Nenechte si ujít v týdnu od 28. srpna do 3. září 2023

nenechte_si_ujit
Letní prázdniny pomalu končí a dětem brzy začne nový školní rok. Využijte poslední srpnové dny k návštěvě některých z literárních akcí, jejichž přehled vám opět přinášíme. Na své si tentokrát přijdou děti i dospělí!

Nejprve se podíváme do Brna. Knihovna Jiřího Mahena naplánovala na pondělí 28. srpna autorské čtení brněnské spisovatelky Gabriely Boška. Návštěvníkům představí svou první knihu – novelu s názvem Mezi dvěma. Vypráví o jednadvacetileté hrdince, která se vzpamatovává z bolestivého rozchodu a hledá na světě své místo. Buďte na pobočce Maloměřice v 16.00.

A teď potěšíme děti do šesti let a také jejich rodiče: v úterý 29. srpna si nenechte ujít Letní (lesní) pohádkové dobrodružství, které rovněž připravila Knihovna Jiřího Mahena v Brně. Na cestě lesem prožijete různá dobrodružství inspirovaná knižními příběhy. Začátek je v 9.30.

V Brně ještě zůstaneme, protože v úterý 29. srpna se koná další akce pro rodiče s dětmi do šesti let. Přijďte do Knihovny Jiřího Mahena na Zakončení prázdnin s mašinkou Tomášem. Těšit se můžete na čtení z jedné z knih o mašince Tomášovi a dále si děti budou moci pohrát s kolejemi, vláčky, složit puzzle či zahrát pexeso – vše s motivy mašinky Tomáše. Akce začíná ve 13.00 na pobočce Medlánky.

Ve středu 30. srpna si do Knihovny Jiřího Mahena přijďte popovídat o knihách. Představeny budou knižní novinky, ale i další knihy, které stojí za přečtení. Buďte na pobočce Černá Pole v 15.00.

A přesuneme se do Vsetína, kam byste ve středu 30. srpna měli dorazit na Letní čtení na střeše. Budete se moci zaposlouchat do textů autorů působících v tomto regionu – např. Jana Žambocha, Jakuba Chrobáka či Pavla Kotrly. Čtení začíná v 17.00 na terase Masarykovy veřejné knihovny Vsetín na Dolním náměstí.

Ani tentokrát nezapomeneme na letní čtení v botanické zahradě, které se koná ve středu 30. srpna v Táboře. Děti se mohou těšit na objevování zákoutí botanické zahrady a u toho budou moci poznávat knihy, které se váží k tematice přírody, rostlin a živočichů v zahradě. Jindřiška Bumerlová bude číst z knihy francouzského ilustrátora a architekta Thibauta Rassata Evžen a jeho bláznivý stromodům. Sraz je v 15.30 botanické zahradě (přírodní zahrada za voliérami, vchod z Jiráskovy ulice). V případě deštivého počasí je sraz v městské knihovně.

V poslední srpnový den, tedy ve čtvrtek 31. srpna, se v Knihovně Jiřího Mahena v Brně můžete zúčastnit festivalu zaměřeného na četbu pro děti. Určen je především učitelům základních škol, kteří chtějí poznat knižní tituly, které stojí za to doporučit dětem ke čtení. Buďte v ústřední knihovně v 9.00.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář