Vzpomínková zamyšlení Radkina Honzáka

Chcete se stat psychiatrem
Máte v oblibě Radkina Honzáka? Četli jste jeho předchozí knihy nejen o psychiatrii, ale i další tématech? Uznávaný český psychiatr vybral několik vzpomínkových komentářů a esejí, které načetl jako audioknihu. 

Náš přední psychiatr MUDr. Radkin Honzák, CSc. (* 1939) píše již léta eseje, sloupky a komentáře, které publikoval i ve dvou úspěšných knihách Babičku potrkal jelen a Dědeček potrkal jelena. Se svým typickým humorem nám v nich přibližuje nejen psychiatrii, ale i témata, v nichž se lékařské vědy proplétají s jinými oblastmi, s politikou, morálkou, vědou i občanstvím jako takovým. Nyní pro své věrné čtenáře a posluchače vybral několik vzpomínkových zamyšlení a premiérově je osobně načetl na tuto audioknihu.

Chcete se stát psychiatrem?! (audiokniha)

Autor: Radkin Honzák

Vazba: CD
ISBN: GalénEAN8594042901330
Doporučená cena: 250 Kč

 

Audioknihu Chcete se stát psychiatrem?! vydalo nakladatelství Galén.

O autorovi

Radkin Honzák (* 1939) absolvoval Fakultu všeobecného lékařství v Praze. Po čtyřech letech v Psychiatrické léčebně v Kosmonosích nastoupil jako psychiatrický konziliář v tehdejším Ústavu pro výzkum výživy lidu v Krči, posléze integrovaného do IKEM, kde stále pracuje v ambulanci a v transplantačním programu. V souvislosti s ním byl devět let členem etické komise CAHBI ve Štrasburku. Věnoval se pacientům s gastroenterologickými, kardiovaskulárními a nefrologickými problémy, což ho přivedlo k psychosomatice. Po roce 1989 vedl deset let Oddělení lékařské psychologie, psychoterapie a psychosomatiky 1. LF UK, další dekádu působil na Psychiatrické katedře IPVZ a později v Psychiatrické nemocnici v Bohnicích. Honzák je též autorem knih: Svépomocná příručka sestry, Jak přežít léčení, Babičku potrkal jelen aneb Co tomu říkáte, doktore? či Psychosomatická prvouka (naše recenze).

Zdroj informací: nakladatelství Vyšehrad


Nakladatelství Galén vzniklo v roce 1993 se záměrem profilovat se jako odborný nakladatelský dům v oblasti medicíny. Během téměř dvacetiletého fungování bylo vydáno více než 500 publikací, ediční záměr se navíc rozšířil i do jiných oblastí. Rozsáhlým projektem je ediční program Olivovníky, který systematicky mapuje oblast nezávislé hudební scény 70. a 80. let, kdy kromě stejnojmenné ediční řady přináší vzpomínkové publikace, romány, rozhovory, sbírky básní, písňových textů atd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeChcete se stát psychiatrem?! (audiokniha)

Honzák, Radkin

Galén, 2018

Napsat komentář