Naučné knihy pro děti

Čtení pro děti - ilustrační
Dnes pro vás máme další várku naučných knih, díky kterým děti rozšíří své vědomosti. V první se seznámí se zvířecími přirovnáními, v druhé poznají svět čísel, v další zjistí, jak funguje náš mozek, a na závěr se naučí kreslit kočky a psy! 

Už vám někdo řekl, že škrábete jako kocour? Nebo že jste líní jako veš? Tato a ještě další zvířecí přirovnání zpracované ve verších najdete v knize Drzý jako opice od Markéty Šmalcové.

„To je ale bláznivý svět… Ota je drzý jako opice, Simonka si pořád něco pobrukuje a kroutí se přitom jako žížala, Teo při chůzi funí jako ježek a Mára, který je hladový jako vlk a neustále do sebe něco láduje, má asi kachní žaludek,“ říká si pan Bartoloměj a hladí si svůj mroží knír.

Co to všechno znamená a proč se lidé tak rádi přirovnávají ke zvířatům? O tom se dozvíte v této knížce, která obsahuje více než 40 zvířecích přirovnání s veselými verši pro snazší zapamatování.

Drzý jako opice

…a jiná veselá zvířecí přirovnání
Autorka a ilustrátorka: Markéta Šmalcová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 227×225 mm
ISBN: 978-80-271-5019-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Drzý jako opice vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

drzy_jako_opice_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorce a ilustrátorce

Markéta Šmalcová pochází z Frýdku-Místku a od pěti let vyrůstala obklopena přírodou a vůní terpentýnu z maminčina ateliéru. Na prahu dospělosti propadla kouzlu digitální ilustrace, která ji provázela jak během studia cizích jazyků na Slezské univerzitě v Opavě, tak i později při práci v redakci. Při tvoření velmi ráda utíká do světa dětské fantazie, kde zvířata a příroda hrají hlavní roli.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

————————————————

Čísla jsou všude kolem nás. Přehled různých zajímavých faktů spojených s čísly pro vás připravil britský spisovatel a novinář Clive Gifford. Nahlédněte do jeho encyklopedie Náš svět v číslech.

Je nemožné představit si náš svět bez čísel. První číselné soustavy vznikly před tisícovkami let a dnes používáme mnoho odlišných typů čísel, která nám pomáhají porozumět okolnímu světu.
V této knize odhalíte stovky podivuhodných faktů, které odpovídají na nejrůznější otázky, jako jsou například: KOLIK je ve vesmíru hvězd? KOLIK stojí natočit film? Jak VYSOKÁ je Burdž Chalífa? Ale i mnoho dalších.
Poznejte svět v souvislostech, o kterých jste doposud neměli ani tušení.

Náš svět v číslech

Encyklopedie úžasných faktů
Autor: Clive Gifford
Přeložila: Hana Březáková

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 220×280 mm
ISBN: 978-80-276-0626-9
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Náš svět v číslech vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

nas_svet_v_cislech

Nezapomeňte si prohlédnout i další ukázky.

O autorovi

Clive Gifford je britský spisovatel a novinář. Napsal více než 180 knih pro děti a mládež. Věnuje se také literatuře faktu. Procestoval více než 70 zemí, byl držen jako rukojmí v Kolumbii, věnoval se parašutismu, trénoval několik sportů a vedl společnost počítačových her. Mezi jeho díla patří např. Svět v číslechVesmír ve 30 sekundáchAuta, vlaky, lodě a letadlaPříšerné dějiny smrti10 vynálezců, kteří změnili svět10 vůdců, kteří změnili svět či 10 objevitelů, kteří změnili svět.

Zdroj informací: clivegifford.co.uk

————————————————

Mozek je jedním z nejdůležitějších a zároveň z nejsložitějších lidských orgánů. Víte, jak funguje? Pokud ne, přečtěte si knihu Hotel v naší hlavě.

Odhalte tajemství svého mozku! Také jste zvědaví, jak funguje lidský mozek a co všechno dokáže? Představte si ho jako hotel v nejvyšším patře se spoustou pokojů a tajuplných zákoutí. Co to má s hotelem společného?! Uvidíte! Vydejte se s námi na malou procházku po cestičkách ukrytých v naší hlavě. Která nás dovede k tomu, že se naučíme mluvit a která nás varuje před nebezpečím? Proč si některé události snadno zapamatujeme po mnoho let a jiné už si nedokážeme vybavit ani ne za dvě minuty po jejich prožitku? A čím se vlastně mozek zabývá, když spíme? Vše se dozvíte, i to, jak si udržet mozek ve skvělé formě a o svém skrytém talentu.

Hotel v naší hlavě

Autorky: Marja Baseler, Annemarie Van Den Brink
Ilustrátor: Tjarko Van Der Pol
Přeložila: Květa Böhmer

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 215×285 mm
ISBN: 978-80-271-3467-0
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Hotel v naší hlavě vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

hotel_v_nasi_hlave_ukazka

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Marja Baseler vystudovala pedagogiku, pracovala jako učitelka speciální pedagogiky a je zakladatelkou spisovatelské školy Schrijven v Utrechtu, kde mnoho let vyučovala kurzy psaní. Píše knihy pro děti, ve kterých se jim snaží zprostředkovat praktické informace. Píše například o sociálních dovednostech, rozvodu, úmrtí a zdravém životním stylu. Také vytvořila karty emocí, které dětem pomáhají s mluvením o šikaně, smutku, nejistotě a strachu. Díky knize Továrna na hovínka se děti mohou dozvědět více informací o svém trávení. Knihu Hotel v naší hlavě autorka napsala, když utrpěla poranění mozku.

Zdroj informací: marjabaseler.nl

O ilustrátorovi

Tjarko Van Der Pol je nizozemský ilustrátor.

————————————————

Chtěli byste umět nakreslit německou dogu, jack russell teriéra, amerického stafordšírského teriéra či norskou lesní kočku? Pomůže vám s tím Christopher Hart. Stačí si pořídit jeho knihu Naučte se kreslit kočky a psy.

Chtěli byste zvěčnit svého mazlíčka? Díky jednoduchým návodům a zajímavým tipům v této knize pro vás bude kreslení brnkačka!
V knize Naučte se kreslit kočky a psy (How to Draw Dogs & Cats from Simple Templates) od světově uznávaného autora a kreslíře
Christophera Harta si nejeden milovník domácích mazlíčků přijde na své. Ať jste hrdým majitelem psa, kočky, anebo vás tato úžasná stvoření zajímají pouze z uměleckého hlediska, určitě oceníte srozumitelné postupy od uší až po ocas – tedy od prvních náčrtů k finálním kresbám!
Čekají vás kapitoly věnované těm nejoblíbenějším plemenům psů, jako je německý ovčák, bulteriér, doga, kokršpaněl a zlatý retrívr, až po ty méně známé. Chybět nebudou ani oblíbená plemena koček jako siamská, mourovatá, perská a ruská. Těšit se můžete na kapitoly, ve kterých s vámi autor probere úplné základy rozvržení těla, a stejně tak na kapitoly, v nichž vás krok za krokem provede kreslením očí a drobných detailů. Jsou to právě detaily, které vašim kresbám dodají ten správný šmrnc.
Samozřejmě se objeví i štěňata a koťata v podobě pořádné dávky roztomilosti! Autor vám vysvětlí a názorně ukáže, čím se mláďata odlišují od dospělých zvířat a jak jejich rozkošnost ještě víc zdůraznit. Bez ohledu na úroveň vašich dovedností budete po dočtení této knihy bohatší o spoustu zajímavých faktů (a možná i o pár chlupů). Kreslení mazlíčků ještě nikdy nebylo tak snadné!

Naučte se kreslit kočky a psy

Jednoduché návody krok za krokem
Autor a ilustrátor: Christopher Hart
Přeložila: Eliška Škorpíková

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 216×273 mm
ISBN: 978-80-7413-528-6
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Naučte se kreslit kočky a psy vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

 naucte_se_kreslit_kocky_a_psy_ukazka

Nezapomeňte se podívat na celou ukázku.

O autorovi a ilustrátorovi

Christopher Hart je světově nejproslulejším autorem návodných knih o kreslení. Jeho příruček se po celém světě prodalo více než 3,5 milionu kusů a byly přeloženy do 20 jazyků. V České republice bylo možné jeho jedinečný styl výkladu poznat v knize Jak kreslit komiksové postavičky, která slavila úspěch u kluků i holek. Napsal i další knihy: Kreslíme postavuAnime – výrazy a pózyAnime – úžasné dívkyManga mánieKreslení módyAnime – tipy a trikyProstě Postava!Kreslení anime a další.

Zdroj informací: Kosmas


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDrzý jako opice
...a jiná veselá zvířecí přirovnání

Šmalcová, Markéta

bambook, 2023

zobrazit info o knizeNáš svět v číslech
Encyklopedie úžasných faktů

Gifford, Clive

Slovart, 2023

zobrazit info o knizeHotel v naší hlavě

Baseler, Marja – Brink, Annemarie Van Den

bambook, 2023

zobrazit info o knizeNaučte se kreslit kočky a psy
Jednoduché návody krok za krokem

Hart, Christopher Hart

Zoner Press, 2023

Napsat komentář