Nenechte si ujít v týdnu od 24. do 30. dubna 2023

nenechte_si_ujit
Čeká nás poslední dubnový týden. Chcete vědět, na které z literárních akcí můžete vyrazit? Nenechte si ujít cestovatelskou besedu (nejen) s Igorem Brezovarem, autorské čtení Patrika Šímy či představení knihy Vojenka od Magdaleny Grzebałkowské.

pondělí 24. dubna se koná další Severský literární salón. Hostem bude překladatel z litevštiny, muzikolog a hudební dramaturg Vítězslav Mikeš, který přeložil román Ryby a draci litevské autorky Undinė RazevičūtėBeseda bude probíhat od 20.00 živě na Facebooku Skandinávského domu a později bude dostupná také v záznamu na YouTube kanále.

Pálení čarodějnic se blíží, vezměte své děti v úterý 25. dubna do Knihovny Jiřího Mahena v Brně na tematické čtení pro nejmenší! Seznámíte se s příhodami Dorky a jejích známých z knihy Dobrodružství čarodějky Dorky, kterou napsala Jennifer Jordan. Buďte na pobočce v Novém Lískovci v 16.00.

Na stejný den, tedy na úterý 25. dubna, připravila Knihovna Jiřího Mahena v Brně ještě jedno čtení pro děti do 6 let. Tentokrát vybrali knihu Madlenka a jednorožec od autorky Briony May Smith. Dozvíte se, jak se zrodilo přátelství mezi malou dívkou a mládětem jednorožce. Přijďte na pobočku Jehnice v 16.30.

A přesuneme se do Prahy. Ve středu 26. dubna se můžete zúčastnit cestovatelské besedy. Hostem budou herec Rosťa Novák, zpěvák Kuba Ryba a motorkář Igor Brezovar, který je autorem knihy Velká jízda začíná. Na motorce objel téměř celý svět – navštívil šest kontinentů! Autora navíc dobře znáte i z České televize: s hercem Martinem Písaříkem točí cestopisný seriál Po jedné stopě. Beseda začíná v Národním muzeu v 19.00.

Ve středu 26. dubna můžete v Praze zajít i na besedu s polskou reportérkou Magdalenou Grzebałkowskou. Představí svou knihu Vojenka. O dětech, které dospěli bez varování. Vypráví v ní o lidech, kteří v dětství zažili druhou světovou válku. Buďte v Knihovně Václava Havla v 19.00.

Městská knihovna v Praze naplánovala na čtvrtek 27. dubna autorské čtení Patrika Šímy ze sbírky Vyšla odtamtud ven (vně). Jde o třetí sbírku básní tohoto prozaika, básníka, hudebníka a výtvarného umělce. Jeho verše jsou syrové, provokativně zachycují ryzost lidské existence. Autorské čtení začíná na pobočce Hradčany v 17.17.

A ještě se podíváme do Českých Budějovic, kam můžete v sobotu 29. dubna dorazit na knižní festival Bookfest. Přijďte objevit knižní novinky, porozhlédnout se po bestsellerech nebo si popovídat nad knihami a o knihách. Těšit se můžete i na doprovodný program. Festival se koná na Žižkárně od 10.00 do 19.00.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář