Zahájení školního roku s knihou

Skolaci
Zpříjemněte dětem začátek školního roku pěknou knihou. Pokud nevíte, jakou vybrat, jistě oceníte dnešní knižní tipy. Představíme vám rovnou čtyři. Vyberete si vyprávění o dvou sestrách, o pejskovi, o neobyčejné princezně či o nezbedném klubíčku?

Jaké to je přestěhovat se do jiného města? O tom ví své Terezka a Týna, hlavní hrdinky knihy Nejlepší ségry. Čeká je nástup do nové školy, seznamování s novými kamarády a také musí vymyslet plán, co udělat s babiččiným pejskem, po kterém se jim moc stýská.

Terezka a Týna se právě přestěhovaly s rodiči do jiného města. Holky čeká nástup do nové školy a hledání nových kamarádů. Jenže Týně se moc stýská po Benovi, babiččině německé doze. A babička už se navíc nemůže o pejska dál starat. Dokážou ségry vymyslet plán, aby jim byl Ben už pořád nablízku?
Vtipný a svěží příběh o trampotách dvou sester a jednoho velkého psa.

Nejlepší ségry

Velké stěhování do malého domu
Autorka: Jennifer Richard Jacobsonová
Ilustrátorka: Paula Francová
Přeložil: Martin Forman

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 133×200 mm
ISBN: 978-80-271-3925-5
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Nejlepší ségry vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

nejlepsi_segry_ukazka

Podívejte se na celou ukázku.

O autorce

Jennifer Richard Jacobsonová se věnuje beletrii pro děti a literatuře faktu. Její odborné znalosti v oblasti dětské literatury jí umožňují důvěrně porozumět složitým procesům učení. Žije v Maine a když nepíše, nabízí koučování a kritizuje.

Zdroj informací: jenniferjacobson.com

————————————————

Jak vypadá život štěněte? A co všechno se malý psí kluk učí od svého tatínka? To zjistíte v knize Psí kusy s tátou od Evy Horákové. Její příběhy jsou ideální pro začínající čtenáře.

Krátké příběhy ze života psího kluka a jeho tatínka, kteří bydlí v jednom malém domě se svým pánem. Kniha vychází ze zásad genetické metody výuky čtení, proto jsou všechny příběhy v knize psány velkým tiskacím písmem a jsou řazeny od příběhů čtenářsky jednodušších (s užitím krátkých slov) až po ty složitější (pohádky dvoj až trojslabičné). Svojí délkou jsou taktéž příběhy přizpůsobeny začínajícím čtenářům, aby si je děti mohly číst samy ať už doma, ve škole či v družině.
Kniha je určena dětem od 5 do 8 let.

Psí kusy s tátou

Genetická metoda
Autorka: Eva Horáková
Ilustrátorka: Vendula Hegerová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 17,3× 22,4 mm
ISBN: 978-80-262-2059-6
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu Psí kusy s tátou vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

psi_kusy_s_tatou_ukazka

Nezapomeňte si prohlédnout i další ukázky.

O autorce

Eva Horáková je učitelka s dlouholetou praxí na 1. stupni ZŠ. V nakladatelství Portál jí vyšla řada knih prvního čtení (pro genetickou metodu výuky čtení), např. Pohádkový světDo pohádky se zvířátky, V ZOO není žádná nuda, Pohádky pro všední denMoje maminka je nejCo se šeptá v trávě.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

O ilustrátorce

Vendula Hegerová se při studiu na Grafické škole v Jihlavě dostala k zakázce výzdoby dětského oddělení místní nemocnice. Trávila čas mezi dětskými pacienty a malovala pro ně zvířátka, aby se v nemocnici tolik nebáli. A tam se rozhodla, že se chce této práci věnovat trvale. Nejdříve jí pomohla spolupráce s holandskou agenturou, přes kterou mohla ilustrovat své první knížky. Ale chtěla malovat hlavně pro české a slovenské děti. Oslovila časopis Sluníčko a postupně získávala další a další práci. Nyní počet knížek a leporel s jejími ilustracemi překročil 100. Spolupracovala i s časopisem Čtyřlístek a nyní s Puntíkem. Její obrázky jsou na hrách, tapetách, hračkách…

Zdroj informací: obchudekvendula.cz

————————————————

Květuše rozhodně není žádná obyčejná princezna. Čím se od ostatních princezen liší? Přečtěte si knihu Princeznovská pravidla a vše se dozvíte!

Princezna Květuše žije v pohádkovém království, ale není to obyčejná princezna. Odmítá respektovat Princeznovská pravidla. Celé dny tráví na svém poníku Želíkovi, a když je potřeba, osvobodí svého kamaráda prince Kuklíka ze spárů draka. Společně se postarají o malá vlčata a zbaví království nešťastného zbloudilého obra. První díl zábavné trilogie.

Princeznovská pravidla

Autorka: Philippa Gregoryová
Ilustrátor: Chris Chatterton
Přeložila: Kateřina Chocholová

Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-276-0584-2
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Princeznovská pravidla vydalo nakladatelství Brio.

Ukázka z knihy

princeznovska_pravidla_ukazka

Prolistujte si i další ukázky.

O autorce

Philippa Gregoryová se narodila v Keni, ale od dvou let žije ve Velké Británii. Na univerzitě v Edinburghu získala doktorát v oboru anglické literatury 18. století. Napsala mnoho zajímavých historických románů, i příběhu ze současnosti, do češtiny byly však přeloženy jen některé z nich – např. Královská hrdostBílá růže – Alžběta z YorkuZkrocená královnaJen jedna bude královnouSmrtící vlnaKacíř a čarodějkaVévodkyně lucemburskáČervená královna aj. Jejím bestsellerem se stal román Králova přízeň (The Other Boleyn Girl), který byl dokonce roku 2008 zfilmován a hrály v něm takové hvězdy jako jsou Eric Bana, Scarlett Johansson a Natalie Portman.

Zdroj informací: Kosmas

O ilustrátorovi

Chris Chatterton je anglický ilustrátor a animátor. Ilustroval řadu dětských obrázkových knížek.

Zdroj informací: chrischatterton.com

————————————————

Dagmar Medzvecová má na svém kontě již několik knih pro děti. Tentokrát zvolila neobvyklého hlavního hrdinu: co myslíte, jaká dobrodružství čekají jedno vykutálené klubíčko příze?

Pan Klubíčko je vykutálené a kouzelné klubko příze. Jednoho večera ho v lese objeví zajíc, který mu podá pomocnou packu. Zažijte s nimi dobrodružné a zamotané příběhy plné legrace a přátelství.

Vykutálené příhody pana Klubíčka

Autorka a ilustrátorka: Dagmar Medzvecová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 170×250 mm
ISBN: 978-80-271-3256-0
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu Vykutálené příhody pana Klubíčka vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

vykutalene_prihody_pana_klubicka_ukazka

Nezapomeňte si přečíst celou ukázku.

O autorce a ilustrátorce

Dagmar Medzvecová je ilustrátorka, kreslířka, spisovatelka a máma dvou holčiček. Svoji tvorbu věnuje především dětem. Nechává štětce, pastelky a grafické pero utvářet fantaskní světy plné pohádkových postav, lesních víl, skřítků, zvířat a přírody. Narodila se v roce 1986 v malém městě Stod v západních Čechách a v současné době žije se svojí rodinou v Praze. Malování, kreslení a psaní ji baví od dětství – nevynechala snad jedinou výtvarnou soutěž. Přestože je jejím vzděláním knihovnictví a informatika (tomuto oboru se věnovala jak na střední, tak vysoké škole), po několika letech práce ve Studijní a vědecké knihovně Plzeňského kraje a následné práce v soukromém sektoru se vrátila ke své největší lásce – k pastelkám, štětcům a psacímu peru. Spojení knih a obrázků je pro ni tou nejhezčí možnou kombinací a inspirací jsou jí její dvě malé dcerky. Svými texty a obrázky pravidelně přispívá do dětského časopisu Dráček. Je autorkou několika knih, např. Tajná kouzla skřítka SedmikvítkaDobrodružství školní aktovkyNa výletě v raketěPecivál domácí je hrdinou létaDva netopýři na talíři a Kniha skřítků náladovníčků.

Zdroj informací: nakladatelství bambook


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNejlepší ségry
Velké stěhování do malého domu

Jacobsonová, Jennifer Richard

bambook, 2023

zobrazit info o knizePsí kusy s tátou
Genetická metoda

Horáková, Eva

Portál, 2023

zobrazit info o knizePrinceznovská pravidla

Gregoryová, Philippa

Brio, 2023

zobrazit info o knizeVykutálené příhody pana Klubíčka

Medzvecová, Dagmar

bambook, 2023

Napsat komentář