Kouzelná dobrodružství pro děti

Fantasy deti
Dnešní knižní tipy vás zavedou do světa kouzel. Přečtěte si příběh o jednorožci, který ztratil kouzelný přívěšek, či o Pásovci, Zajíci a jejich novém kamarádovi. Navštivte muminí údolí a seznamte se s Kordélií Kloboučníkovou.

Nejprve se podíváme na knihu, která potěší zejména holčičky: nenechte si ujít knihu ze série Kouzla jednorožců od Daisy Meadowsové. Podaří se kamarádkám Anežce a Elišce najít Plamínkův ztracený kouzelný přívěšek a zachránit tak zemi před věčnou zimou?

Vítejte ve světě kouzel, přátelství a jednorožců!
Anežka a její kamarádka Eliška se pomocí magické sošky dostanou do Kouzelného údolí, světa bájných jednorožců. Potkají tam jednorožce Plamínka, jehož posláním je přinášet zemi teplo. Protože ale přišel o svůj kouzelný přívěsek, zemi hrozí věčná zima. Dokážou kamarádky Plamínkovi pomoct, aby znovu získal svou kouzelnou moc?

Kouzla jednorožců – Plamínek

Autorka a ilustrátorka: Daisy Meadowsová
Přeložila: Lenka Maříková

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 135×204 mm
ISBN: 978-80-271-5017-5
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Kouzla jednorožců – Plamínek vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

kouzla_jednorozcu_plaminek

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce a ilustrátorce

Pod pseudonymem Daisy Meadowsová se skrývá pět britských spisovatelek: Narinder Dhami, Sue Bentley, Linda Chapman, Sue Mongredien a Marilyn Kaye.
Daisy Meadows je autorkou knih pro dívky, z nichž v češtině vyšly knihy v sériích Drahokamové víly, Víly počasí, Víly sedmi barev a Víly slavností. Každá kniha ze série pojednává o příběhu jedné víly. Každá víla střeží jiné počasí, jinou barvu duhy či jiný drahokam. Malé čtenářky se s vílami dostávají do jejich kouzelného světa a pomáhají jim řešit dobrodružné příběhy. Autorky skrývající se pod pseudonymem Daisy Meadows jsou tedy podepsány pod knihami jako Krystalka, sněhová víla, Klementýnka, oranžová víla nebo Třešínka, dortíková víla.

Zdroj informací: Megaknihy.cz

————————————————

Anglický autor Jeremy Strong píše příběhy o přátelství mezi Pásovcem a Zajícem. Do jejich lesa se přistěhuje lední medvěd s hlučným koníčkem. Stanou se přáteli?

Uprostřed lesa žijí dva kamarádi – Zajíc a Pásovec. Pásovec nadevše zbožňuje sýrové sendviče a Zajíc zase hrozně rád hraje na tubu, ze které vyletují nejrůznější věci. Když se jednoho dne do lesa přistěhuje Medvěd (z rodu medvědů ledních), který má poněkud hlučný koníček, Zajíc je z toho nadšený. Pásovec však už zdaleka tolik ne…

Pásovec, Zajíc a příliš hlučný medvěd

Pásovec a Zajíc 2
Autor: Jeremy Strong
Ilustrátorka: Rebecca Bagleyová
Přeložil: Vratislav Kadlec

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-276-0591-0
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Pásovec, Zajíc a příliš hlučný medvěd vydalo nakladatelství Brio.

Doporučujeme

Pořiďte si i předchozí vyprávění o Pásovci a Zajíci:

Ukázka z knihy

Pasovec-a-zajic-2_ukazka

Prohlédněte si i další ukázky.

O autorovi

Jeremy Strong se narodil v Londýně. Napsal několik dětských knih, např. Pásovec, Zajíc a řada nečekaných návštěvPásovec, Zajíc a příliš hlučný medvěd či Směťák.

O ilustrátorce

Rebecca Bagleyová vystudovala obor grafika a vizuální komunikace a pracuje jako ilustrátorka. Ilustrovala knihy jako Willow Wildthing and the Swamp Monster či Armadillo and Hare and the Very Noisy Bear.

Zdroj informací: bagleyart.com

————————————————

Tove Janssonová si knihami o mumincích získala srdce mnoha malých i velkých čtenářů. V knize Čarovná zima zjistíte, co se stane, když se muminek probudí uprostřed zimy…

Jakmile napadne sníh, uloží se celé muminí údolí k dlouhému zimnimu spánku. Spí slečna Ferka, muminkův tatínek i maminka, spí i bambul. Ne však muminek! Jako první skřítek v dějinách svého rodu se uprostřed zimy probudí a zjistí, že celé údolí je plné neznámých tvorů, o jejichž životě neměl ani tušení. Potká i svou kamarádku malou Miu, která si hodlá sněhu a ledu pořádně užít a muminka okamžitě vtáhne do zimních kouzel a nebezpečí, ať chce či nechce. Zároveň se muminek musí postarat o všechny prapodivné, hladové tvorečky, kteří v muminím domě našli útočiště. Čeká vás další napínavé dobrodružství Tove Janssonové, jejíž muminci okouzlili celý svět.

Čarovná zima

Autorka a ilustrátorka: Tove Janssonová
Přeložil: Libor Štukavec

Počet stran: 136
Vazba: vázaná
Formát: 120×185 mm
ISBN: 978-80-257-4166-5
Doporučená cena: 278 Kč

Knihu Čarovná zima vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

carovna-zima-ukazka

Dočtěte si ukázku.

O autorce a ilustrátorce

Tove Janssonová (1914–2001) byla finská, švédsky píšící spisovatelka, malířka, ilustrátorka a autorka komiksů. Narodila se do umělecké rodiny sochaře Viktora Janssona a grafičky a ilustrátorky Signe Hammarstenové-Janssonové. Světové proslulosti dosáhla svými dětskými příběhy o šťastné rodině muminků, které začala psát už ve 40. letech a široké oblibě dětí i dospělých se těší dodnes. Neměli bychom však pomíjet ani její tvorbu pro dospělé, jež čítá tucet svazků, ale čeští čtenáři zatím měli možnost přečíst si pouhé tři. Rozsahem spíše kratší, intimní a často autobiografická díla nezapřou Janssonové poetickou duši, víru v důležitost umění ani lásku k přírodě. Mezi její další díla patří např. Čarodějův kloboukMuminek omnibus IMumínci a kometa či Tatínek a moře.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Do světa kouzel vás zavede také Tamzin Merchantová v knize Kordélie a kloboučníci. Jaké dobrodružství čeká Kordélii Kloboučníkovou z věhlasného rodu Kloboučníků?

Strhující příběh plný překvapení a dobrodružství představuje podmanivou hrdinku Kordélii Kloboučníkovou a její mimořádný svět kouzel.

Kordélie Kloboučníková pochází z věhlasného rodu Kloboučníků, který již po mnoho generací do každého vyrobeného klobouku vkládá magické ingredience. V Kordéliině světě existují i další významné řemeslné cechy s prastarými dovednostmi. Z kouzelných přísad šijí pláště, boty, rukavice nebo vyrábějí hodinky – a ty pak mají výjimečnou moc. Dokonce by mohly zabránit i válce, ke které se schyluje mezi Anglií a Francií. Avšak někdo v pozadí o mír nestojí a magické umění řemeslníků chce k rozpoutání bojů naopak zneužít. Ani hrozba války nedokáže překonat po staletí trvající nenávist a svár mezi cechy.
Nejmladší kloboučnici tak čeká nelehký úkol. Nejenže musí zjistit, kdo a proč touží po válce, ale zároveň chce odhalit pravdu o zmizení svého otce, který údajně ztroskotal se svou lodí na zámořské výpravě…

Kordélie a kloboučníci

Autorka: Tamzin Merchantová
Ilustrátorka: Paola Escobarová

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-3544-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Kordélie a kloboučníci vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

 kordelie_a_kloboucnici

Podívejte se na celou ukázku.

O autorce

Tamzin Merchantová je od svých sedmnácti let herečkou. Její herecká práce ji vzala na cestu kolem světa a napříč časem. V postavách, které ztvárnila, žila v období Tudorovců, královny Viktorie, jakobínů i v časech georgiánských. Přežila Blitzkrieg v roce 1940 a v edwardiánských dobách podlehla zápalu plic. Byla mimozemšt’ankou, čarodějnicí, prokletou královnou, zuřivým skotským válečníkem i vzpurnou uprchlicí z vyšší společnosti.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O ilustrátorce

Paola Escobarová je grafická designérka a ilustrátorka z Kolumbie. Jako malá ráda kreslila příběhy, které vyprávěla její babička o jejich rodině a kultuře, a jejím snem bylo stát se ilustrátorkou dětských knih.

Zdroj informací: pickledink.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKouzla jednorožců – Plamínek

Meadowsová, Daisy

bambook, 2023

zobrazit info o knizePásovec, Zajíc a příliš hlučný medvěd
Pásovec a Zajíc 2

Strong, Jeremy

Brio, 2023

zobrazit info o knizeČarovná zima

Janssonová, Tove

Argo, 2023

zobrazit info o knizeKordélie a kloboučníci

Merchantová, Tamzin

bambook, 2023

Napsat komentář