Nenechte si ujít v týdnu od 11. do 17. září 2023

nenechte_si_ujit
I příští týden se koná hned několik literárních akcí. A na co se můžete těšit? Třeba na setkání s Jaroslavem Rudišem, autorské čtení Jana Kholla, besedu se Svatavou Antošovou či křest knihy Evy Papouškové nebo Tess M. Puffrové.

Městská knihovna v Praze připravila na pondělí 11. září setkání s českým spisovatelem Jaroslavem Rudišem. V roce 2002 debutoval románem Nebe nad Berlínem. Dále napsal romány Český ráj či Winterbergova poslední cesta – z poslední jmenované knihy autor přečte i ukázku. Buďte v Čítárně Unijazz v 19.00.

V úterý 12. září se pod záštitou Městské knihovny v Praze koná autorské čtení z románu Tajný život domorodců, jehož autorem je novinář, bývalý regionální zpravodaj a nyní vedoucí středočeské pobočky ČTK Jan Kholl. Vypráví o cestě do Číny a hledání ztracených lásek. Autorské čtení začíná na pobočce Školská v 17.00.

A v Praze ještě zůstaneme. Ve středu 13. září si nenechte ujít besedu s básnířkou Svatavou Antošovou. Mluvit se bude především o jejím výboru z poezie z let 1977–2022 nazvaném Sázení ohně. Tak přijďte do Knihovny Václava Havla v 19.00.

Ve středu 13. září si v Praze nenechte ujít ani křest knihy novinářky Silvie Lauder V pasti pohlaví. Zamýšlí se nad důležitými otázkami: proč se v mnoha zemích tolik liší postavení mužů a žen? Proč na ženy společnost nahlíží jinak než na muže? A na čem se zadrhla ženská emancipace v České republice? Křest proběhne v hlavním sálu Kampusu Hybernská od 19.00.

A přesuneme se do Brna: Knihovna Jiřího Mahena připravila na čtvrtek 14. září čtení pro děti do 6 let z knihy Kvido jde poprvé do školky. Vypráví o nesmělém chlapci, který se připravuje na první den ve školce. Co myslíte, najde si kamarády? To zjistíte v 15.00 na pobočce Tuřany.

Městská knihovna v Praze vás ve čtvrtek 14. září zve na křest knihy Evy Papouškové Dnes nepůjdeš do školy. Autorka napsala příběh inspirovaný skutečností, který zasadila do sedmdesátých let minulého století. Vypráví o třech kamarádech – dvou dívkách a jednom chlapci – a o tom, jak tehdejší politická situace ovlivnila jejich přátelství. Dorazte v 17.00 na pobočku Velký mlýn.

Do Prahy se v sobotu 16. září můžete vydat na křest románu Propast mezi námi autorky Tess M. Puffrové. Hlavní hrdina Sebastian zjistí, co se stane, když se zaplete se snoubenkou svého úhlavního nepřítele! Křest začíná v 18.00 ve vinárně Náplavní.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář