Zasoutěžte si o první díl fantasy série z Tišiny

pate-rocni-obdobi-Audiokniha-perex
Obyvatelé Tišiny jsou zvyklí na katastrofy a boj o život pro ně není ničím neobvyklým. Tentokrát však možná hrozí skutečný konec světa a uklidnit popudlivého otce Země dokáží jen orogénové. Jenže tři ženy, které k nim patří, mají jiné starosti…

Apokalypsa na obzoru

Obyvatelé Tišiny jsou na přírodní katastrofy zvyklí a pro řadu těch největších mají dokonce název – páté roční období. Jako by život nebyl už tak dost těžký i v dobách přechodného klidu, zvláště pro orogény, jedince obdařené tajemnou mocí, kterých se jedni k smrti bojí a druzí je zotročují a využívají k vlastním cílům.

Umění orogenie – vrozenou schopnost uklidňovat nebo vhodně usměrňovat projevy popudlivého otce Země, počínaje zemětřesením a tsunami či výbuchem sopky konče – ovládají i tři ženy, jejichž osudy se v příběhu nečekaným způsobem prolínají.

Essun se vydává najít unesenou dceru a pomstít smrt svého malého syna, Damaja je odvlečena od rodiny a přinucena ke studiu v baště orogénů zvané Opora, Syenit naopak Oporu opouští a v doprovodu skutečného mistra orogenie se vydává splnit náročný úkol. Na obzoru je však další apokalypsa – a tentokrát by mohla přinést skutečný konec světa…

 

Páté roční období

Autorka: N. K. Jemisinová

Vydavatel: vydavatelství OneHotBook
Interpreti: Anna Fixová, Ondřej Rychlý
Délka: 15 hodin 3 minuty
Vydáno: 6/2023
EAN: 8594169482323

Přečtěte si více o audioknize Páté roční období, kterou do soutěže věnovalo vydavatelství OneHotBook. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku nebo přečíst naši recenzi knižní předlohy.

Vydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

 

O autorce

n-k-jemisinovaN. K. Jemisinová (* 1972) je jedna z nejoceňovanějších současných autorek sci-fi a fantasy. Dnes žije v New Yorku, vystudovala psychologii a výchovné poradenství. Za svůj debut Sto tisíc království (2010, č. 2013) byla nominována na cenu Nebula a s úspěchem se setkal i její román Smrtící luna (2012, č. 2021), který je prvním dílem cyklu Snová krev. Román Páté roční období (2015, č. 2018), který je prvním dílem trilogie Zlomená země, jí vynesl cenu Hugo za nejlepší fantasy román a stejného uznání se dočkaly i další dva díly — Brána z obelisků (2016, č. 2019) a Kamenné nebe (2017, č. 2020). Jemisinová se stala vůbec prvním autorem v historii, který toto prestižní ocenění získal třikrát po sobě. V roce 2020 vydala knihu Stali jsme se městem (č. 2021), jež má být prvním dílem nové série žánru urban fantasy.
(Zdroj informací a fotografie: vydavatelství OneHotBook)

 

Vyhrajte audioknihu Páté roční období

Essun, Damaja a Syenit patří k orogénům – jedincům obdařeným tajemnou mocí, kterých se lidé buď bojí, nebo je zotročují, aby zneužívali jejich schopnosti. Ačkoliv se tyto ženy doposud nesetkaly, jejich osudy se nyní protnou, a to právě v okamžiku, kterému obyvatelé Tišiny říkají páté roční období. Apokalypsa je na spadnutí a pouze orogénové mohou utišit projevy popudlivého otce Země. Nebo snad tři hrdinky dají přednost vlastnímu poslání a svět ať zachrání jiní? To si poslechněte v audio verzi prvního dílu fantasy série Zlomená země.

Ve spolupráci s vydavatelstvím OneHotBook vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát audioknihu Páté roční období, kterou si stáhne z portálu Audiolibrix. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Páté roční období
probíhá od 23. června do 6. července 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 stažení audioknihy Páté roční období

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePáté roční období
Audiokniha

Jemisinová, N. K.

OneHotBook, 2023

Napsat komentář