Radkin Honzák poeticky

nervy uvodni(1)
Napadlo vás někdy, jaké koníčky má asi takový proslulý českých psychiatr? No, v tomto případě je to psaní a ne jenom tak ledajaké, jde totiž rovnou o verše, a to mnohdy není snadná disciplína ani pro věhlasné spisovatele…

Třetí básnická sbírka předního českého psychiatra Radkina Honzáka s názvem Nervy nadranc představuje opět jeho osobitou poetiku, založenou na nonsensových hříčkách, jazykové vynalézavosti, historických, mytických a biblických aluzích, ale i na reáliích z lékařského, společenského a politického prostředí. Je to knížka plná humoru, sarkasmu, nadsázky a blasfemie, která potěší každého, kdo má rád legraci s hlubším podtextem. I tentokrát autorovy verše doprovází vynalézavá grafická úprava Luboše Drtiny a jeho původní ilustrace.

Nervy nadranc

Autor: Radkin Honzák
Ilustrace: Luboš Drtina

Počet stran: 158
Vazba: brožovaná
Formát: 105×175 mm
ISBN: 978-80-7492-629-7
Doporučená cena: 250 Kč

Knihu Nervy nadranc vydalo nakladatelství Galén.

O autorovi

MUDr. Radkin Honzák, CSc. (*30. března 1939 v Praze) absolvoval Fakultu všeobecného lékařství Univerzity Karlovy (1962), působil jako lékař v psychiatrické léčebně v Kosmonosech, později v ambulantních centrech Ústavu pro výzkum výživy lidu, IKEM (transplantační program), REMEDIS, Psychiatrické nemocnice v Praze-Bohnicích a jako asistent v Ústavu všeobecného lékařství 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Jeho specializací je psychoterapie, prosazuje psychosomatický přístup a věnuje se popularizaci medicíny. Je autorem odborných publikací Úzkostný pacient, Psychosomatická prvouka, Emoce aj. i populárně vědeckých textů: Babičku potrkal jelen, Jak přežít léčení, Všichni žijem‘ v blázinci, Dědeček potrkal jelena, I v nemoci si buď přítelem a dalších. Publikoval dvě básnické sbírky: Úplňk a Hrůzné básně a v roce 2018 načetl audioknihu Chcete se stát psychiatrem?! Společně se svým bratrem napsali knihy Čas psychopatů (2019) a Osobnosti úžasné i porouchané (2021).

Zdroj informací: Galén


Nakladatelství Galén vzniklo v roce 1993 se záměrem profilovat se jako odborný nakladatelský dům v oblasti medicíny. Během téměř třicetiletého fungování bylo vydáno na 2000 publikací, ediční záměr se navíc rozšířil i do jiných oblastí. Díky kvalitě své produkce se Galén stal partnerem Karlovy univerzity pro řadu koedičních titulů, získal mnohá ocenění svých publikací a vytvořil oceňovanou standardní autorsko-redakčně-polygrafickou kvalitu jednotlivých publikací.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNervy nadranc

Honzák, Radkin

Galén, 2022

Napsat komentář