Román ze vzdálené budoucnosti

Azhareida
Dnes přinášíme tip na čtení pro všechny milovníky sci-fi. Nechte se přenést do vzdálené budoucnosti prostřednictvím knihy Azhareida: Bitva o Gelidor z pera českého autora Tomáše Petráska.

Končí jedenatřicáté století a pro kolonisty z hvězdné soustavy Efesuma je Země jen zpola zapomenutou vzpomínkou. Hlad po surovinách přivádí potomky pozemšťanů i na ledový měsíc Megan, zahalený oblaky mrazivé, smrtelně jedovaté mlhy. David Grinil, člen inspekce prověřující situaci na Meganu, se spolu se svými kolegy vydá po stopě nevyjasněných úmrtí místních pracovníků. Proti nim stojí nejen nehostinný cizí svět, ale i vedení těžařské firmy, které nechce připustit jakékoliv narušení práce. David a jeho přátelé postupně odhalují tajemství, které nikdy odhaleno být nemělo, a ocitají se ve smrtelném nebezpečí, lapeni mezi odlidštěnou mašinérií mocné korporace a světem tam venku, který jako by cokoli lidského zuřivě nenáviděl. Román ze vzdálené budoucnosti, který nabízí poctivou hard sci-fi s prvky napínavého detektivního příběhu ve strhujícím akčním finále.

Azhareida

Bitva o Gelidor
Autor: Tomáš Petrásek

Počet stran: 712
Vazba: brožovaná
Formát: 125×190 mm
ISBN: 978-80-278-0053-7
Doporučená cena: 599 Kč

Knihu Azhareida vydalo nakladatelství Epocha v edici Jiné světy.

Ukázka z knihy

„Vypadá to mizerně,“ ozvalo se z kabiny. „Budeme muset ven.“ Z průlezu se tentokrát vynořili oba řidiči.
„Budeme potřebovat i vaši pomoc,“ promluvil poprvé starší z nich a obrátil se na členy inspekce. „Nejspíš nejsme od místa nehody dál než kilometr, ale jsme na okraji dosahu lokačního systému a nemůžeme si dovolit nějakou zbrklost. Předpisy jsou jasné. Dva, z nichž nejméně jeden umí řídit, musejí zůstat tady a udržovat spojení se základnou. Zbytek půjde ven, pročešeme terén. Čím víc očí je bude hledat, tím větší šance.“
Ven se nechtělo nikomu, ale za daných okolností nikdo nic nenamítal. Kdo zůstane, vyřešili nakonec losem. Ve vozidle zůstal Grumm, starší šofér, a společnost mu dělal Peter Kurt. Ven se měly vydat tři dvojice rozdělené tak, aby jeden člen byl z Thoronu, druhý z inspekce. Na nic nečekali a začali se převlékat do skafandrů. (str. 100)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Tomáš Petrásek vystudoval biologii, pracuje v Akademii věd, zabývá se výzkumem mozku a chování. Debutoval sci-fi novelou Poslední hlídka (2007). V roce 2012 mu vyšel sci-fi román Poslední hlídka; je spoluautorem naučné série Vzdálené světy, která je věnována problematice exobiologie.

Zdroj informací: nakladatelství Epocha


Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin. V roce 2002 se Epocha rozšířila, a to nejen personálně, ale především koncepčně. Její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAzhareida
Bitva o Gelidor

Petrásek, Tomáš

Epocha, 2023

Napsat komentář