Příběhy pro děti

Deti v parku
Dnes vám představíme čtyři knihy pro děti. Na své si přijdou malí milovníci detektivních případů z jezdeckého prostředí či biblických příběhů. A podíváme se také do historie: i děti by měly vědět, jak válka změnila život židovským rodinám…

Máte rádi detektivní sérii z jezdeckého prostředí Kůň a já, jejíž autorkou je Oldřiška Ciprová? Pak se pusťte i do druhého díl s názvem Nečekaná výhra. Kdo vyhraje charitativní dostih klubu Vraník?

Detektivní příběh z jezdeckého prostředí vás zavede na charitativní dostih klubu Vraník. S největším favoritem závodu není něco v pořádku a Adélka si toho hned všimne. Podaří se jí rozluštit záhadu a přijít na to, proč nakonec vyhrál jiný kůň?

Kůň a já – Nečekaná výhra

Autorka: Oldřiška Ciprová
Ilustrátorka: Lenka Němcová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 133×204 mm
ISBN: 978-80-271-3788-6
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Kůň a já – Nečekaná výhra vydalo nakladatelství bambook.

Doporučujeme

Přečtěte si i první díl série Kůň a já.

Ukázka

necekana_vyhra_ukazka
Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Oldřiška Ciprová dělá všechno naplno. Když závodí v běhu nebo triatlonu, ráda vítězí. Když se věnuje režii vlastních scénářů na divadle, žije každou maličkostí, která se odehraje na pódiu. Miluje zvířata, a tak má ve svém malém domku velkého psa a dvě kočky. A stejně tak je to s jejím psaním – dělá to s láskou, plným nasazením a vždycky s myšlenkou na své čtenáře. Mezi její díla patří např. série Ema a jednorožec,  Princezna veronská – nevěsta knížete BoleslavaHříšná královnaDoubravka PřemyslovnaZhubni a nezblni!Mazlivý pejsekVlk a já a další.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O ilustrátorce

Lenka Němcová vystudovala Západočeskou univerzitu v Plzni. Výtvarný obor ukončila diplomovou prací z malby. Poté nastoupila na Střední školu uměleckou a řemeslnou v Praze, kde učí předmět výtvarná výchova, monumentální malba a dějiny umění. Láska k malování obrázků se spojila s mateřstvím, a to už byl jen krůček k ilustrování dětských knih. Je maminkou dvou malých holčiček, pro které ráda vymýšlí příběhy a maluje obrázky. Má ráda pohádkové knížky, pohádkové bytosti a svět fantazie. A nejraději má neděli, kdy lenoší se svými holkami v posteli, prohlížejí si spolu pohádkové knížky a mlsají čokoládu. Je autorkou příběhu o holčičce Violce a její čtyřnohé kamarádce (Nelinka: Deník štěněte a Nelinka: Štěňátko na cvičáku).

Zdroj informací: nakladatelství bambook

————————————————

Ve vyprávění z pera Carla Lafertona se seznámíte s příběhem Ježíše. Proč zemřel a vstal z mrtvých? Vše se dozvíte!

Přečti si úžasný příběh o tom, proč Ježíš zemřel a znovu vstal, a staň se součástí příběhu i ty.

Zahrada, opona, kříž

Autor: Carl Laferton
Ilustrátorka: Catalina Echeverri

Počet stran: 36
Vazba: vázaná
Formát: 225 × 265 mm
ISBN: 978-80-7255-448-5
Doporučená cena: 290 Kč

Knihu Zahrada, opona, kříž vydalo nakladatelství Návrat domů.

Ukázka

zahrada_opona_kriz (1)

Nezapomeňte si prohlédnout další ukázky.

O autorovi

Carl Laferton je šéfredaktorem Good Book Company a členem Grace Church Worcester Park v Londýně. Studoval historii na Qxfordu, působil jako učitel, novinář a kazatel. Je autorem jak knih pro děti, z nichž je nejpopulárnější a hojně překládaná Zahrada, opona, kříž (2021), tak misijních materiálů a materiálů ke studiu Bible.

Zdroj informací: Karmelitánské knihkupectví

O ilustrátorce

Catalina Echeverri je ilustrátorka kolumbijského původu, která se ve své tvorbě specializuje na dětské knihy.

————————————————

O odkazu minulosti napsala knihu kanadská spisovatelka Kathy Kacer. Pusťte se do poučného vyprávění o tom, jak (nejen) malé holčičce z židovské rodiny změnila život druhá světová válka.

Gábi je obyčejné a šťastné děvče, které žije obyčejný a spokojený život v zapadlém městečku kdesi na Slovensku. Její život se ale velmi rychle mění. V Evropě totiž začala druhá světová válka. Jednoho dne nacisté dorazí i do jejího rodného městečka a hledají mladé dívky. Gábi se dostává do reálného smrtelného nebezpečí. Musí se okamžitě schovat…
Prostřednictvím jednoduchého vyprávění autorka sleduje změny v každodenním životě jedné židovské rodiny a líčí postupné zhoršování jejich životních podmínek za druhé světové války (nucenou školní segregaci, uzavření škol, zákaz vycházení, rozpad přátelství a obecně sociálních vazeb atd.), vše ale podává s nadějí a vírou v lepší časy.
Kniha je určena čtenářům od 9 do 13 let a v patnácti kapitolách čerpá z reálných zkušeností matky autorky, která vypráví o době, kdy hra na schovávanou nebyla pouze dětskou zábavou.

Gábi, schovej se!

Autor: Kathy Kacer
Ilustrátorka: Ester Kuchynková
Přeložila: Viola Somogyi

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-2017-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Gábi, schovej se! vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

 gabi_schovej_se

Podívejte se i na další ukázky.

O autorce

Kathy Kacer je kanadská spisovatelka, zaměřující se především na předávání pravdivých informací o holokaustu dětem. Získala několik ocenění a její knihy byli přeloženy do mnoha jazyků.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

O ilustrátorce

Ester Kuchynková se věnuje kreslení ilustrací a komiksů pro dětské knihy a časopisy.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Libanonský spisovatel Chalíl Džibrán se proslavil básnickou prózou Prorok. Úvahy proroka Mustafy nad důležitými tématy si nyní mohou přečíst i mladší čtenáři – vyšla totiž v ilustrované verzi pro děti a mládež.

Knihu Prorok libanonského spisovatele Chalíla Džibrána oceňují stále nové generace čtenářů na celém světě. Hlavní postava, prorok Mustafa, zde krásným a poetickým jazykem vypráví o tom nejobyčejnějším a zároveň nejdůležitějším v lidském životě. O lásce, dětech, jídle, práci, radosti i bolesti, svobodě, poznání a přátelství. O modlitbě, o dobru a zlu, o kráse i soumraku lidského putování po této zemi. Poselství moudrosti a lásky, plné citů i fantazie, je inspirací pro každého, kdo hledá pravdu psanou srdcem. Jedno z nejoblíbenějších literárních děl dvacátého století vychází poprvé v úpravě pro mladší čtenáře. Toto zpracování se bude líbit i všem, pro něž je originál zatím příliš velkým soustem. S textem se přirozeně snoubí ilustrace známého italského výtvarníka Alessandra Sanny.

Prorok

Pro děti a mládež vypráví Anna Peirettiová
Autor: Chalíl Džibrán
Ilustrátor: Alessandro Sanna
Přeložila: Marcela Koupilová

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 160×220 mm
ISBN: 978-80-7566308-5
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Prorok vydalo Karmelitánské nakladatelství.

O autorovi

Chalíl Džibrán se narodil v severolibanonském Bšarré v chudé rodině maronitských křesťanů. Jako dítě odešel s matkou do amerického Bostonu. Po několika letech odjíždí zpět do Libanonu, aby tu studoval arabskou literaturu. Později se za pohnutých okolností vrací zpět do Ameriky. Od roku 1904 publikuje Chalíl Džibrán arabsky, nejprve v novinách, od r. 1905 knižně. V nakladatelství Vyšehrad již vyšlo: Písek a pěna (2001), Poutník (2006), Slzy a úsměv (2006), Bohové země (2007), Blázen a jiné paraboly (2008), Zlomená křídla (2011), Ježíš Syn člověka (2012), Zvěstovatel (2013), Prorokova moudrost (2014), Údolí nymf (2014) a Prorok (7. vydání 2019).

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství

O ilustrátorovi

Alessandro Sanna (1975) je jeden z nejvýznamnějších italských ilustrátorů současnosti. Ilustroval více než čtyřicet knižních titulů, jeho práce otiskly mj. The New Yorker, The New York Times a je laureátem několika cen. Žije a pracuje v Mantově.

Zdroj informací: Kosmas


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKůň a já – Nečekaná výhra

Ciprová, Oldřiška

bambook, 2023

zobrazit info o knizeZahrada, opona, kříž

Laferton, Carl

Návrat domů, 2023

zobrazit info o knizeGábi, schovej se!

Kacer, Kathy

Portál, 2023

zobrazit info o knizeProrok
Pro děti a mládež vypráví Anna Peirettiová

Džibrán, Chalíl

Karmelitánské nakladatelství, 2023

Napsat komentář