Čtěte s dětmi

Deti v parku
Dnes vám představíme tři knihy pro děti. Nejprve potěšíme nejmenší čtenáře příběhem o pestrobarevném motýlkovi. Další kniha zaujme předškoláky, kteří přemýšlí, co dělají hračky v noci. A starší děti čeká dobrodružná výprava do minulosti.

Začneme knihou pro nejmenší od oblíbeného autora a ilustrátora Petra Horáčka. Seznámí vás s holčičkou Lucinkou, která si na zahradě hrála s motýlem.

Lucinčina zahrada je plná barevných tvorů, kteří bzučí, ševelí a poletují. Ale kde se schovává ten, kterého má ze všech nejraději? Nádherný, pestrobarevný motýl?
Krásná kniha, ze které na konci vyletí opravdický motýl. Tedy, skoro. Ale úžas malých (i velkých) čtenářů je i tak zajištěn.

Motýlek motýl

Autor a ilustrátor: Petr Horáček

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 235×250 mm
ISBN: 978-80-262-2052-7
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Motýlek motýl vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

motyl_motylek

Prohlédněte si i další ukázky.

O autorovi a ilustrátorovi

Petr Horáček je výtvarník a autor velmi úspěšných dětských knih, které vycházejí po celém světě. V Portálu jich vyšla celá řada, třeba Kdopak tu spíPapuchalk PetrHusa LízaO myšce, která se nebálaNejkrásnější místo na světěNový domek pro myškuSlon a Do pelíšku.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Přemýšleli jste někdy o tom, co dělají hračky v noci? Pak si nenechte ujít knihu Dobrou noc, Planetko! výtvarníka a autora komiksů Ricarda Linierse. Ukáže vám, jaká dobrodružství v noci prožívá nejoblíbenější plyšák jedné malé holčičky…

Co se děje, když spíš? Tvoje hračky si jdou hrát!

Co se děje, když spíš? Tvoje hračky si jdou hrát! Po dlouhém dni, stráveném skákáním v listí a čtením oblíbených knížek, je tahle malá holčička pořádně utahaná – ale její nejoblíbenější plyšák Planetka teprve začíná dovádět. Planetka se kamarádí se psem, slupne sušenky a vrhne se do neznáma za dobrodružstvím.
Něžný, poutavý příběh mezinárodně uznávaného výtvarníka a autora slavných komiksů, Linierse, ukáže dětským čtenářům zázraky, které se dějí jen v noci a tajně, až když děti zavřou oči.

Dobrou noc, Planetko!

Autor a ilustrátor: Ricardo Liniers
Přeložila: Markéta Pilátová

Počet stran: 32
Vazba: brožovaná
Formát: 150×230 mm
ISBN: 978-80-7558-093-1
Doporučená cena: 148 Kč

Knihu Dobrou noc, Planetko! vydalo nakladatelství Meander v edici PRO EMU.

Ukázka z knihy

 dobrou_noc_planetko_ukazka (1)

Nezapomeňte se podívat i na další ukázky.

O autorovi a ilustrátorovi

Ricardo Liniers studoval práva, ale raději seděl doma, kreslil si komiksy plné tučňáků, robotů, trpaslíků, much, pánů s motýlky a holčiček, které mají rády kvalitní literaturu, Felliniho filmy a béčkové horory. Taky roznášel ručně šité papuče své maminky po domech. Pak si jeho melancholických obrázků všimla argentinská kreslířka Maitena, stejně proslulá jako u nás třeba Adolf Born. Maitena Linierse doporučila do velkých novin La Nación a od té doby se prodavač papučí nezastavil. Vydal třináct knih komiksů (Macanudo) a každý den kreslí pro La Nación jeden mikropříběh. Dále také ilustroval a kreslil komiksy pro knižní publikace jako Página/12, Hecho en Buenos Aires, Lugares, Suélteme!, Komix 2000 (Francie), Olho Mágico (Brazílie), Artists Respond (USA) a další. V roce 2001 a 2003 uspořádal dvě samostatné výstavy.

Zdroj informací: nakladatelství Meander

————————————————

A teď už slíbená dobrodružná výprava do minulosti: Karen Inglisová napsala pokračování série Tajné jezero. Parta přátel, které znáte již z prvního dílu, bude muset i tentokrát prokázat velkou odvahu!

Dobrodružné vyprávění o cestování do minulosti, věrném přátelství a velké odvaze.
Právě před rokem objevili Stela a Tom tunel času a našli si v minulosti nové přátele – Emu, Lucii a Janka. Nyní se zdá, že se tunel už nikdy neotevře. Vše ale změní vážná Emina nemoc. Její nejlepší kamarádka Lucie se vypraví za Stelou a Tomem do budoucnosti, aby sehnala léky.
Podaří se dětem společně Emu zachránit? A dokážou Stela s Tomem zabránit Jankovi, aby nastoupil na tehdy největší zaoceánskou loď Titanik, jejíž nešťastný osud dobře znají?

Tajné jezero – Návrat

Autorka: Karen Inglisová
Přeložila: Lucie Frolíková

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 149×210 mm
ISBN: 978-80-271-3814-2
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Tajné jezero – Návrat vydalo nakladatelství bambook.

Doporučujeme

Nezapomeňte si přečíst první díl série:

Ukázka

„Au, to bolí!“ vykřikla Ema, když jí paní Howová, hospodyně Gladstonových, začala čistit ránu dezinfekcí.
Paní Howová si starostlivě prohlížela ošklivou ránu na Emině holeni. Poté zranění podle pokynů doktora Abbottse, které jí vysvětlil předchozího rána, opatrně ovázala.
„Tak, hotovo, slečno Emo. Brzy budete zase v pořádku. Teď si odpočiňte. Pan doktor Abbotts se na vás zítra přijde podívat.“
Když paní Howová poodstoupila, Ema si netrpělivě povzdechla. „Trvá to strašně dlouho,“ zašeptala vyčerpaným hlasem. Do pokoje začaly tu a tam pronikat první paprsky ranního slunce, které se paní Howové míhaly po obličeji, takže Emě připadalo, jako by se celá místnost lehce chvěla. Ema zavrtěla hlavou a rukama si přejela přes kruhy pod očima, aby ze sebe setřásla ospalost. Přesto se jí opět začaly klížit oči. „Taková nuda!“ zamumlala a ucítila, že ji přemáhá spánek. Otočila na jasně bílém polštáři hlavu na stranu a téměř okamžitě usnula. (str. 9)

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Karen Inglisová žije v Londýně se svým manželem. Knihy pro děti začala psát před mnoha lety především pro své dva syny – vydány však byly až o mnoho let později. Nyní si její příběhy užívá více než půl milionu čtenářů. Knihy ze série Tajné jezero vyšly v devíti zemích.

Zdroj informací: kareninglisauthor.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMotýlek motýl

Horáček, Petr

Portál, 2023

zobrazit info o knizeDobrou noc, Planetko!

Liniers, Ricardo

Meander, 2020

zobrazit info o knizeTajné jezero – Návrat

Inglisová, Karen

bambook, 2023

Napsat komentář