Výtvarné kurzy

TIpy_Kresleni Tvare a postavy_Sikme tkani
V dnešních knižních tipech můžete popustit uzdu své kreativitě. Naučíte se, jak kreslit lidské tváře i celé postavy, a seznámíte se také se zajímavými technikami ručního tkaní.

Toužíte naučit se kreslit realistické portréty, ale nevíte, kde začít? Váš výtvarný talent vám pomůže rozvinout knížka Kreslení: Tváře a postavy od Waltera Fostera. Nabídne vám cenné rady a postupy, jak správně nakreslit nejen části obličeje, ale i celou postavu.

Kreslení: Tváře a postavy

Autor: Walter Foster

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 235×311 mm
ISBN: 978-80-276-0508-8
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Kreslení: Tváře a postavy vydalo nakladatelství Slovart v edici Hobby.

Vytvořit realistický portrét je umění, které přináší radost malíři i portrétovanému. Tuto dovednost si nyní můžete osvojit. V knize naleznete informace o materiálech a nástrojích, naučíte se základy skicování, stínování, budování kompozice, práce s liniemi a úběžníky. Získáte také znalosti o anatomii a proporcích lidského těla. Podíváte se na model očima umělce. Díky praktickým radám a cvičením si osvojíte dovednost kreslit detaily: oči, ústa nebo ruce, a pak celé postavy dětí, žen a mužů – statické i v pohybu. Vytvoříte první skici a následně i okouzlující kresby, které budou odrážet charakter i náladu vybraného objektu. Nebo se chcete věnovat neobvyklým technikám kreslení a jiným tématům, jako jsou fantasy postavy nebo manga? I to je v knize nastíněno. Publikace, která vychází z prací proslulého výtvarného umělce Waltera Fostera, je neocenitelnou pomůckou a zdrojem informací pro všechny, kteří chtějí rozvíjet svůj výtvarný talent.

 

Ukázka z knihy

Kresleni_Tvare a postavy_ukazka

Prohlédněte si další ukázky.

 

O autorovi a ilustrátorovi

Walter Foster, umělec, sběratel a lektor, má na svém kontě řadu velmi úspěšných knih a projektů pro začínající výtvarníky. Jeho publikace pro amatérské umělce, které se začaly vydávat téměř před sto lety, stále patří k nejúspěšnějším titulům v oboru. Po celém světě se prodaly miliony výtisků. Je autorem knihy Kreslení: Velká škola pro začátečníky.

Zdroj informací: nakladatelství Slovart

 

O nakladatelství

Nakladatelství Slovart vydalo již více než 1000 českých titulů, a to licenčních knih předních světových nakladatelů (např. Dorling Kindersley, Könemann, Taschen, Gallimard). Dále vydává knihy domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury např. Naše vlast, Encyklopedie naší přírody s trvalou snahou, aby měly reálnou perspektivu prosadit se i v zahraničí.

————————————————

Co si utkat vlastní deku, tašku, šátek nebo pončo a mnoho dalšího? Že to nedokážete? S knihou Šikmé tkaní od Dany Maškové to půjde jedna radost.

Šikmé tkaní

Autorka: Dana Mašková

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 166×240 mm
ISBN: 978-80-271-3134-1
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Šikmé tkaní vydalo nakladatelství Grada v edici Výtvarný kurz.

Poznejte moderní použití tradiční techniky ručního tkaní. Pomocí hřebíčkového rámečku utkáte tkaninu pouze jednou nití. Naučíte se různé způsoby vazeb, střídání barev i spojování jednotlivých dílů. Objevíte kouzlo tkaní ze slabých, silných či efektních přízí, mnoho kombinací a variant při sestavování utkaných dílů do větších celků. Podle fotografií a návodů si budete moci zhotovit svoji první tkanou deku, kabelu, pouzdro, šátek, šálu, pončo nebo vestu. To vše bude inspirací pro další tvorbu.

 

Ukázka z knihy

Sikme tkani_ukazka

Prolistujte si celou ukázku.

 

O nakladatelství

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Líbily se vám naše dnešní kreativní tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKreslení: Tváře a postavy

Foster, Walter

Slovart, 2022

zobrazit info o knizeŠikmé tkaní

Mašková, Dana

Grada, 2023

Napsat komentář