Po stopách předků

Tipy_Na videnou v Havane_Procitnuti
Z titulku se může zdát, že půjde o historické romány, ale to není přesné. V první knize se hrdinka vydá do úchvatné i nebezpečné Kuby, rodné země své babičky. Ve druhé jistá žena vyrazí do Irska, kde se narodil její otec, aby objevila fascinující svět.

Krásný příběh, kde na vás z každé stránky bude dýchat jedinečná atmosféra Kuby, to je román Na viděnou v Havaně od Chanel Cleetonové. Hlavní hrdinka chce splnit babiččino poslední přání a přitom odhalí velké rodinné tajemství.

Na viděnou v Havaně

Autorka: Chanel Cleetonová
Přeložila: Alžběta Komrsková

Počet stran: 327
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7689-127-2
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Na viděnou v Havaně vydalo nakladatelství Jota.

Přijela na Kubu splnit poslední přání své babičky – aby odhalila rodinné tajemství skryté od Castrovy revoluce… Havana, 1958. Dcera cukrového barona, devatenáctiletá Elisa Perezová, jež je součástí kubánské smetánky, žije stranou rostoucích politických nepokojů – dokud si nezačne tajnou aféru s vášnivým revolucionářem… Miami, 2017. Marisol Ferrerová, novinářka na volné noze, vyrůstala na romantických příbězích své babičky Elisy, která byla během revoluce spolu se svou rodinou donucena uprchnout z Kuby. Elisiným posledním přáním bylo, aby Marisol rozptýlila její popel v její rodné zemi. Po příjezdu na Kubu Marisol čelí kontrastu mezi tropickou, nadčasovou krásou Kuby a nebezpečnou politickou situací. Když se na světlo dostane hluboko pohřbená minulost její rodiny a Marisol se zamiluje do muže s řadou tajemství, nezbývá jí než pomocí babiččiny minulosti pochopit, co znamená skutečná odvaha.

 

Ukázka z knihy

Ve svých třinácti letech je Maria příliš mladá na to, aby chápala, proč musí šeptat. Jako by neviděla vojáky v zelených uniformách s puškami přes rameno. Ví, že uniformy představují nebezpečí, ale ne tak dobře jako my. Sice se nám nepodařilo zbavit naši rodinu nepolevujícího žalu, ale udělali jsme, co jsme mohli, abychom Mariu ochránili před barbarstvím, které jsme si my ostatní museli prožít. Neslyšela zvířecí křik vězňů zavřených v klecích v La Cabañi, vězení, které momentálně řídí ta argentinská zrůda. Neviděla, jak zem třísní kubánská krev.
Ale náš otec ano.
Otočí se a umlčí nás pohledem, který sice uplatňuje zřídka, ale zato je nadmíru efektivní. Po většinu svého života přenechával výchovu svých dcer naší matce a chůvě Magdě, jelikož byl příliš zaneprázdněný řízením své společnosti obchodující s cukrem a hraním politických her. Ale v těchto neobyčejných časech jsou sázky vyšší než kdy jindy. (str. 12)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Chanel Cleetonová je autorkou New York Times a USA Today bestsellerů. Její knihy Na viděnou v HavaněWhen We Left CubaThe Last Train to Key West a The Most Beautiful Girl in Cuba byly vybrány pro knižní klub Reese Witherspoonové. Přestože Chanel pochází z Floridy, vyrostla na příbězích o útěku své rodiny z Kuby po událostech Kubánské revoluce. Svou vášeň pro politiku a historii rozvíjela během studií v Anglii, kde na univerzitě v Richmondu, The American International University, získala bakalářský titul v oboru mezinárodních vztahů, a následně na univerzitě London School of Economics & Political Science, kde získala magisterský titul v oboru světové politiky. Zároveň získala titul doktorky práv na University of South Carolina School of Law.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

 

O nakladatelství

Nakladatelství JOTA vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

————————————————

Fantasy romance s krásně vykreslenou krajinou Irska. Zaujalo vás to? Pak si přečtěte román Procitnutí od úspěšné a oblíbené Nory Roberts. Jedná se o první díl série Dědictví dračího srdce.

Procitnutí

Autorka: Nora Roberts
Přeložil: Zdík Dušek

Počet stran: 432
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-933-0
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Procitnutí vydalo nakladatelství Alpress.

Když byla Breen Kellyová ještě dítě, otec jí vyprávěl o kouzelných místech. Teď vězí až po uši v dluzích a pracuje v zaměstnání, které z duše nenávidí. Nutně potřebuje změnu. Vyrazí na výlet do Irska, odkud pocházel otec. Nic ji však nemohlo připravit na svět, kde se ocitla. Breen se odhodlaně vydává vstříc dobrodružství i poznání vlastního osudu.

 

Ukázka z knihy

Breen vykročila k Moreně – nevěděla, jak Morena, ale sama ji hodlala zasypat otázkami.
„Proč jsi mi tvrdila, že pracuješ v sokolnické škole?“
„Ale to jsem ti netvrdila, nebo snad ano?“ Morena si opřela volnou ruku v bok. Z toho gesta sálal sarkazmus. „Jenom jsi to předpokládala. Nepamatovala sis mě a to mě trochu bolelo, ačkoliv Marg i moje babičky říkaly, že si na mě nevzpomeneš. Aspoň ne hned.“
Zvedla ruku a sokol vzlétl. Vydala se po cestě, ale ještě se ohlédla na Breen. „Jdeš, nebo ne?“
„Jdu.“
„Když jsi odcházela, slíbila jsi, že se vrátíš, ale já jsem tomu přestala věřit, protože ses o to nikdy nepokusila.“
„A necítím za to vinu. Jak to, že jsem najednou špatná, když jsem široko daleko jediná, kdo nelhal? A podle mé babičky jsem odjela z Irska do Filadelfie, když mi byly teprve tři roky.“
„Opustila jsi Talamh.“
„Bože, ty taky?“ Breen rozhodila ruce a otočila se kolem své osy. „Že by bylo něco v místní vodě?“ (str. 1)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Nora Roberts přišla na svět 10. října 1950 v Silver Springu v Marylandu jako Eleanor Marie Robertson (zkrácením jména si vytvořila svůj spisovatelský pseudonym Nora Roberts). Chodila do katolické školy, kde se od jeptišek naučila disciplíně, která jí později v její spisovatelské kariéře velmi pomohla: „Můžete mít všechen talent světa, ale když nebudete mít disciplínu sednout si a psát, nepovede se vám napsat a publikovat žádnou knihu.“ Až do února 1979 byla Nora klasickou ženou v domácnosti. která pečovala o rodinu a malou farmu. Zlom v jejím životě nastal jednoho večera, kdy se přihnala sněhová bouře a uvěznila ji spolu v dětmi na týden v domě. „Už ani nevím, co mě to napadlo, že jsem vzala tužku a začala psát příběhy, které jsem měla v hlavě. Možná to bylo i z pudu sebezáchovy a ve jménu uchování zdravého rozumu. V té chvíli jsem ani v nejmenším nepocítila ambice stát se spisovatelkou.“ Rukopis, který tehdy vznikl, sice nakladatelé odmítli, Nora se však nedala odradit a psala dál. První román Irský plnokrevník jí vyšel v roce 1981. Začínající autorka, která kvůli isnpiraci hodně četla, si jednoho dne objednala u místního truhláře knihovnu. Bruce Wilder přišel, postavil knihovnu, poté opravil nábytek v domě a pak už u Nory zůstal, protože se do sebe vášnivě zamilovali. Nora Roberts patří v současné době mezi nejplodnější spisovatele planety – na svém kontě má více než 200 titulů, (včetně knih, které napsala pod pseudonymem J.D. Robb), které vyšly v celkovém nákladu 300 miliónů výtisků. Nakladatelství Alpress vydalo již několik desítek jejích románů: Když přijde soumrakHvězdy osuduNový začátekPovolené ztrátyOhnivé poutoSrdcová dáma a další knihy.

Zdroj informací: Alpress

 

O nakladatelství

alpressNakladatelství ALPRESS vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujalo vás tohle pátrání po předcích, dobrodružné a plné romantiky? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa viděnou v Havaně

Cleetonová, Chanel

Jota, 2023

zobrazit info o knizeProcitnutí

Roberts, Nora

Alpress, 2023

Napsat komentář