Fantasy svět je pro malé i velké

fantasy uvodni
Máte rádi fantasy? Pak vás osloví dnešní knižní tipy. Představíme si hned čtyři knihy. Těšit se můžete třeba na pokračování magického dobrodružství malé kloboučnice Kordélie Kloboučníkové a mladé čarodějky Amari Petersové.

Vzpomínáte si na příběh o Kordélii Kloboučníkové? Malou kloboučnici čeká další magické dobrodružství! Co myslíte, podaří se jí najít ztraceného otce?

Vstupte do fascinujícího světa odvážné Kordélie Kloboučníkové plného dobrodružství a divoké magie.
Kordélie Kloboučníková zachránila Anglii před válkou, překazila zlověstné plány lorda Macešky a zachránila nejen krále a princeznu, ale i rodiny řemeslných cechů. Stále však nenašla svého ztraceného otce.
Od té doby, co malá kloboučnice objevila skrytou mapu ve vzácném teleskopu svého otce, prohledává ve světle hvězd ulice Londýna a snaží se odhalit pravdu o jeho zmizení.
Díky mapě narazí na tajný spolek kreslozemců – tvůrců map – a zjistí, že magickými schopnostmi a prastarými dovednostmi neoplývají jen významné rodinné řemeslné cechy. Magie je všude kolem, pokud víte, kde ji hledat…
Nebezpečí číhá na každém rohu a Kordélie musí opět čelit nelehkému úkolu – přesvědčit znesvářené řemeslné rodiny, aby spojily síly a společně zabránily lordu Maceškovi zničit samotnou existenci magie.

Kordélie a kreslozemci

Autorka: Tamzin Merchantová
Ilustrátorka: Paola Escobarová
Přeložila: Kateřina Cinková

Počet stran: 352
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-3545-5
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Kordélie a kreslozemci vydalo nakladatelství bambook.

Doporučujeme

Nenechte si ujít ani předchozí dobrodružství Kordélie Kloboučníkové:

Ukázka z knihy

 kordelie_II_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorce

Tamzin Merchantová je od svých sedmnácti let herečkou. Její herecká práce ji vzala na cestu kolem světa a napříč časem. V postavách, které ztvárnila, žila v období Tudorovců, královny Viktorie, jakobínů i v časech georgiánských. Přežila Blitzkrieg v roce 1940 a v edwardiánských dobách podlehla zápalu plic. Byla mimozemšt’ankou, čarodějnicí, prokletou královnou, zuřivým skotským válečníkem i vzpurnou uprchlicí z vyšší společnosti.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O ilustrátorce

Paola Escobarová je grafická designérka a ilustrátorka z Kolumbie. Jako malá ráda kreslila příběhy, které vyprávěla její babička o jejich rodině a kultuře, a jejím snem bylo stát se ilustrátorkou dětských knih.

Zdroj informací: pickledink.com

————————————————

Tim Tilley vás ve své knize Čarojas seznámí s Knotem ze sirotčince babizny Mizerové. Jaký bude jeho život potom, co se mu ze sirotčince podaří uniknout?

Knot žije odjakživa v sirotčinci babizny Mizerové a celé dny pracuje v sirkárně Čarojas. Sní o tom, že se mu odtamtud podaří uniknout. Jednoho dne na dvoře zahlédne, jak straka upustí na zem droboučký předmět. Když přijde blíž, zjistí, že je to miniaturní kolébka vyřezaná ze žaludu a v ní leží maličké miminko. Knot se o něj postará, nakrmí ho a přebalí. V noci si pro miminko přijdou jeho rodiče, kteří patří k národu Ďobků, maličkých ochránců lesa. Z vděčnosti Knotovi pomůžou uniknout z Čarojasu a vezmou ho k sobě domů. Osud ostatních sirotků ale Knotovi nedá spát a rozhodne se je vysvobodit. Netuší však, že bude čelit mnohem strašnějšímu nebezpečí, než je babizna Mizerová…

Okouzlující dobrodružný příběh o naději, přátelství a rodinné soudržnosti v sobě nese i ekologické poselství.

Čarojas

Autor a ilustrátor: Tim Tilley
Přeložila: Dominika Křesťanová

Počet stran: 398
Vazba: vázaná
Formát: 130×190 mm
ISBN: 978-80-257-4135-1
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Čarojas vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

 carojas_ukazka

Nezapomeňte si prolistovat celou ukázku.

O autorovi a ilustrátorovi

Britský spisovatel a ilustrátor Tim Tilley vyrostl na předměstí Leicesteru. Vystudoval obor ilustrace na vysokých školách Anglia Ruskin University a Central Saint Martins College of Art and Design. Vede kurzy ilustrování dětských knih na londýnské škole City Lit. V roce 2021 debutoval knihou Čarojas (angl. Harklights). Získal za ni Joan Aiken Future Classics Prize a Junior Design Award.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Víte, co se skrývá pod pojmem Vlkochodci? Lidé, kteří se dokáží proměnit ve vlky. Samuel Sattin vytvořil příběh, v němž ukazuje život mladé dívky v lese mezi divokými šelmami.

Mladá Angličanka Robyn a její otec, mistr lovčí, se vydávají do Irska, aby pomohli lordu protektorovi vyhubit poslední zdejší vlky, a zkrotit tak tuto divokou zemi. Robyn by svému otci ráda pomohla, místo toho je ale nucena zůstat za hradbami města Kilkenny a dřít se s ostatními dívkami v paláci jako služka.
Jednoho dne se proto vydá do divočiny na vlastní pěst. Hned na okraji lesa ji ale přepadne vlčí smečka, a nebýt divoženky Mebh, kdo ví, jak by to dopadlo. Obě dívky se záhy skamarádí a Mebh Robyn ukáže, jak vypadá život v lese mezi divokými šelmami. Patří totiž mezi Vlkochodce – starý keltský kmen, jehož členové jsou schopni měnit se ve vlky.
Mebh a její matka jsou však poslední svého druhu a angličtí okupanti pro ně představují nepřítele, se kterým se ještě nikdy nesetkaly. Pokud Robyn svým novým přátelům nepomůže, hrozí, že jejich národ navždy zmizí ze světa

Komiksová adaptace stejnojmenného filmu nominovaného na Oscara využívá nádherné ilustrace převzaté přímo ze své filmové předlohy a doplňuje je o exkluzivní úvod popisující historii kmene Vlkochodců.

Vlkochodci

Autor: Samuel Sattin
Ilustrátorka: Maria Pareja
Přeložila: Eliška Boudová

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-271-3864-7
Doporučená cena: 479 Kč

Knihu Vlkochodci vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

vlkodlaci_ukazka

Podívejte se na celou ukázku.

O autorovi

Samuel Sattin je spisovatel a závislák na kávě. Napsal knižní trilogii Glint. Jeho práce se objevila mimo jiné v komiksovém online médiu The Nib, časopise The Atlantic nebo ve sdružení amerických rozhlasových stanic NPR. Pyšní se titulem magistra umění v oboru Komiks z Mills College. Žije s manželkou-asasínkou a dvěma kočkami v kalifornském Oaklandu a občas přednáší na tamní umělecké vysoké škole.

O ilustrátorce

Maria Pareja je španělská ilustrátorka. Spolupracovala s několika studii jako Disney TV, Peekaboo Animation a Studio Chizu. Věnuje se vlastním animovaným projektům. Momentálně bydlí v Kilkenny, kde tráví dny venčením svého malého pejska Twiga po lesích, vede pěvecký sbor a nonstop tančím.

Zdroj informací: maria-pareja.com

————————————————

A na závěr tu máme pokračování příběhu plného magie: B. B. Alston napsal další vyprávění o dívce jménem Amari! Mladá čarodějka se tentokrát zúčastní Velké hry…

Kouzelné dobrodružství pokračuje! oblíbená hrdinka Amari z Úřadu pro nadpřirozené záležitosti se vrací!
Potom, co se Amari Petersové vloni povedlo najít svého ztraceného bratra a zachránit celý svět, doufá, že další rok na Úřadu pro ni bude hračka.
Jenomže ani letos Amari neví, kam dřív skočit: nový premiér razí přísnou protičarodějnou propagandu, ostatní mladší agenti se ji snaží ve všem trumfnout a kletba jejího staršího bratra Quintona se den ode dne zhoršuje. A když jí k tomu tajná Liga čarodějů nabídne, aby se postavila do jejich čela a vedla všechny čaroděje v boji proti útlaku, Amari nezbývá než odmítnout. Už tak toho má až nad hlavu!
Jenže ve chvíli, kdy se Amari rozhodne nabídku nepřijmout, dostane šanci další čaroděj, který má s Ligou nebezpečné plány. A to mladá čarodějka nemůže dopustit. A tak začíná Velká hra, soutěž, v níž se rozhodne, kdo se stane následníkem Nočních bratrů a kdo rozhodne o budoucnosti všech čarodějů.
Velká hra je záhadná a také děsivě nebezpečná – ovšem spolu s výhrou by Amari mohla získat i naději na vysvobození Quintona ze spárů smrtící kletby. A jak by něco takového mohla odmítnout?

Kdybyste zkřížili sérii o Artemisi Fowlovi s Muži v černém, dostanete tuto úžasnou novou sérii o mladé čarodějce Amari – ideální pro fanoušky Percyho Jacksona nebo Nikdyuš.

Amari a Velká hra

Autor: B. B. Alston
Ilustrátor: Godwin Akpan
Přeložila: Anna Formánková

Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Formát: 155×215 mm
ISBN: 978-80-7689-171-5
Doporučená cena: 478 Kč

Knihu Amari a Velká hra vydalo nakladatelství Jota.

Doporučujeme

Chcete vědět, jak to všechno začalo? Přečtěte si první díl!

Ukázka z knihy

 amari_a_velka_hra_ukazka

Dočtěte si ukázku.

O autorovi

B. B. Alston žije v Lexingtonu v Jižní Karolíně. Amari a Noční bratři je jeho debutovým románem pro děti. Když zrovna nepíše, můžete ho najít, jak se cpe sladkostmi nebo prozkoumává polní cesty na venkově a snaží se zjistit, kam vedou. Další na bbalston.com

Zdroj informací: nakladatelství Jota


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVlkochodci

Sattin, Samuel – , Stewart

bambook, 2023

zobrazit info o knizeČarojas

Tilley, Tim

Argo, 2023

zobrazit info o knizeKordélie a kreslozemci

Merchantová, Tamzin

bambook, 2023

zobrazit info o knizeAmari a Velká hra

Alston, B. B.

Jota, 2023

Napsat komentář