Zábavné a hravé knihy pro děti

Deti knihovna
Dnes se podíváme na zábavné knihy pro děti. První dvě potěší především předškoláky: připraví se díky nim na zápis do školy a získají nové znalosti o lidském zažívání. Další kniha obsahuje tipy na aktivity s dětmi. A poslední ocení dospívající chlapci…

Nejprve představíme knihu pro předškoláky Chci vědět, chci znát! od Dagmary Grymové, díky které se budoucí prvňáčci snadno připraví na nástup do školy.

Pokud právě máte doma dítko předškolního věku, jistě se už těší do školy. S naší publikací Chci vědět, chci znát! ho k zápisu do 1. třídy připravíte velmi snadno. Autorka má za sebou dlouholetou pedagogickou praxi, která jí pomohla při vytváření řady cvičení a aktivit.

Chci vědět, chci znát!

Autorka: Dagmar Grymová
Ilustrátor: Václav Trombik

Počet stran: 88
Vazba: brožovaná
Formát: 210×298 mm
ISBN: 978-80-7639-155-0
Doporučená cena: 129 Kč

Knihu Chci vědět, chci znát! vydalo nakladatelství Bookmedia.

Ukázka z knihy

chci_vedet_chci_znat_ukazka

Prohlédněte si i další ukázky.

O autorce

Dagmar Grymová má za sebou dlouholetou pedagogickou praxi. Napsala také knihu Povídky lázeňské – najdete v ní příběhy a situace, které vás mohou potkat při pobytu v lázních.

O ilustrátorovi

Václav Trombik se věnuje hlavně dětské ilustraci.

————————————————

Nyní přichází na řadu kniha, která svým tématem jistě zaujme nejen děti. Řeč totiž bude o trávení a vyprazdňování. Nenechte si ujít Továrnu na hovínka!

Při prohlídce zvláštní továrny na hovínka se dozvíte, jak důležité jsou všechny její části, které zpracují všechno, co sníte. A podle názorných obrázků budete od této chvíle přesně vědět, co předchází tomu, než jdete na „velkou“. O této továrně se příliš nemluví, přesto ji nosíme všichni v sobě, a když nefunguje, jak má, nejde už myslet na nic jiného. Spolu s dětmi pana profesora podnikneme prohlídku této továrny – od vstupní brány v ústech, přes kyselou lázeň v  žaludku až po jízdu na horské dráze v tenkém i tlustém střevě, abychom se dostali až do utajovaného cíle. 

Továrna na hovínka

Autorky: Marja Baseler, Annemarie Van Den Brink
Ilustrátor: Tjarko Van Der Pol
Přeložila: Květa Böhmer

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 215×288 mm
ISBN: 978-80-271-3468-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Továrna na hovínka vydalo nakladatelství bambook.

O autorce

Marja Baseler vystudovala pedagogiku, pracovala jako učitelka speciální pedagogiky a je zakladatelkou spisovatelské školy Schrijven v Utrechtu, kde mnoho let vyučovala kurzy psaní. Píše knihy pro děti, ve kterých se jim snaží zprostředkovat praktické informace. Píše například o sociálních dovednostech, rozvodu, úmrtí a zdravém životním stylu. Také vytvořila karty emocí, které dětem pomáhají s mluvením o šikaně, smutku, nejistotě a strachu. Díky knize Továrna na hovínka se děti mohou dozvědět více informací o svém trávení. Knihu Hotel v naší hlavě autorka napsala, když utrpěla poranění mozku.

Zdroj informací: marjabaseler.nl

O ilustrátorovi

Tjarko Van Der Pol je nizozemský ilustrátor.

————————————————

Autorka Georgina Durrant vám v knize Hry pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami představí různé aktivity, které vaše děti nejen zabaví, ale také přispějí k rozvoji různých dovedností.

Stovka aktivit, které nabízejí prostor pro dětskou kreativitu a hravé učení. Činnosti jsou rozděleny do šesti kategorií: děti si mohou hrát na zahradě nebo na procházce. Najdeme zde také hry, které děti mohou hrát ve třídě, hry pro deštivé dny, vyrábění a psychomotorické aktivity.
Hry nejsou náročné na přípravu a nevyžadují žádné zvláštní pomůcky. Rozvíjejí dovednosti, které jsou důležité pro úspěšné učení, jako je koncentrace, rozlišování detailů či jemná motorika, a mohou posloužit jako motivace pro další školní práci.

Hry pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami

Autorka a ilustrátorka: Georgina Durrant
Přeložila: Zuzana Musilová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 158×230 mm
ISBN: 978-80-262-2028-2
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Hry pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

hry_pro_deti_ukazka

Nezapomeňte si prolistovat i další ukázky.

O autorce a ilustrátorce

Georgina Durrant je učitelka a koordinátorka speciálně pedagogické péče. Má dvě malé děti.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

A na závěr tu máme slíbenou knihu pro kluky. Dospívání představuje v našich životech náročné období. S radami a tipy z knihy Kluci, to musíte vědět! však tuto životní etapu hravě zvládnou.

Pro všechny kluky, když se najednou všechno zvrtne! Asi ani sám nevíš, co se s tebou vlastně děje. Tělo si vymýšlí divné kousky. Jednu chvíli se cítíš skvěle a vzápětí by ses s chutí zavrtal pod zem. Otevři si tuto knihu, protože… rodiče ti také lezou na nervy a jediný, kdo ti opravdu rozumí, je jen tvůj nejlepší kamarád. Zdá se ti to povědomé? Tak už vězíš až po uši v pubertě! Tato kniha ti chce ale ukázat, že to všechno je úplně normální a nejsi v tom sám! Přináší ti i odpovědi na nejčastější otázky a nabízí tipy a nápady, jak toto nelehké období hravě a bez velkého stresu zvládnout. 

Kluci, to musíte vědět!

A dospívání bude v pohodě…
Autorka: Ilona Einwohlt
Ilustrátorka: Barbara Jung
Přeložila: Květa Böhmer

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 170×233 mm
ISBN: 978-80-271-3718-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Kluci, to musíte vědět! vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

kluci_to_musite_vedet_ukazka

Podívejte se na celou ukázku.

O autorce

Německá autorka Ilona Einwohlt napsala již několik knih o dospívání, např. Můj cucflek a jáTéměř tajný průvodce dospíváním Holky, to musíte vědět!. Původně se chtěla stát výživovou poradkyní, nakonec se však rozhodla pro studium literatury.

Zdroj informací: ilonaeinwohlt.de


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeChci vědět, chci znát!

Grymová, Dagmar

Bookmedia, 2022

zobrazit info o knizeTovárna na hovínka

Baseler, Marja – Brink, Annemarie Van Den

bambook, 2023

zobrazit info o knizeHry pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami

Durrant, Georgina

Portál, 2023

zobrazit info o knizeKluci, to musíte vědět!
A dospívání bude v pohodě...

Einwohlt, Ilona

Grada, 2023

Napsat komentář