Pro lehčí život

stastny-zivot
Žijeme ve světě plném nástrah a lákadel, kterým lze někdy jen těžko odolat. Jak si udržet psychické zdraví a spokojenost v době všeovládajícího internetu a škodlivých pokušení? Inspirujte se našimi tipy.

V knize Lehčí mysl se autor vystupující pod pseudonymem yung pueblo svěřuje se svým příběhem a náročnou cestou od drogové závislosti a úzkostí k sebedůvěře a uzdravení. Poskytuje upřímný vhled do procesu léčení.

Lehčí mysl

Autor: yung pueblo
Přeložil: Richard Janda

Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7689-227-9
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Lehčí mysl vydalo nakladatelství Jota.

Na cestu uzdravení sebe sama se yung pueblo vydal v době, kdy jeho tělo i mysl byly silně poznamenané dlouhodobým užíváním drog. Při hledání cesty ven zjistil, že když poctivě prozkoumá a uchopí své úzkosti a obavy, od kterých utíkal, přestane se cítit jako cizinec ve vlastním srdci a mysli. Začal se věnovat meditaci, důvěřovat své intuici a postupně se cítil duševně lehčí a schopný cítit a projevovat lásku. Cesta to nebyla snadná a ještě neskončila, ukázala mu však, že uzdravit se je skutečně možné. A uzdravit se může opravdu každý, cesty jsou různé. Yung pueblo se učil nacházet soucit k sobě samému, opustit minulost a emočně dozrát. Postupně z něj spadla vnitřní tíha, mysl se konečně přestala cítit přetížená napětím a byl znovu schopný se napojit na přítomnost. Když se nám tohle podaří, svět kolem nás se stává přitažlivějším a bezpečnějším místem a my si uvědomíme propojení s ostatními lidmi kolem nás. Čím více lidí se bude uzdravovat, naše jednání bude záměrnější a vědomější, naše rozhodování soucitnější, naše uvažování jasnější a budoucnost světlejší.

 

Ukázka z knihy

Jak jsem tam ležel na podlaze a brečel strachem a žalem, moje mysl získala na pronikavosti, která mi vůbec poprvé umožnila spatřit, jak moc jsem se odklonil od svého potenciálu – jak jsem dovolil, aby mi drogy bránily řešit můj vnitřní smutek.
Své tělo i mysl jsem bezohledně tlačil do krajnosti tak dlouho, až jsem sám sebe zatlačil příliš daleko. Na té podlaze jsem v létě roku 2011 měl pocit, že mi po další noci strávené slepou snahou uniknout do potěšení každou chvíli vybuchne srdce. Byl jsem přesvědčený, že jsem v pouhých třiadvaceti letech dostal infarkt. Měl jsem strach, že umírám, a zároveň jsem se cítil trapně z toho, že jsem to nechal zajít tak daleko. (str. 11)

Další ukázky najdete na webu nakladatelství.

 

O autorovi

Za literárním pseudonymem yung pueblo (doslova „mladý lid“) se skrývá mediátor a spisovatel Diego Perez. Na sociálních sítích každý měsíc oslovuje stovky tisíc lidí svými texty, v nichž se zaměřuje na realitu sebeuzdravování, posun od sebelásky k bezvýhradné lásce a na moudrost, která přichází, když se skutečně snažíme poznat sami sebe. Jeho první kniha Inward (kterou si sám vydal) se rychle stala bestsellerem na Amazonu. Nedávno vyšla v upraveném a rozšířeném vydání.
Jméno yung pueblo odkazuje na ekvádorské kořeny autora a jeho zkušenosti s aktivismem a vyjadřuje myšlenku, že lidstvo vstupuje do éry významného růstu a uzdravování, kdy si mnozí z nás rozšíří sebeuvědomění a zbaví se starých břemen. Praktikováním meditace vipassana Perez získal hlubší pochopení osvobození, které inspiruje jeho psaní. Psaním a přednášením se snaží podporovat uzdravování jednotlivce s vědomím, že když se lidé zbaví osobních břemen, pomůže to lidstvu při budování celosvětového míru.
Autor žije s manželkou v USA ve státě Massachusetts.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

Odhalit, že vám někdo lže, bývalo dříve možné např. z řeči těla, ale v době, kdy komunikace probíhá často na dálku např. prostřednictvím e-mailu, už to tak prosté není. Naštěstí tu máme knihu Odhadněte lidi v každé situaci od psychoterapeuta Davida J. Liebermana, která vám pomůže.

Odhadněte lidi v každé situaci

Naživo, virtuálně nebo z e-mailů
Autor: David J. Lieberman
Přeložila: Milina Krajčovičová

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 159×240 mm
ISBN: 978-80-271-3749-7
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Odhadněte lidi v každé situaci vydalo nakladatelství Grada.

Ať už vedete běžnou konverzaci, nebo vyjednávání, při němž jde o hodně, je velmi důležité pochopit podtext situace. Na pouhou řeč těla už spoléhat nelze, i při ní někteří lidé blafují. V dnešní době navíc velká část komunikace probíhá pomocí e-mailů, chatů či on-line setkání. Autor knihy, přední odborník na odhalování lží, který školí pracovníky FBI, CIA, NSA i ozbrojených složek Spojených států, známý psychoterapeut David J. Lieberman, posouvá „čtení lidí“ na zcela novou úroveň. Na základě nejnovějších výzkumů v oblasti psycholingvistiky – náznaků obsažených v mluvené a psané řeči – vám ukáže, jak jeho špičkové metody aplikovat na nespočet každodenních situací.

 

Ukázka z knihy

Budete-li věnovat náležitou pozornost nejen tomu, co lidé říkají, ale také tomu, jak to říkají (jazykovým vzorcům a struktuře vět), můžete přijít na to, co se jim skutečně honí hlavou. Abychom si ukázali, jak to funguje, podíváme se pro začátek na rychlou a nenáročnou lekci gramatiky.
Osobní zájmeno označuje určitou osobu nebo skupinu osob. Osobní zájmena používáme v různých pádech, nejčastěji hrají ve větě roli podmětu či předmětu. Přivlastňovací zájmena vyjadřují, co komu nebo ke komu patří. Zájmena vyjadřují různou osobu:

  • první (já, mě/mně/mi, můj nebo my, nám, nás a náš),
  • druhou (ty, vy, tvůj váš),
  • třetí (on, jemu, jeho, ona, jí a oni, jim jejich).

Na první pohled by se mohlo zdát, že zájmena jednoduše zastupují podstatná jména, aby lidé nemuseli opakovat stále stejná slova. (str. 19)

Prolistujte si celou ukázku.

 

O autorovi

David J. Lieberman, Ph. D., je oceňovaný spisovatel a mezinárodně uznávaný odborník na lidské chování a mezilidské vztahy. Je autorem třinácti knih, které byly přeloženy do dvaceti osmi jazyků a ve světě se jich prodaly miliony výtisků. Dvě z nich se ocitly na žebříčku bestsellerů deníku New York Times. Práce doktora Liebermana se objevily ve stovkách publikací; často také vystupuje jako host a odborník na sdělovací prostředky ve známých zahraničních pořadech. Proslul pronikavými postřehy z oblasti lidského chování a svou schopností nabízet praktické psychologické nástroje a strategie, které lidem pomáhají vést šťastnější, zdravější a produktivnější život.

Zdroj informací: ukázka z knihy

————————————————

Mnozí z nás si už nedovedou představit život bez internetu a mobilního telefonu, který s sebou nosíme prakticky všude. Jak to ale ovlivňuje náš život a duševní zdraví? A jak tyto vymoženosti využít co nejlépe? S tím poradí Josef Ptáček v knížce S mobilem do Božího království?.

S mobilem do Božího království?

25 úvah o tom, proč je internet dobrý sluha i zlý pán
Autor: Josef Ptáček

Počet stran: 120
Vazba: brožovaná
Formát: 115×180 mm
ISBN: 978-80-7566-416-7
Doporučená cena: 219 Kč

Knihu S mobilem do Božího království? vydalo Karmelitánské nakladatelství.

Na internetu hledáme čerstvé zprávy. Nakupujeme, platíme a připojujeme se k různým institucím. Posloucháme internetové rádio, podcasty a hrajeme hry. Je to pro nás dnes nepostradatelný pracovní nástroj, který pomáhá našemu vzájemnému propojení i ke vzdělávání. Mobil nás provází doslova na každém kroku. Vytváří zcela nový životní prostor, jenž má vliv na naši koncentraci, vztahy a naše tělesné, duševní a duchovní zdraví. Bereme ho do ruky v průměru každých deset minut. Co nám to přináší a co bere? 25 konkrétně zaměřených kapitol zaměřuje naši pozornost na to, jak mobil a internet využít co nejlépe a jak se přitom vyhnout různým úskalím. Autor je optimista i realista. Mobilní telefon a internet se mohou stát nástrojem růstu Božího království v našem životě i v životě těch, s nimiž se skrze ně setkáváme.

 

O autorovi

Josef Ptáček (*1973) je římskokatolický kněz, farář u Sv. Filipa a Jakuba v Praze-Hlubočepích, metodik IT pražského Arcibiskupství, kanovník kapituly na Karlštejně a skaut. Vystudoval SPŠ elektrotechnickou v Praze 2 a právě zde díky křesťanům do hloubky poznal, že Ježíš Kristus je odpovědí na jeho podstatné otázky. Vystudoval KTF UK v Praze, účastnil se mezinárodní misijní školy ICPE v Německu a vykonával praxi v Dětském výchovném ústavu v Praze. Po kněžském svěcení v červnu 2001 působil v Řevnicích, Kralupech a v Praze u Matky Boží před Týnem a ve Stodůlkách. Od r. 2011 je farářem v Praze-Hlubočepích. V pražské arcidiecézi pečuje o rozvoj internetových projektů pro účely evangelizace, pastorace a správy farností. Podílel se na vzniku a růstu internetové Linky víry. Stál také u zdárného dokončení komplexu kostela Krista Spasitele a komunitního centra na pražském Barrandově (2020). Zajímá se o komunikační technologie a je členem Českého radioklubu a mezinárodního sdružení radioamatérů-křesťanů WACRAL.

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Líbí se vám tipy na knihy, které usnadňují život? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLehčí mysl

Pueblo, Yung

Jota, 2023

zobrazit info o knizeOdhadněte lidi v každé situaci
Naživo, virtuálně nebo z e-mailů

Lieberman, David J.

Grada, 2023

zobrazit info o knizeS mobilem do Božího království?
25 úvah o tom, proč je internet dobrý sluha i zlý pán

Ptáček, Josef

Karmelitánské nakladatelství, 2023

Napsat komentář