Právní rádce pro každého

dostupny-advokat-predni-ob
Dostali jste se už někdy do situace, kdy jste potřebovali právní radu? Určitě ano! A právě proto byste si měli pořídit právního rádce, v němž najdete preventivní rady od odborníků pro různé běžné právní situace. 

Máte problémy se sousedy? Potřebujete reklamovat nějaké zboží? Musíte řešit nějaký přestupek? Chystáte se koupit byt? Co vaše vztahy na pracovišti? Víte, jaká jsou vaše práva a povinnosti?

Tato publikace je vaším praktickým průvodcem, pokud se potýkáte s běžnými právními situacemi v životě. Obsahuje ucelené informace a rady, jak si poradit se vztahy se sousedy, reklamacemi zboží, koupí bytu, vztahy na pracovišti, s řešením přestupků, rodinným právem, náhradou škody a mnoha dalšími. Obsahuje také preventivní rady, jak si počínat, aby nemuselo dojít k řešení situace před soudem. Kniha je přehledně rozdělena do pěti ucelených částí – rodinné právo, právo nemovitostí, pracovní právo, spotřebitelské právo, spory.

Je psána srozumitelně a stručně, je tak přístupná pro každého. Autory jsou odborníci s vhledem do problematiky a mnohaletými praktickými zkušenostmi.  Pojímají tedy danou problematiku způsobem, díky kterému si bude právní laik schopný poradit. Může být také cennou pomůckou pro studenty škol s právním zaměřením, kteří získají rychlý přehled o vyučovaném tématu.

Dostupný advokát

Jak na běžné právní situace
Autoři: Ondřej Preuss a Nikola Šedová

Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Formát: 167×240 mm
ISBN: 978-80-271-5165-3
Doporučená cena: 359 Kč

Knihu Dostupný advokát: Jak na běžné právní situace vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

Co je účelem práva? A tedy i rodinného práva? Vyřešit střety a ochránit legitimní zájmy. U rodinného práva je to zejména zájem bezbranných dětí. Naším cílem v této kapitole je poskytnout čtenářům ucelený přehled o fungování rodinného práva a dědictví. Dále se dozvíme, jak právo tyto zájmy chrání (nebo by alespoň mělo). Poučíme se o právech a povinnostech spojených s manželstvím, rodičovstvím, rozvodem, péčí o děti a dědictvím. Získáme praktické informace, srozumitelné vysvětlení klíčových pojmů a příklady, které nám pomohou této oblasti porozumět a navigovat se v jejích vodách, často rozbouřených. Bouře bohužel může, zejména v rodinných vztazích, někdy přijít i z čistého nebe.
Právní teoretici by možná rodinné právo a dědictví nespojovali do jedné kapitoly. V praxi se však často jedná o velmi provázané pojmy, a proto je předkládáme takto propojené. Advokát v těchto případech nevystupuje jen jako odborník na chladnou literu zákona, ale zastává i funkci (jak to trefně označila jedna naše kolegyně) terapeuta a přítele na telefonu.
Na následující řádcích se budeme snažit nastínit jednotlivá pravidla a vztahy takovým způsobem, aby se, v lepším případě, advokát nemusel vůbec zapojit. A především, aby se neshodám předcházelo, např. předmanželskou smlouvou nebo posledním pořízením (tedy závětí). (str. 17)

Podívejte se na celou ukázku.

O autorech

JUDr. Ondřej Preuss, Ph.D. se narodil v Praze. Kromě právnické fakulty Univerzity Karlovy vystudoval obor mezinárodní teritoriální studia na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy. Studoval rok i ve francouzském Nancy. Kromě provozování advokátního serveru DostupnyAdvokat.cz je v současnosti i odborným asistentem na katedře ústavního práva své alma mater (Pf UK). Baví ho psaní odborných a popularizačních textů, které se většinou nějakým způsobem vážou k právní tematice. Je vášnivým hráčem pétanque, rád cestuje a podniká výpravy za kulturou. Je šťastně ženatý a se svou manželkou Lenkou žije v Praze.

Zdroj informací: DostupnyAdvokat.cz

Mgr. Nikola Šedová je právnička a copywriterka. Již několik let spolupracuje s advokátní kanceláří Dostupný advokát, na jejímž blogu se snaží laikům srozumitelně přiblížit leckdy složité právní předpisy. V minulosti se věnovala zejména spotřebitelskému právu, vedla vzdělávací projekt zaměřený na práva klientů telekomunikačních operátorů a působila jako právnička a autorka textů v časopisu dTest či na Českém telekomunikačním úřadu.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDostupný advokát
Jak na běžné právní situace

Preuss, Ondřej – Šedová, Nikola

Grada, 2023

Napsat komentář