Strach

jak_funguje_strach
Každého z nás čas od času z různých důvodů přepadne strach. Proto bychom se všichni měli snažit porozumět, jak strach vlastně funguje. Nenechte si ujít knihu maďarsko-kanadského spisovatele. Třeba díky němu přestanete mít obavy i vy.

Frank Furedi se vrací k tématu, které už zpracovával v knize Culture of Fear (Kultura strachu), neboť mnohé z toho, co předvídal, se skutečně stalo. Kniha chce vysvětlit dvě vzájemně propojená témata: proč v dnešní společnosti získal strach morálně dominantní postavení a jak se náš dnešní strach liší od obav, které jsme prožívali v minulosti. Jaké jsou hnací síly strachu, jaká je role médií v jeho prosazování a kdo má vlastně prospěch z kultury strachu? To jsou některé otázky, kterých si Furedi všímá, aby vysvětlil současnou složitou situaci. Je přesvědčen, že když lépe porozumíme tomu, jak strach funguje, můžeme prosadit postoje, které nám pomohou žít v budoucnosti, kde se nebudeme tolik bát.

Jak funguje strach

Kultura strachu v 21. století
Autor: Frank Furedi
Přeložila: Jana Odehnalová

Počet stran: 273
Vazba: brožovaná
Formát: 157×230 mm
ISBN: 978-80-200-3405-2
Doporučená cena: 395 Kč

Knihu Jak funguje strach vydalo nakladatelství Academia.

Ukázka z knihy

Je těžké žít v nejistém světě. Strach z neznáma byl tradičně omezován významovým systémem, který dával lidem rady a ujištění. Díky významovým systémům rozvíjely komunity zvyky, praktiky a postoje, které se zabývaly neznámem. V současné době to někdy vypadá, že při absenci silného významového systému, který nabízí perspektivu pro ovládání strachu, se perspektivou stal strach jako takový. (str. 114)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Dr. Frank Furedi (1947) je maďarsko-kanadský spisovatel, emeritní profesor sociologie na Kentské univerzitě v Canterbury. Je autorem více než 20 knih a většinu své práce v posledních letech věnoval rozvoji sociologie strachu.

Zdroj informací: Kosmas


Nakladatelství Academia vzniklo v roce 1953 původně jako nakladatelství Československé Akademie věd. Název Academia nese od roku 1966. Vydává původní vědecké monografie a práce českých vědců, díla klasiků vědy, překlady zahraničních autorů, populárně naučnou literaturu, literaturu faktu, encyklopedie, slovníky, jazykové učebnice, příručky a vysokoškolské učebnice, ale také kvalitní českou i překladovou beletrii. V nakladatelství dále vychází populárně naučný časopis Živa. Tradiční cílovou skupinu produkce nakladatelství Academia tvoří vysokoškolští studenti, pedagogové a odborná veřejnost. V posledních letech také stoupá počet laických zájemců o populárně naučnou a uměleckou literaturu. Všechny publikace jsou proslulé profesionálním zpracováním – pečlivou redakční přípravou a kvalitní grafickou a tiskovou podobou. Splňují tak požadavky všech náročných zákazníků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak funguje strach
Kultura strachu v 21. století

Furedi, Frank

Academia, 2023

Napsat komentář