Něco, co nás přesahuje…

duchovno-a-sny
Pojďte s námi filozofovat nad hlubinami lidské duše! Dnes vám totiž představíme knihu o tom, jak správně vnímat karmu a díky tomu prožít život plný štěstí a radosti. Druhým tipem je potom psychologické pojetí snů obohacené o netradiční analýzu skrze mytologii!

O karmě už jistě většina z vás slyšela, ovšem víte, co tento pojem doopravdy představuje? Nejde totiž o odměňování dobrých skutků a spravedlivý trest za špatnosti. Je to vnitřní cyklus, díky kterému reagujete na to, co se vám v životě děje. V knize Karma od duchovního učitele a jogína Sadhgurua se dozvíte, jak být hybatelem vlastního osudu, jak žít přítomný a naplněný život, jak správně vnímat karmu v jejím původnímu významu, zkrátka jak prožít radostný život. Ideální čtení nejen pro všechny nadšené jogíny!

Karma

Jogínův průvodce utvářením vlastního osudu
Autor: Sadhguru

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-8111-604-9
Doporučená cena: 459 Kč

Knihu Karma vydalo nakladatelství Noxi.

Slovo karma zná snad každý. Ale víte, co skutečně znamená?
Většina z nás jím označuje bilancování svých dobrých a špatných skutků. Vnímáme ji jako jakýsi obří mechanismus, který nám počítá naše životní skóre a za vše se nám odvděčuje. Karma je však něco úplně jiného.
Karma znamená čin, vaše činy a vaši odpovědnost. Nepovažujte ji za duchovní variaci na Zločin a trest. Jde jednoduše o záměr a způsob, jakým reagujete na svou aktuální životní situaci. Je to váš vnitřní cyklus.
V knize Karma se vás světoznámý duchovní mistr Sadhguru pokouší přeměnit z přihlížejícího na aktivního hybatele vlastního osudu. Žijte naplno, buďte přítomni v každém okamžiku, jen tak se osvobodíte od svého škodlivého vnitřního cyklu. Sadhguru vám nabízí návod, jak obnovit vaše chápání karmy v jejím původním významu svobody a vnitřního posílení. Naučí vás, jak žít upřímně a radostně v tomto náročném světě.

Ukázka z knihy

Slovo sádhguru, jak často zdůrazňuji, znamená neškolený guru. Neškolený guru nevychází z informací získaných z písem, ale z vnitřního poznání, které se objevuje v nejrůznějších okamžicích. Vycházím tedy z přímé zkušenosti, nikoli z poznatků druhé ruky.
Proto můj přístup ke karmě není – a nikdy nebyl – přístupem vědce. Když mluvím o karmě, nepopisuji doktríny. Popisuji vnímání. Konceptuální znalosti jsou akademickou cestou. Poznání vnímáním je cestou jogína.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Sadhguru (1957) je zakladatelem Isha Foundation v Indii. Vede ašrám a jógové centrum, ve kterém se soustředí na vzdělávací a duchovní aktivity.

O nakladateli

Vydavatelství Noxi působí na českém a slovenském knižním trhu od roku 2004 a jeho zakladatelkou je Jana Mišíková. Zatím vydalo téměř 200 knih a nabídku stále rozšiřuje. Tomu přizpůsobilo i své webové stránky. Nakladatelství se zaměřuje hlavně na knihy o zdraví – zdravém životním stylu, receptech – kuchařky, smoothie, detox, ale také na self help a duchovní tématiku pro klid duše a v neposlední řadě také na beletrii. S rokem 2015 po deseti letech vyměnilo staré logo za nové, aby se logo více propojilo s jeho významem, a to tím, že knížky se čtou hlavně v noci.

————————————————

Chtěli jste někdy přijít na kloub svým vlastním snům? Nová kniha Sny a podsvětí od amerického psychologa Jamese Hillmana vám v tom může pomoci. Autor vychází z klasických teorií, které doplňuje o originální propojení snů s mytologií a poetikou. Klíčovým konceptem je pro něj kreativní ponoření se do hlubin a práce s temnějšími stránkami lidské duše. V druhé části knihy se zamýšlí nad konkrétními snovými motivy. Třeba tam najdete vysvětlení nějakého svého snu!

Sny a podsvětí

Autor: James Hillman
Přeložila: Hana Kašparovská

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 130×204 mm
ISBN: 978-80-262-2026-8
Doporučená cena: 419 Kč

Knihu Sny a podsvětí vydalo nakladatelství Portál.

Po klasicích Sigmundu Freudovi a C. G. Jungovi přichází James Hillman s originálním pohledem na sny a práci s nimi. Vychází z klasických teorií, ale netradičně je obohacuje o nový přístup čerpající z poetiky mytologie. Spojuje sny zejména s temnou stránkou duše, s jejími představami a stíny, s obrazy smrti. Hillmanovým řešením v přístupu ke snu je především odvaha k imaginativní, poetické, metaforické svobodě, odvaha k tvořivému ponoru do hlubiny… Na teoretickou část knihy, která je prokládána množstvím příkladů z mýtů i Hillmanovy vlastní praxe, navazují úvahy nad některými konkrétními snovými motivy.

Ukázka z knihy

Přijmeme-li toto pojetí Érota, pak je to bratr smrti, a ne princip, který nás před ní zachraňuje. A zároveň je také užší pouto mezi tím, co se děje ve snech, a láskou, která se naplňuje v temnotě, v nehmotných tělech psychických obrazů. Existuje tedy i láska zaměřená do hlubin, nejen Éros vztahující své paže k horizontu druhých. Tato láska zaměřená do hlubin byla po celou pozdní antiku zpodobována sochami Amora se složenými křídly a s pochodní směřující dolů. Tatáž touha po hloubkách se objevuje i v literatuře romantismu a ústí až ve společné sebevražedné pokusy.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

James Hillman (1926–2011) byl americký psycholog. Studoval na Institutu C. G. Junga v Curychu. Je považován za nejvýznamnějšího a nejvyhraněnějšího představitele archetypové školy jungovské psychologie.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

O nakladateli

Portál byl založen v r. 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu apod., rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti, 4 periodika – Psychologie dnes, Děti a my, Rodina a škola, Informatorium 3–8. Portál pořádá také odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zajímají vás sny a duchovno? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKarma
Jogínův průvodce vaším osudem

Sadhguru

Noxi, 2023

zobrazit info o knizeSny a podsvětí

Hillman, James

Portál, 2023

Napsat komentář