Zahrajte si o příběh o odvaze, naději a síle slov

Spionka_v_knihovnenahled
Ava a Elaine žijí každá v jiné zemi a nikdy se nesetkaly, přesto mají společný cíl – pomoci mladé ženě a jejímu synovi a zachránit je před nacisty. Podaří se jim to, nebo budou odhaleny? To si přečtěte v románu Madeline Martinové.

Tváří v tvář nebezpečí

Ava vždy milovala vůni starých knih ukrývajících ve svých zažloutlých stránkách příběhy i moudrost minulosti. Nedovedla si představit, že by někdy opustila svou vysněnou práci v Knihovně Kongresu. Za války je ale všechno jinak. Nečekaná nabídka od americké armády ji přivede do Portugalska s novým úkolem: vydávat se v Lisabonu za knihovnici a zároveň pracovat v utajení jako špionka.

Mezitím v okupované Francii nastoupí Elaine do tiskařské dílny, kterou vedou členové odboje. Všem pracovníkům je jasné, že nacisté po tiskárně pátrají a chtějí ji zničit. V jejich světě plném hladu a nebezpečí se objeví mladá Židovka, která i s dítětem unikla zatýkání. Elaine se rozhodne udělat cokoli, aby je zachránila, a zakóduje tajně do připravovaných novin zprávu. Může jen doufat, že ji někdo dokáže objevit a rozluštit.
Zatímco v Evropě zuří válka, Avu a Elaine spojí snaha zachránit ženu s malým chlapcem i poslední zbytky naděje tváří v tvář nebezpečí.

 

Špionka v knihovně

Autorka: Madeline Martinová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Marcela Nejedlá
Počet stran: 384
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2023
ISBN: 978-80-271-3704-6

Přečtěte si více o knize Špionka v knihovně, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte také na ukázku nebo naši recenzi.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Slova mají moc.
Pohled Hélène Bélangerové spočinul na papíře přilepeném na zdi, čistém a bílém proti šedi starých kamenů, s výraznými černými písmeny.
À bas les Boches.
Pryč s Němci.
Nedávno nalepený plakát nacistické síly, které okupovaly Zone libre už šest měsíců, ještě nestihly strhnout. Neměla by se na ten plakát ani dívat, ale nedokázala od něj odtrhnout oči. Ne když se jí přitom rozbušilo srdce z touhy něco udělat.
Papír ale nejspíš brzy někdo strhne a místo něj se objeví jiný; ukázka odporu proti jejich utlačovatelům.
Odbojové hnutí, Résistance – stateční muži a ženy, kteří vzdorovali německým okupantům –, o sobě dávalo vědět po celém Lyonu, drze a beze strachu. (str. 18)

 

Vyhrajte knihu Špionka v knihovně

Pracovat v tajné tiskařské dílně, kterou vedou členové odbojového hnutí Résistance, je samo o sobě nebezpečné, a co teprve, když se v ní jednoho dne objeví mladá Židovka a dítětem! Všichni dobře ví, co by se stalo, kdyby nacisté odhalili jejich činnost, a stejně tak je všem jasné, co by čekalo ženu, kdyby byla dopadena. Elaine už nemá co ztratit, protože ji nacisté o vše, co milovala, připravili, a je odhodlaná ženě pomoci. Právě tato její snaha ji svede dohromady s Avou – americkou špionkou, která právě plní své úkoly v knihovně v Portugalsku. Podaří se jim mladou ženu zachránit?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Špionka v knihovně vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Špionka v knihovně
probíhá od 25. července do 7. srpna 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Špionka v knihovně

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠpionka v knihovně

Martinová, Madeline

Cosmopolis, 2023

Napsat komentář