Zasoutěžte si o příběh nejen o zkáze Afriky

cerna-saga-perex
Vydejte se do Afriky v 16. století, kdy se odehrává příběh dvou hrdinů, kteří se zamilují do stejné ženy. Ustojí jejich dosud pevné přátelství takovou zkoušku? To si přečtěte v románu odehrávajícím se na pozadí zkázy černého kontinentu.

Poslední minuty před zánikem

Příběh lásky dvou přátel na život a na smrt, bílého českého exulanta a černého potomka songhajských císařů, k jediné ženě se odehrává v Africe 16. století, kde mocné říše s vyspělou kulturou, vysokým stupněm vzdělání a s pevnými vazbami na tehdejší svět křesťanský i muslimský udržovaly rovnoprávné diplomatické styky s vyspělými státy do všech světových stran, ale kvůli vzájemné nesnášenlivosti a nedokonalému vyzbrojení jen těžce odolávaly tlaku bezohledných otrokářů. Říše za říší se hrdinům Černé ságy hroutí v patách a čtenář se tak stává svědkem zkázy černého kontinentu. Je to Afrika v posledních minutách před zánikem své původní civilizace.

 

Černá sága

Autorka: Ludmila Vaňková

Vydalo: nakladatelství Šulc-Švarc
Počet stran: 224
Vazba: pevná
Vydáno: 3/2023
ISBN: 978-80-7244-479-3

Přečtěte si více o knize Černá sága, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Černá sága

Bílý český exulant a černý potomek songhajských císařů působí na první pohled jako velmi nesourodá dvojice. Přesto je pojí hluboké přátelství na život a na smrt, alespoň dokud ho jednoho dne nenaruší láska. Oba se totiž zamilují do stejné ženy. To však není to jediné, co by mělo hrdiny historického románu Ludmily Vaňkové trápit – v patách se jim hroutí jedna říše za druhou a Afrika spolu se svou původní civilizací pomalu zaniká…

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Černá sága vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Černá sága
probíhá od 30. července do 5. srpna 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 historické romány Černá sága

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČerná sága

Vaňková, Ludmila

Šulc-Švarc, 2023

Napsat komentář