Zasoutěžte si o román, který otřásl vydavatelským světem!

vek_zazraku_perex
Téma románu je pozoruhodně aktuální ve světle událostí, které se vloni odehrály v Japonsku. Rodinné drama na pozadí globální katastrofy. V naší soutěži můžete vyhrát skvělý román, jehož doprovází i další neobvyklá událost…

Karen Thompsonová Walkerová: Věk zázraků

Nyní víme, že mohutné zemětřesení v Japonsku, jež zemí otřáslo 11. března 2011, posunulo planetu o několik palců z její osy, čímž se pozemský den o zlomek sekundy zkrátil. V románu Věk zázraků otřese planetou zemětřesení, které však způsobí opačný efekt.

Jedenáctiletá dívka a její rodina se jednou ráno probudí ve svém skromném předměstském domě v Kalifornii a spolu se zbytkem světa zjistí, že rotace zeměkoule se náhle začala zpomalovat. Dny se prodlužují, zprvu o šest minut, pak o dvanáct, potom o čtyřiadvacet. Když se tento jev – známý jako „zpomalování“ – ustálí, dny se prodlouží na osmačtyřicet hodin, gravitace slábne, ptáci přestávají létat a astronauti se ocitají bez pomoci daleko od Země. Na pozadí globální apokalypsy, která se vznáší nad světem, se v knize odvíjí napínavé rodinné drama, dojemná historie pádů a vzestupů dívčina dospívání, bolestný příběh první lásky, to vše překrásně mapující dopady velkých i malých katastrof na životy obyčejných lidí.

 

Věk zázraků

Autorka: Karen Thompsonová Walkerová
Vazba: pevná vazba s přebalem
Formát: 130 × 200 mm
Počet stran: 272 stran
Cena: 328 Kč
ISBN: 978-80-7462-014-0
Vyšlo: 21. 6. 2012

 

Knihu Věk zázraků vydalo nakladatelství Jota

 

O autorce:

Karen Thompsonová Walkerová je absolventkou Kalifornské univerzity v Los Angeles (UCLA) a programu tvůrčího psaní Columbijské univerzity. Je také redaktorkou v nakladatelství Simon & Schuster, kde rediguje beletrii i ostatní literaturu. Narodila se a vyrostla v San Diegu a nyní žije v Brooklynu.

—————————————————————————————————–

Nakladatelství Simon & Schuster zvítězilo nad ostatními vydavateli v soutěži o román The Age of Miracles (Věk zázraků), prvotinu Karen Thompsonové Walkerové, v pětikolové aukci, jež došla až k nabídkám v zalepených obálkách. Literární agentka Cathryn Summerhayesová, která smlouvu sjednala, mluví o „nejsoupeřivější aukci, jaké kdy měla příležitost se zúčastnit“.

Stejně nadšení byli i mezinárodní vydavatelé: nakladatelství Random House US knihu koupilo za milion dolarů a značné sumy padly i v Itálii, Německu, ve Španělsku a jinde.

Podle vydavatelské manažerky nakladatelství Simon & Schuster Suzanne Baboneauové je to „román velkých idejí, ale naprosto nohama na zemi, napsaný křišťálově jasně a v nádherném rytmu“, lidské drama viděné očima dítěte. „Je třeba se nevěřícně zastavit, ale přitom právě teď se člověk podívá z okna a pomyslí si: tohle by se mohlo stát.“

„Zamilovali jsme se do téhle úžasně originální a nádherně napsané knížky a také do její autorky Karen Thompsonové Walkerové.“

Kate Medinová, výkonná viceprezidentka Random House

 

Věk zázraků provází i další neobvyklá okolnost, vydavatelé se shodli na přesném datu vydání – 21. června – nejdelší den v roce.

 

Vyhrajte Věk zázraků!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota jsme pro vás připravili soutěž, ve které mohou hned tři z vás vyhrát knihu Věk zázraků!

Stačí jen najít odpověď na jednoduchou otázku a správně si tipnout!

Soutěž o knihy Věk zázraků běží od 4. července do 17. července 2012

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

 

Nakladatelství Jota

Nakladatelství Jota vydalo již více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z cizích jazyků. Patří mezi jedno z největších nakladatelství v České republice.

Publikace se soustředí v několika edičních řadách.

Související soutěž

Soutěž o román Věk zázraků

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVěk zázraků

Walkerová, Karen Thompsonová

Jota, 2012

Napsat komentář