Získejte příběh, který vám může změnit život

Kavarna na konci sveta_uvodni
John je frustrovaný ze své práce, stavu konta, a tak trochu i sám ze sebe. Rozhodne se proto odjet na dovolenou, aby alespoň na chvíli unikl pocitu zmaru. Když zastaví v malé kavárně uprostřed ničeho, ani ho nenapadne, jak moc mu změní život.

Nečekaný impulz ze zadní strany menu

Reklamní manažer John se cestou na dovolenou, kde chce uniknout frustraci z práce, účtů a do jisté míry i života obecně, ocitne v malé kavárně uprostřed ničeho – chce si tam odpočinout a dát si v klidu něco k jídlu. Na zadní straně jídelního lístku ho ale zarazí tři neobvyklé otázky: Proč jste tady? Bojíte se smrti? Cítíte se naplnění?

Cesta na vytouženou dovolenou se stává exkurzí do vlastního nitra a hledáním východiska z koloběhu života a pocitu ztráty kontroly nad svým osudem.

Jednoduchý příběh, který dokáže změnit život každému, kdo se v něm snaží najít své místo. Do roka po vydání se kniha rozšířila po celém světě. Inspirovala lidi na všech kontinentech včetně Antarktidy, byla přeložena do 43 jazyků, stala se bestsellerem a sedmkrát byla nejprodávanější knihou roku.

 

Kavárna na konci světa

Autor: John Strelecky

Vydalo: nakladatelství Kazda
Překlad: Martin Richter
Počet stran: 120
Vazba: pevná
Vydáno: 3/2023
ISBN: 978-80-7670-100-7

Přečtěte si více o knize Kavárna na konci světa, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také přečíst náš článek nebo si prohlédněte několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Odbočil jsem doprava a v duchu si poznamenal, že teď jedu na západ a na nejbližší vhodné křižovatce bych měl odbočit zase doprava. Tím bych se nasměroval zase k severu. Silnice měla dva pruhy, jeden mě unášel dál od místa, odkud jsem přijel, druhý mě k němu vracel. Opravdu jsem si nebyl jistý, který z nich si vybrat.
Aut tam bylo málo. Známek civilizace ještě méně. Občas jsem zahlédl nějaký dům či rodinnou usedlost a pak už nic, jen lesy a louky.
O hodinu později jsem byl dočista ztracený. Křižovatky, které jsem projížděl, byly malé a jejich značení ukazovalo na jedinou věc – na malér. Když jste přes šedesát kilometrů nezahlédli živou duši a název silnice, po které jedete, začíná slovem „Stará“, třeba „Stará silnice 65“, vypadá to s vámi bledě.
Na další křižovatce, o nic větší než ty předchozí, jsem odbočil doprava. Byl to čin čirého zoufalství. Alespoň pojedu na správnou světovou stranu, i když nemám ponětí, kde právě jsem. K mému zděšení začínal i název této silnice slovem „Stará“.

 

Vyhrajte knihu Kavárna na konci světa

Malá kavárna uprostřed ničeho byla pro Johna původně jen krátkou občerstvovací zastávkou na jeho cestě na dovolenou. Když však na zadní straně jídelního lístku najde tři neobvyklé otázky, uvědomí si, že aby unikl svým frustracím, nestačí k tomu krátká dovolená. Musí proniknout hlouběji do svého nitra a najít smysl života. Přečtěte si jeho příběh, který inspiroval řadu lidí na všech kontinentech včetně Antarktidy.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Kavárna na konci světa vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kavárna na konci světa
probíhá od 7. do 13. května 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Kavárna na konci světa

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKavárna na konci světa
Příběh o smyslu života

Strelecky, John

Kazda, 2023

Napsat komentář