vyhledá mladý lukostřelec a chce s ním změřit síly, neodolá a výzvu přijme. Jak se ukáže, nakonec to bude neocenitelná zkušenost pro oba dva. Užijte si nový román Paula Coelha. 

Nová kniha světoznámého brazilského autora, kterého proslavil především román Alchymista, vypráví příběh o moudrosti stáří a o naplněném životě. Tecuja je vynikající lukostřelec, z veřejného života se ale už stáhl a na stáří žije v odlehlém údolí. Když ho však vyhledá jiný, ctižádostivý lukostřelec, který s ním chce změřit síly, Tecuja jeho výzvu přijme. Zároveň zkušenosti, jež během života nasbíral, předává mladičkému vesnickému chlapci, v jehož rozbouřené mysli vyvstává mnoho otázek. Tecuja mladíka učí, jak vést smysluplný život, a to v duchu učení kjúdo, „cesty luku“, které vzniklo v Japonsku na základě tradičního umění lukostřelby pod vlivem zenového buddhismu.

Lukostřelec

Autor: Paulo Coelho
Přeložila: Marie Havlíková
Ilustrovala: Andrea Tachezy

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 137×207 mm
ISBN: 978-80-257-4139-9
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Lukostřelec vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Coelho ukazka

K dispozici máte také kompletní ukázku.

O autorovi

Paulo Coelho, který je považován za jednoho z nejvlivnějších spisovatelů dnešní doby, uveřejnil své knihy ve 170 zemích v překladu do 88 jazyků, jejich náklad přesáhl počet 320 milionů výtisků. Narodil se v srpnu 1947 v Rio de Janeiru, a ještě než se začal plně věnovat literatuře, pracoval jako ředitel divadla a herec, textař a novinář. Plody jeho hudební spolupráce s Raulem Seixasem a dalšími brazilskými umělci patří k nejlepším klasickým skladbám brazilského rocku. V roce 1987 prošel Svatojakubskou cestou. Za rok po této pouti napsal Mágův deník. V následujícím roce vydal Alchymistu. Od té doby Paulo Coelho nastoupil dráhu, která z něho postupně učinila nejprodávanějšího brazilského autora všech dob a jednoho ze tří nejprodávanějších autorů na světě. Od roku 2002 zaujímá křeslo č. 21 v Brazilské literární akademii a v roce 2007 byl organizací OSN poctěn prestižním titulem Posel míru. V současnosti je nejsledovanějším autorem na sociálních sítích. Známé jsou i jeho romány Alef, Jedenáct minut, Vítěz je sám, Veronika se rozhodla zemřít nebo Pátá hora.

Zdroj informací: Argo

Ilustrátorka

Andrea Tachezy je česká výtvarnice, ilustrátorka a grafička. Vystudovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze, ateliér alternativních technik a ateliér filmové a televizní grafiky. Získala Stipendium Ministerstva kultury. Nezaměnitelnou speciální technikou koláže ilustruje knihy pro děti. Věnuje se i volné tvorbě. Vystavovala na mnoha domácích i zahraničních výstavách.

Zdroj informací: Argo


argoNakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Naší hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokážeme seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snažíme se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu. vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLukostřelec

Coelho, Paulo

Argo, 2023

Napsat komentář