Vyhrajte cestu za poznáním sebe samé

ruze-sama-perex
Rose se se svým otcem nikdy nesetkala a tuto příležitost už ani mít nebude, protože nedávno zemřel. Jedinou šancí, jak zjistit jaký byl, je prostřednictvím plejády jeho přátel. Francouzská botanička netuší, že během své cesty pozná také sama sebe.

Rozjímání v zenových zahradách

Křehký příběh o ženě, která spolu s objevováním zenových chrámů a zahrad nalézá i sebe samu.

Francouzská botanička Rose přijíždí poprvé do Japonska, aby se zde seznámila s poslední vůlí svého otce Harua, obchodníka s uměním, s nímž se nikdy nesetkala. V Haruově domě v Kjótu poznává řadu jeho přátel – hospodyni Sajoko, řidiče Kanta, otcovu starší anglickou přítelkyni Beth nebo věčně opilého hrnčíře a básníka Keisuka. Především se však seznámí s otcovým belgickým asistentem Paulem, který ji provádí po zenových zahradách a buddhistických chrámech podle plánu, jejž pro ni otec sestavil. Rose postupně začíná přijímat japonskou část své identity a poznávání japonské kultury se tak stává cestou nejen k otcově osobnosti, ale především k sobě samé.

 

Růže sama

Autorka: Muriel Barberyová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Eva Sládková
Počet stran: 183
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2021
ISBN: 978-80-275-0587-6

Přečtěte si více o knize Růže sama, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si prohlédněte několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Aniž by čekala na odpověď, žena znovu promluvila: „Je to nádhera, že?“
Rose přisvědčila.
„Stojí za tím staletí zbožnosti a odříkání,“ řekla Angličanka a sama se tomu zasmála.
„Tolik utrpení kvůli jediné zahradě,“ pokračovala nenuceně, přitom však Rosu hloubavě zkoumala.
„Možná,“ pronesla nakonec, zatímco Rose stále mlčela, „ale máte raději anglické zahrady.“ Opět se zasmála a nevědomky hladila zábradlí.
„To ne,“ odpověděla Rose, „jen na mě tohle místo silně působí.“ Ráda by jí vyprávěla o ledové vodě, ale zaváhala a nakonec jí jen prozradila, že přijela dnes v noci.
„Jste v Kjótu poprvé?“
„Jsem poprvé v Japonsku.“ (str. 20)

 

Vyhrajte knihu Růže sama

Francouzská botanička Rose se vydává do Japonska, kde žil její otec, kterého nikdy nepoznala. Setkává se zde s řadou jeho přátel, a především asistentem Paulem, který jí dělá průvodce. V zenových zahradách a buddhistických chrámech poznává Rose nejen osobnost zemřelého otce, ale brzy si uvědomí, že začíná přijímat svou japonskou část a nacházet cestu také k sobě samé. Začtěte se do jejího příběhu.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Růže sama vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Růže sama
probíhá od 27. srpna do 2. září2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Růže sama

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRůže sama

Barberyová, Muriel

Host, 2021

Napsat komentář