Na prázdniny s knihou

deti-si-ctou
Za pár dní začínají letní prázdniny. I o prázdninách si však děti mohou rozšiřovat své vědomosti. První z dnešních knih představí různé nemoci, ve druhé se děti naučí toleranci k lidem okolo sebe a ve třetí najdou tipy na aktivity v přírodě.

Lidé mohou trpět řadou nemocí. Víte, které z nich způsobují viry a které bakterie? A jaký je mezi virem a bakterií rozdíl? Nejen to se dozvíte v knize O nemocích a zdraví spisovatelky Dagmar Geislerové.

Docela určitě jste někdy byli nemocní! Někdy je to třeba jen obyčejná rýma a kašel, nemoc ale může být i vážnější. To pak člověk musí doma ležet delší dobu, nebo být dokonce v nemocnici! Víte, jaké druhy nemocí existují a jak vznikají? Jak se člověk má chovat, když je sám nemocný a hlavně, jak se může nemocem bránit?
Tato kniha dětského čtenáře citlivě informuje o různých nemocech, ukáže mu, jak s nimi bojovat a jak zvládat situace, které s nemocemi souvisí. Vždyť ani dospělým není příjemný dlouhý pobyt v nemocnici, nebo složitá vyšetření. Jednotlivé příběhy ukazují děti, z nichž každé má trochu jinou zkušenost s tím, jaké to je být nemocný. Každý čtenář se tak může s někým identifikovat a pochopit jeho pocity. Čtení srozumitelných textů, které doprovází bohaté ilustrace, je dobrou příležitostí, jak si na toto téma.
Nová obrázková kniha od
Dagmar Geislerové citlivě a uceleně přibližuje téma nemocí, jejich prevence a zvládání a může posloužit jako odrazový můstek k rozhovorům o něm. Dětem v náročných a někdy emočně vypjatých situacích poskytuje oporu a nastiňuje možnosti jejich řešení.

O nemocích a zdraví

Autorka a ilustrátorka: Dagmar Geislerová

Počet stran: 38
Vazba: vázaná
Formát: 220×275 mm
ISBN: 978-80-88429-50-0
Doporučená cena: 320 Kč

Knihu O nemocích a zdraví vydalo nakladatelství Pasparta.

Ukázka z knihy

o_nemocich_a_zdravi

Prolistujte si i další ukázky.

————————————————

Každý člověk je jiný. Lišíme se vzhledem, zálibami, názory… Ovšem nikdo z nás není méněcenný. Díky knize Boží skvělý nápad, jejíž autorkou je Trillia Newbell, se děti naučí toleranci k ostatním.

Vypadáme každý jinak, mluvíme jinak a hrajeme si jinak – ale všichni máme velkou cenu. Je to proto, že Bůh měl na počátku skvělý nápad nás tak stvořit. Tohle je příběh o Jeho nápadu – a o tom, jak se na něm sám můžeš podílet!

Boží skvělý nápad

Pravdivý příběh o tom, jak velkou cenu má každý z nás.
Autorka: Trillia Newbell
Ilustrátorka: Catalina Echeverri
Přeložila: Bohuslava Nováková

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 225 × 265 mm
ISBN: 978-80-7255-450-8
Doporučená cena: 290 Kč

Knihu Boží skvělý nápad vydalo nakladatelství Návrat domů.

Ukázka z knihy

bozi_skvely_napad

Nezapomeňte si prohlédnout i další ukázky.

O autorce

Trillia Newbell je autorkou několika knih s křesťanskou tematikou. Je vdaná za svého nejlepšího přítele Therna a společně se dvěma dětmi bydlí poblíž Nashvillu.

Zdroj informací: trillianewbell.com

O ilustrátorce

Catalina Echeverri je ilustrátorka kolumbijského původu, která se ve své tvorbě specializuje na dětské knihy.

Zdroj informací: cirkev.cz

————————————————

Rádi trávíte čas v přírodě? A hodilo by se vám pár tipů, jak zabavit děti a třeba je při tom i něco užitečného naučit? Pak si nenechte ujít knihu Kouzlo školy lesa.

Bohatě zpracovaná praktická příručka s jednoduchými návody na aktivity v přírodě, s fotografiemi krok za krokem a s nápady, jak jednotlivé činnosti rozšířit nebo upravit.
Rozdělat oheň třením klacíků o sebe, postavit si přístřešek na spaní, vytvořit kamenné nástroje z pískovce a břidlice, vyrobit si přírodní lepidlo z mízy stromu, vytěžit ze země hlínu na výrobu hrnců, vytvořit z běžného zahradního plevele chutnou a výživnou divokou pochoutku a mnoho dalšího – kniha je plná nápadů, jak přiblížit děti přírodě: od nezbytných základů bushcraftu a dovedností pro přežití až po zábavné hry.
Malé děti se ponoří do nápaditých, nádherně špinavých her a řemesel, zatímco starší děti se mohou pustit do složitějších činností, jako je výroba kamenných nástrojů a získávání vody. Ať už v organizovaném prostředí, ve skupině kamarádů nebo na rodinném výletě, společné činnosti posílí sebedůvěru, vytvoří pouto a výsledkem budou spokojené a energií nabité děti.

Kouzlo školy lesa

Dovednosti a hry v přírodě
Autoři: Dan Westall, Naomi Walmsleyová
Přeložila: Linda Janků

Počet stran: 172
Vazba: brožovaná
Formát: 215×260 mm
ISBN: 978-80-7364-153-5
Doporučená cena: 323 Kč

Knihu Kouzlo školy lesa vydalo nakladatelství Lukáš a syn.

Ukázka z knihy

 kouzlo_skoly_lesa

Podívejte se i na další ukázky.

O autorech

Dan Westall a Naomi Walmsleyová provozují Outback2Basics na svém kousku lesa ve Shropshire ve Velké Británii. Specializují se na bushcraft a dovednosti z doby kamenné a nabízejí školákům a učitelům jedinečné zážitky, které jim umožní navázat kontakt s přírodou. Dan je již mnoho let učitelem bushcraftu a působil také jako zdravotník a poradce pro přežití v různých televizních pořadech. Naomi je kvalifikovanou instruktorkou bushcraftu a vedoucí lesní školy a o bushcraftu a rodičovství psala také pro mnoho časopisů, včetně Bushcraft & Survival Skills, Living Woods a Juno. Společně absolvovali pětiměsíční pobyt v „době kamenné“ v USA, kde žili v divočině bez jakéhokoli moderního vybavení, což zásadně ovlivnilo jejich životy i výuku.

Zdroj informací: nakladatelství Lukáš a syn


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBoží skvělý nápad
Pravdivý příběh o tom, jak velkou cenu má každý z nás.

Newbell, Trillia

Návrat domů, 2023

zobrazit info o knizeO nemocích a zdraví

Geislerová, Dagmar

Pasparta, 2022

zobrazit info o knizeKouzlo školy lesa
Dovednosti a hry v přírodě

Westall, Dan – Walmsleyová, Naomi

Lukáš a syn, 2023

Napsat komentář