Tam, kde je nejmodřejší moře a voní rozmarýn

rozmarynova zatoka uvodni
Melanie měla společně se svojí babičkou sen o opuštěném domě, který promění v malý penzion. Babička ale zemřela a Melanie přichází o pevnou půdu pod nohama. Záhy potká Joshe, jehož oči mají barvu jako voda v oceánu. Odejde Josh z Romarýnové zátoky, nebo nakonec zůstane?

V místě, kde je nejmodřejší moře a kde voní rozmarýn, trávila Melanie s babičkou každé léto a společně snily o tom, že promění jeden opuštěný dům v malý rodinný penzion. Po její smrti se Melanie cítí ztracená, babiččina poslední vůle před ní ale otevírá novou životní kapitolu. Odkázala jí totiž peníze na koupi milovaného domu v Rozmarýnové zátoce. První večer v novém městě se Melanie seznámí s místním tesařem Joshem, který má stejnou barvu očí jako voda v oceánu. Zamlklý muž je přesně tím, koho pro rekonstrukci domu potřebuje. Jenže on je rozhodnutý městečko opustit, a navíc kdysi slíbil své matce, že nepřekročí práh stavení, které může za neštěstí tolika místních obyvatel. Dům skrývá tajemství, stařičké dopisy, které mohou Melanii a Joshe jednou provždy rozdělit. Nebo je naopak svedou dohromady?

Rozmarýnová zátoka

Autorka: Jenny Haleová
Přeložila: Ivana Čejková

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-3805-0
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Rozmarýnová zátoka vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Jejich společné léto se jí neustále honilo hlavou, snažila se ho analyzovat a najít nějaký náznak toho, že k ní nic necítil, ale na nic takového nemohla přijít. Zavřela oči a vzpomněla si, jak se smál něčemu vtipnému, co řekla, jak ji objímal na městské pouti a celý svět jim ležel u nohou. Stále cítila jeho ruce na svém těle, když tančili na staré dřevěné podlaze U Barneyho ve městě, jak ji sledoval pohledem, jako by se na ni potřeboval dívat, aby se mohl nadechnout. A pak tu byla zmrzlina v sousední vesnici, jejíž zbrusu novou příchuť pojmenoval po ní. Dali si vanilkovou s ostružinovou polevou a on ji nazval Speciál pro dvě hrdličky.

Přečíst si můžete také celou ukázku.

O Autorce

Jenny Haleová je americká spisovatelka. Už dlouho je vášnivou čtenářkou a přirozenou vypravěčkou příběhů, avšak mnohem později se zrodil nápad napsat román. I tak nezačala hned a až po dvou dětech a o stovky tisíc slov později vznikl její román o přátelích, rodině a kouzlu lásky o Vánocích s názvem Coming Home for Christmas. Když nepíše, publikuje prostřednictvím Harpeth Road Press . Vedle dvou dětí má také manžela, který ji velmi podporuje.

Zdroj informací: web autorky


cosmopolis_logoNakladatelství Cosmopolis vzniklo na jaře roku 2015 a je součástí zavedeného nakladatelského domu Grada. Logo značky v sobě zahrnuje hned několik významů: hřbety stojících knih, živoucí město a rytmus. Přináší tak svým čtenářům knihy z celého světa, zahraniční i českou beletrii všech žánrů, a současně drží prst na tepu doby. Pestrou skladbu žánrů (od detektivek a thrillerů přes humor až po čtení pro ženy) ilustruje také motto redakce: knihy všech barev.


 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRozmarýnová zátoka

Haleová, Jenny

Cosmopolis, 2023

Napsat komentář