Získejte knihu o životě v řeckém kraji Epirus

recke-stesti-perex
Kateřina Panou žije již více než pětadvacet let v Řecku a během let si všimla, že tradiční Řecko, které ji kdysi tolik okouzlilo, začíná postupně mizet. Rozhodla se proto psát blog a vy si ho můžete přečíst v jeho knižní podobě.

Jak se žije v cizí zemi

Autorka žije už déle než pětadvacet let v řeckém kraji Epirus, provdala se tam, založila rodinu a našla štěstí. Řecké štěstí. Zemi zná jako málokdo jiný, a protože tradiční Řecko, které ji kdysi okouzlilo, postupně mizí, rozhodla se o něm psát – o jeho zvycích, tradicích i historii, ale také třeba o jazykových záludnostech a úskalích života v cizí zemi.

 

Řecké štěstí

Autorka: Kateřina Panou

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 264
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2023
ISBN: 978-80-271-3775-6

Přečtěte si více o knize Řecké štěstí, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte si také stáhnout krátkou ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Odmalička jsem byla dobrodruh a chtěla bydlet zrovna tam, kde se odehrával děj knížky, kterou jsem právě četla. Takže jsem jako malá ve fantazii vystřídala Afriku, Aljašku, Ameriku, Brazílii nebo třeba Japonsko, ale klidně i Anglii za časů Olivera Twista.
Bylo mi třináct, když se poprvé otevřely hranice pro svobodné cestování a my se školou vyrazili do Itálie. Tenkrát populární Bibione mě uchvátilo na první pohled. Do té doby jsem s babičkou a dědou projezdila akorát tak sever Východního Německa. Jaké páky musel děda tenkrát použít, aby holka z ostře sledované rodiny mohla vůbec přes hranice, a jaký strach nejspíš měla moje maminka, aby se děda přece jenom nerozhodl zdrhnout, když se zase jako páku rozhodla použít mě, radši ani nechci vědět. (str. 9)

 

Vyhrajte knihu Řecké štěstí

Kateřina Panou si řecký kraj Epirus zamilovala, provdala se tam a založila rodinu. Přestože se zde nenarodila, zná zemi jako málokdo a o to víc ji zamrzelo, když zaregistrovala, že tradiční Řecko začíná postupně mizet. Aby alespoň trochu pomohla zachovat tamní zvyky a tradice a připomněla historii této krásné země, začala během covidové pandemie psát blog. Ten si okamžitě získal nejen řadu fanoušků, ale také ocenění Magnesia Litera Blog roku 2022. Nyní vychází v knižní podobě, takže si ho můžete přečíst i offline.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Řecké štěstí vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Řecké štěstí
probíhá od 18. dubna do 1. května 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Řecké štěstí

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŘecké štěstí

Panou, Kateřina

Cosmopolis, 2023

Napsat komentář